miercuri, 31 decembrie 2014

Influenta zodiilor asupra plantelor


Luna are o influenta foarte importanta si asupra plantelor, iar semnul in care se afla atunci cand dorim sa plantam ceva anume conteaza enorm. Fiecare semn in parte influenteaza aceasta "parte a naturii", dupa cum urmeaza:
Luna in Berbec (foc, masculin) - uscat, neroditor
Atunci cand Luna se afla in Berbec, nu este indicat sa plantam nimic, dar este o perioada foarte buna pentru a distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Taur (pamant, feminin) - umed, productiv
Cand Luna se afla in Taur, putem planta radacinoase cum ar fi cartofii si plantele cu bulbi. Putem planta flori, fasole, varza, ceapa, salata verde, ridichi, napi turcesti. Putem face si o intretinere generala a gradinii.
Luna in Gemeni (aer, masculin) - uscat, neroditor
La fel ca si pozitia Lunii in Berbec, nu este indicam sa plantam nimic acum, dar este o perioada foarte buna pentru a distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Rac (apa, feminin) - umed, foarte roditor
Aceasta pozitie a Lunii este considerata cea mai productiva si este frecvent folosita pentru a planta si radacinoase si plante mai deasupra solului (Amarilis). Putem planta seminte, iriga gradina. Este foarte benefica pentru toate tipurile de plante, dar in special pentru sparanghel, fructe de padure, morcovi, porumb, cartofi, salata verde, grau, trandafiri. Atunci cand Luna se afla in ultimul patrar in semnul Racului, este foarte indicat sa punem ingrasamant.
Luna in Leu (foc, masculin) - cea mai uscata si neroditoare pozitie a Lunii in ceea ce priveste plantatul
In aceasta perioada nu este indicat sa plantam nimic, dar putem distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Fecioara (pamant, feminin) - umed, dar neroditor
Aceasta pozitie a Lunii este folositoare pentru a distruge parazitii si buruienile. Luna in Fecioara nu le este benefica legumelor plantate acum deoarece vor creste prea putin si vor da frunze prea multe, dar este o perioada buna pentru a planta flori si vita-de-vie. Nu este indicam sa plantam nici copaci.
Luna in Balanta (aer, masculin) - umed, semiroditor
Cand Luna se afla in Balanta, putem planta flori, vita-de-vie, porumb, plante furajere, morcovi, cereale, sfecla, mazare, dovlecei.
Luna in Scorpion (apa, feminin) - umed, foarte roditor
Aceasta pozitie a Lunii produce plante foarte robuste, puternice. Putem planta majoritatea legumelor si florilor in aceasta perioada, cum ar fi fasolea, pepenele, conopida, cicoarea, cartofii, dovleacul, cerealele, dar nu este indicat sa sapam dupa cartofi cand Luna se afla in aceasta zodie.
Luna in Sagetator (foc, masculin) - uscat, neroditor
Se spune ca atunci cand Luna se afla in acest semn este un timp optim pentru a planta ceapa, usturoi si ardei iute. Este de asemenea o perioada optima pentru a cultiva.
Luna in Capricorn (pamant, feminin) - roditor, productiv
Aceasta pozitie a Lunii este benefica pentru majoritatea plantelor (de exemplu broccoli, varza, ridichi, ceapa, flori). Este o perioada excelenta si pentru a planta pomi fructiferi.
Luna in Varsator (aer, masculin) - uscat, neroditor
Atunci cand Luna se afla in aceasta zodie nu este indicat sa plantam nimic, dar este o perioada buna pentru a distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Pesti (apa, feminin) - unul dintre cele mai fertile semne
Este o perioada foarte buna pentru majoritatea plantelor cum ar fi, de exemplu morcovi, varza, castraveti, rosii, dovleac, patrunjel, creson, flori.
Va doresc gradini roditoare!




miercuri, 24 decembrie 2014

Scrisul si personalitatea (Grafologia)


Felul in care scriem ne spune multe despre personalitatea noastra; forma literelor, marimea lor, ritmul in care scriem, toate acestea formeaza un "tot" atunci cand e vorba de scris. Sa vedem care sunt aspectele de care se tin cont si categoriile fiecaruia:
1) Rapiditatea
Scrisul rapid (aproximativ 150 litere pe minut) - este caracterizat de unele litere care se unesc cu celelalte in miscari originale, spontane. Scrisul este inclinat spre dreapta, literele uneori nu sunt scrise in forma completa sau lipsesc litere la sfarsitul scrisului.
Aceste persoane sunt adaptabile si intelegatoare. Nu le place rutina, au nevoie permanent de schimbare si nu tin prea mult la traditii. Sunt dinamice, nerabdatoare si invata cu usurinta orice lucru.
Scrisul moderat (aproximativ 120 - 130 litere pe minut) - acest scris are litere in forma completa, bine definite, nu prezinta asimetrii.
Persoanele cu acest scris au un spirit de observatie foarte dezvoltat si reflexe bune. Le face placere sa se implice in ceea ce invata, au memorie buna si o judecata inteleapta. Sunt si firi prudente, echilibrate, dar au o capacitate redusa de a suporta ambiguitatea, schimbarile continue.
Scrisul lent (mai putin de 100 litere pe minut) - este caracterizat de o caligrafie riguroasa, semnele de punctuatie si bara literei "t" situate in locul unde trebuie.
Sunt persoane cu o activitate mentala linistita, prudente, cu un simt dezvoltat al masurii. Contemplative, le place sa stea in pozitii cat mai comode, sa se odihneasca mult. Nu le plac lucrurile imprevizibile.
2) Dimensiunea
Scrisul inalt - este caracterizat de literele care ies in evidenta prin inaltimea disproportionata in ceea ce priveste latimea.
Persoanele cu acest tip de scris sunt foarte orgolioase de ele insele si de pozitia sociala pe care o ocupa. Au o mare dorinta de a atinge pozitii inalte care sa le ofere un statut inalt si bunuri materiale pe masura. Sunt sensibile la opiniile altora. Pentru aceste persoane este foarte important felul in care cineva se prezinta in public, aspectul fizic.
Scrisul mediu - este tipul de scris care este mentinut cu regularitate la jumatatea inaltimii randului.
Persoanele cu scrisul mediu sunt linistite, nici lente nici nerabdatoare. Se descurca foarte bine ca organizatori, se adapteaza cu usurinta in fata dificultatilor si in activitati noi. Nu sunt usor de impresionat sau prea sensibili. Sunt perceputi de ceilalti ca fiind indiferenti. Fac fata cu brio rutinei, dar uneori le lipseste imaginatia.
Scrisul mic - este caracterizat de litere mici, cu bara literei "t" situata destul de jos si bucla literei "l" mai mica decat la restul categoriilor.
Acesti oameni au o mare necesitate de siguranta si comoditate materiala. Nu prea aspira la pozitii de putere. Le este dificil sa refuze cerintele celorlalti, sunt firi conformiste, dar nu prea econome (uneori pot avea cheltuieli exagerate).
3) Extensia
Scrisul restrans - este caracterizat de literele foarte apropiate.
Persoanele cu scris restrans isi reprima adesea sentimentele, le este dificil sa-si exteriorizeze emotiile. Intotdeauna se gandesc inainte de a face un lucru sau de a lua o decizie, sunt precauti si economi. Sunt mai timizi, retrasi si adesea sceptici.
Scrisul extins, amplu - este caracterizat de litere mai voluminoase care ocupa suficient spatiu pe randul respectiv.
Acesti oameni sunt extrovertiti, veseli si cu o mare incredere in fortele proprii. Sunt firi sincere, cu un comportament natural, constante in ganduri si sentimente, dar adesea previzibile.
4) Directia (pentru a se interpreta acest aspect, hartia pe care se scrie nu trebuie sa aiba randuri trasate)
Scrisul ascendent - este caracterizat de cuvintele care tind sa sfarseasca ascendent pe foaie.
In general reflecta persoane optimiste, ambitioase, cu spirit de initiativa. Firi intreprinzatoare, extrovertite, au incredere in faptul ca vor avea succes in orice incep. Au o sanatate buna in general. Sunt persoane sufletiste, dar impulsive, cu reactii agresive adesea.
Scrisul descendent - este caracterizat de cuvintele care tind sa se indrepte in josul paginii.
Acesti oameni nu sunt multumiti de ei insisi intr-un fel sau altul si, adesea nici de ceilalti. Nu au o vointa foarte puternica si se cam lasa cuprinsi de lene sau apatie. Partea buna este ca daca isi doresc ceva cu adevarat, lupta pana obtin ce-si doresc.
5) Punctuatia (acest aspect reprezinta reflexia comportamentului nostru in fata unei obligatii, indatoriri, responsabilitati)
Punctuatia omisa - Persoanele tind sa neglijeze sau sa-si uite indatoririle, sa uite detaliile. Nu sunt prea atente si pot fi destul de indolente. Luarea initiativei nu este punctul lor forte.
Punctuatia pusa la inaltime - Le place sa-si lase mintea "sa zboare", sa viseze si adesea isi fac iluzii. Nu sunt firi suficient de ferme si precise in treburile care trebuie sa le duca la indeplinire.
Punctuatia joasa/normala - Persoane realiste, logice, concrete. Sunt foarte atente la ceea ce intreprind si detin un bun spirit de observatie. De regula sunt perseverente, nu au probleme cu concentrarea.
Punctuatia distantata de cuvinte - Sunt firi nerabdatoare, care nu prea se gandesc mult inainte de a lua o decizie. Isi doresc sa-si atinga obiectivele cu rapiditate.
Punctuatia chiar la sfarsitul propozitiei - Sunt firi mai lente in actiuni, mai timide. Nu prea se pricep la improvizatie, dar se gandesc foarte bine inainte de a lua o hotarare.
6) Presiunea
Presiunea puternica - atunci cand scrisul este apasat.
Sunt firi dinamice, atat fizic cat si psihic si au nevoia de a fi implicate in permanenta in diverse activitati. Sunt ferme si increzatoare in ele insele si se fac remarcate cu usurinta. Tind sa vorbeasca puternic si sa-i intrerupa pe ceilalti cand vorbesc. Sunt mai mult instinctive decat rationale.
Presiunea suava, lejera
Acest scris este al persoanelor care-si pun energia in interese spirituale. Sunt mai timide, introvertite si nu le face placere sa ia decizii spontane, imediate.
Presiunea normala - scrisul nu este la fel de puternic ca cel din prima categorie, dar are un nivel de presiune mai ridicat decat cel din a doua categorie.
Acesti oameni detin un dinamism normal, care le permite sa atinga un nivel bun de randament si productivitate. Reusesc sa-si regenereze energia cu usurinta.
7) Literele de la "a" la "z" (cu exceptia literelor "m" si "d") - indica gradul de sinceritate, disimularea, rezerva.
Literele care se deschid - cand raman deschise, iar liniile literelor nu sunt bine definite.
De exemplu, cerculetul literei "a" ramane deschis, linia de jos a literei "z" este prea scurta etc.
Acest scris denota indiscretie, persoanelor le este dificil sa taca, nu prea pot sa pastreze secrete. Nu sunt prea rezervate si sunt destul de impulsive.
Literele inchise
Aceste persoane sunt rezervate datorita faptului ca gandesc inainte de a face sau spune ceva. Intelepte, pot pastra secrete si in general sunt de incredere.
8) Literele reprezentative
- "m" - aceasta litera semnifica comparatia intre persoana, mediul ei familial si ambianta sociala.
Trei arcuiri echilibrate - cele trei arcuiri ale literei au o inaltime similara, echilibrata.
Aceste persoane au o doza considerabila de incredere in fortele proprii, sunt dezinvolte si au mereu nevoie de siguranta. Cauta mereu sa paseasca pe "teren sigur".
Primul arc mai ridicat decat restul - aici intra si litera "M"
Persoanele se pun mai intai pe ele insele pe primul plan. Sunt orgolioase, dar nu in exces si au o atitudine pozitiva in privinta vietii in general. Daca primul arc este mult prea ridicat, atunci caracteristicile mentionate pot fi exagerate, duse la extrem.
Al doilea arc mai inalt - cand arcul mijlociu al literei este mai inalt decat primul si al treilea.
Acesti oameni dau o importanta ridicata mediului familial si sunt foarte mandrii de familia lor. In general este vorba de familii foarte unite, cu o legatura afectiva extrem de mare.
Al treilea arc mai inalt decat primele doua - aici intra si litera "M"
Simbolizeaza cum se simte persoana fata de statutul ei social, al triumfului. Cu cat este mai inalt, cu atat se simte mai important decat cei din jur.
- "d" - aceasta litera este reflexia fanteziei, creativitatii, originalitatii in ganduri/idei.
Litera normala - armonioasa la vedere.
Pur si simplu este vorba de o persoana cu o fantezie moderata, normala, cu un idealism moderat. Creativa, dar fara sa exceleze.
Cu bucla - litera prezinta o bucla asemanatoare cu cea a literei "l" in locul liniei simple.
Reprezinta exuberanta, fantezie ridicata si o mare doza de idealism. Denota si inclinatie spre filozofie.
Litera "d" despartita - cand cerculetul este separat de linie.
Semnifica un dezacord interior intre sentiment si emotie, intre ganduri si logica. Tind sa separe viata afectiva de latura spirituala.













miercuri, 17 decembrie 2014

7 alimente care infrumuseteaza


1. Turmericul (sofran de India)
Aceasta planta este inrudita cu ghimbirul si este venerata pe buna dreptate in India. Are proprietati antivirale, antibacteriene si ajuta foarte mult in detoxifiere. Este foarte folositoare in tratarea infectiilor si in probleme ale inimii. Putem adauga un varf de lingurita de pudra de turmeric in sucurile proaspete de fructe sau/si in mancarurile de legume. Este de un real ajutor si in prevenirea ridurilor sau a acneei.
2. Rodia
Acest fruct este foarte bogat in antioxidanti si are proprietati de calmare ale starilor emotionale si fizice ale inimii, ceea ce-l face un adevarat aliment minune. Putem adauga 2 linguri de suc de rodie in smoothie-ul de fructe sau sa il consumam separat, in functie de preferinta.
3. Uleiul de cocos
Uleiul de cocos este o importanta sursa de grasimi sanatoase atunci cand este folosit in gatirea mancarurilor de temperaturi ridicate. Are proprietati antifungice, iar pe langa faptul ca il putem folosi si ca tratament pentru parul deteriorat, in tratarea ridurilor, este si foarte bun si indicat in fabricarea prajiturilor sau a ciocolatei de casa. Face minuni si in cazul calcaielor crapate.
4. Izma creata (spearmint)
Ajuta la indepartarea greturilor, in digestie, calmeaza si revigoreaza psihicul si improspateaza respiratia. Este de un real folos si femeilor care sufera de acnee deoarece reduce nivelul de testosteron din organism. Putem adauga putina izma in sucurile proaspete de fructe sau o putem consuma sub forma de ceai.
5. Albusul de ou
Mastile cu albus de ou sunt foarte eficiente si benefice pentru a imbunatati textura pielii si pentru a o hidrata. Putem amesteca albusul cu putin ulei de masline sau cu miere.
6. Radicchio
Aceasta leguma este asemanatoare cu varza. Studiile arata ca face pielea mai stralucitoare si mai elastica, asta probabil datorita continutului ridicat de vitaminei C. Este de un real folos in cazul cand suntem balonati. O putem consuma in salate, cu putina zeama de lamaie pe deasupra sau o putem consuma simpla, dupa preferinta.
7. Ceaiul verde
Ceaiul verde este binecunoscut pentru faptul ca este bogat in antioxidanti si ca elimina excesul de apa din tesuturi. Il putem folosi si pentru a calma pielea iritata.


sâmbătă, 13 decembrie 2014

Inconjunctia (quincunx) in astrologie


Acest mult discutat aspect astrologic a fost candva considerat un aspect minor, dar de la un timp s-a ajuns la concluzia ca nu este deloc un aspect nesemnificativ, in special cand se interpreteaza tranzitele si progresiile natale. Inconjunctia (sau quincunx-ul) este formata atunci cand doua planete se afla la 150 grade una de cealalta sau la 5 semne zodiacale departare, iar orbul maxim admis este de 3 grade. Asadar, se formeaza atunci cand aveti planete in urmatoarele zodii:
Berbec (inconjunctie) Fecioara/Scorpion
Taur (inconjunctie) Balanta/Sagetator
Gemeni (inconjunctie) Scorpion/Capricorn
Rac (inconjunctie) Sagetator/Varsator
Leu (inconjunctie) Capricorn/Pesti
Fecioara (inconjunctie) Berbec/Varsator
Balanta (inconjunctie) Taur/Pesti
Aspectul se poate forma si intre MC si Asc sau intre o planeta si unul dintre cele doua (MC sau Asc). Natura planetelor/caselor astrologice implicate sunt motiv de stres, reprimare sau iritare. Aspectul indica doua energii in dizarmonie, conflictul se afla in atitudini si/sau in perceptia situatiilor, deci simbolizeaza dileme interioare majore.
Acest aspect cere "ajustare", o schimbare in atitudine si/sau in obiceiuri, o transformare, iar asta datorita faptului ca cele doua planete aflate in inconjunctie nu detin aceleasi calitati si element. Schimbarea solicitata nu este niciodata atat de drastica incat sa altereze tiparul vietii, dar opereaza la un nivel profund al fiintei. Inconjunctia poate afecta sanatatea, chestiunile financiare si poate reflecta unele slabiciuni ereditare de baza. Ne poate aduce situatii karmice in viata (daca refuzam sa facem "ajustarea" necesara) cu care vom fi nevoiti sa lucram pentru a obtine evolutia spirituala.
Inconjunctia este asemanata de astrologi cu aspectul de cuadratura, cu diferenta ca nativul nu prea este constient de aceasta tensiune (cum este in cazul cuadraturii), dar care este imediat perceputa si simtita de catre ceilalti. Cu cat este mai strans aspectul, cu atat de simte si se manifesta mai puternic. Poate fi descrisa si ca o reactie puternica ce vine direct din centrul subconstientului; de aceea este atat de greu de schimbat/ajustat.
De exemplu, o persoana care are o inconjunctie intre Marte si Pluton, poate reactiona prea dominator, autoritar si poate avea tendinta de a controla sau manipula cu o usurinta incredibila. In acest caz, trebuie sa invete sa-si ajusteze atitudinea si modul de actiune, care este daunator atat pentru nativ cat si pentru cei din jur. Nativul uneori refuza sa recunoasca faptul ca are aceste porniri sau sa reactioneze intr-un anumit mod, iar acest lucru il influenteaza in mod negativ.
Gasirea unui punct de echilibru intre aceste doua energii este cheia acestui aspect. Trebuie sa fim constienti de aceste energii, sa le recunoastem in noi insine si sa incercam sa producem schimbarea pozitiva din centrul fiintei noastre. Nu numai ca acest lucru ne va aduce pace interioara, ci si ne vom putea transforma anumite sectoare ale vietii in zone mult mai confortabile.

marți, 9 decembrie 2014

Adevarata stiinta a cresterii si tonifierii musculaturii



In cartea sa Thinner Leaner Stronger, autorul Michael Matthews ne vorbeste despre cele 4 legi existente ale cresterii si tonifierii corecte a musculaturii. Aceste legi sunt valabile atat pentru femei cat si pentru barbati.

1. Muschii cresc doar daca sunt fortati sa o faca
Atunci cand depunem efort ridicand greutati sau mergand la antrenamente, se produc mici ruperi in fibrele muschilor, pe care corpul le repara adaptand muschii sa faca fata mult mai bine stimulilor care cauzeaza "dauna". Acesta este procesul prin care muschii cresc. Daca un antrenament cauzeaza prea putine ruperi in fibre, atunci muschiul va creste foarte putin deoarece corpul realizeaza ca nu e nevoie sa creasca pentru a face fata din nou din moment ce stimulul este minor. Iar daca un antrenament cauzeaza prea multe ruperi in fibrele muschilor, atunci corpul va esua sa repare muschii in totalitate, iar cresterea va fi deficitara. Pentru o crestere optima a muschiului este esential sa facem sport cu moderatie, sa ne odihnim suficient si sa ne hranim inainte si dupa antrenamente.
2. Muschii cresc datorita suprasolicitarii, nu a extenuarii
Acea senzatie de ardere musculara pe care o simtim atunci cand facem sport nu este un indicator al unui antrenament optim. Arderea pe care o simtim este doar o infuzie de acid lactic in muschi, lucru petrecut datorita faptului ca muschiul "topeste" rezervele de energie. Suprasolicitarea face ca muschiul sa creasca - acesta este motivul lor clar de a creste. Este indicat sa facem antrenamente scurte, intense, cu mici pauze intre ele. Acesta este modul optim prin care muschii cresc armonios si ne conturam silueta, fara a ne extenua corpul cu antrenamente lungi. Mitul ca trebuie sa ne schimbam rutina exercitiilor pentru a obtine rezultate mai bune, a fost risipit. Putem obtine aceleasi rezultate si daca urmam o rutina de anumite exercitii, atata timp cat nu ne fortam prea mult, ne odihnim suficient si ne hranim corect.
3. Muschii cresc in afara salii de fitness
Se stie ca muschii se dezvolta in perioada de recuperare, de odihna. Atunci cand ne suprasolicitam muschii, corpul trebuie sa se adapteze pentru a depasi urmatoarele suprasolicitari, iar pentru ca acest lucru sa se intample, are nevoie de suficienta odihna. Hormonul de crestere este produs in timpul somnului, ceea ce inseamna ca durata si calitatea somnului este cruciala.
4. Muschii cresc doar daca sunt hraniti cum trebuie
Ca si somnul, nutritia este cruciala. Trebuie sa ii oferim corpului ceea ce are nevoie pentru a ne dezvolta muschii. Este indicat sa mancam fructe inainte de antrenamente (deoarece ne dau energie), iar dupa, alimente ce contin proteine. Semintele crude de dovleac sau de floarea soarelui sunt si ele extrem de benefice.

Cam asta este (mai pe scurt) tot ce trebuie sa stim si de ce anume sa tinem cont pentru a obtine rezultate foarte satisfacatoare atunci cand facem sport. Sa va fie cu folos!








sâmbătă, 6 decembrie 2014

Cum putem slabi simplu si sanatos



Se stie ca trebuie sa bem zilnic in jur de 6 - 8 pahare cu apa pentru a ne mentine corpul hidratat (persoanele mai active, care fac sport frecvent pot simti nevoia de a consuma mai multa apa). Bauturile care contin cofeina, cum sunt cafeaua si majoritatea sucurilor carbogazoase nu intra in calcul deoarece sunt diuretice si deshidrateaza organismul. In ce anume consta "dieta" cu apa si cum putem scapa de kilogramele in plus? Tinand cont de acesti simpli pasi si bineinteles incercand sa includem cat de des putem in programul nostru, miscarea fizica.

1. Primul lucru pe care trebuie sa il facem cand ne trezim este sa bem un pahar cu apa pentru a ne rehidrata organismul.
2. La mancarea obisnuita de mic-dejun trebuie sa adaugam cel putin un pahar cu lapte, suc proaspat de fructe sau apa (cafeaua nu reprezinta un inlocuitor pentru acestea, dar o puteti bea cu conditia sa nu o inlocuiti cu laptele, sucul sau apa). La 45 minute - o ora dupa micul-dejun este foarte indicat sa beti un alt pahar cu apa.
3. Incercati sa nu mancati nimic dulce intre mese. Daca simtiti nevoia de o gustare, puteti consuma un fruct sau seminte crude de floarea soarelui, dovleac, nuci sau migdale (toate in stare cruda). Beti cata apa simtiti nevoia.
4. La masa de pranz mancati obisnuit, dar consumati si un pahar cu lapte, suc de fructe sau apa. Dupa aroximativ 45 minute - o ora, beti un pahar cu apa deoarece ajuta la accelerarea metabolismului.
5. Intre masa de pranz si cina, daca simtiti nevoia de o gustare, mancati la fel ca la punctul 3. Beti cata apa simtiti nevoia.
6. La cina, incercati la fel ca la masa de pranz: mancati obisnuit dar consumati un pahar cu suc de fructe, lapte sau apa. Si nu uitati sa beti un pahar cu apa dupa 45 minute - o ora dupa masa.
7. Inainte de culcare este foarte indicat sa mai beti un pahar cu apa deoarece pe parcursul noptii, organismul se deshidrateaza.

Consumul corect de apa poate avea adevarate miracole asupra organismului nostru.

O alta metoda este dieta in functie de faza Lunii:
Aceasta dieta se incepe in ziua cu Luna Plina. In aceasta zi, putem detoxifia cel mai bine organismul si trebuie sa consumam cel putin 3 l de lichide (ceai verde, sucuri proaspete de fructe, apa). Sucurile le puteti dilua cu putina apa pentru a evita aciditatea gastrica.
Dupa aceasta zi in care va detoxifiati organismul, consumati cereale, legume, iaurt natural sau branza proaspata de vaci (aproximativ 200g branza pe zi sau 300 g iaurt) timp de 3 zile. Beti ceai verde si apa.
In urmatoarea perioada, renuntati total la fainoase, alcool si dulciuri. Luna se afla in descrestere. Mancati echilibrat, fara excese.
In preajma fazei de Luna Noua (cam 3 - 4 zile) trebuie sa va diversificati alimentatia consumand mai multe proteine si de asemenea sa eliminati carbohidratii.
Cand Luna se afla in crestere, tindem sa acumulam cel mai usor kilogramele in plus. Alimentatia trebuie sa fie cat mai usoara (fructe, legume coapte, inabusite sau crude)





miercuri, 26 noiembrie 2014

Cei 36 decani ai zodiilor



Conform site-ului astroroom.com, fiecarei zodii ii apartin cate 3 decani astrologici. Fiecare decan este diferit, are farmecul sau si rezoneaza in functie de planeta respectiva.

Decanii zodiei Berbec

1) 21 martie - 30 martie. Cei nascuti in primul decan al Berbecului sunt influentati de Marte; acest decan este cel mai energic dintre toate cele trei. Adesea, acesti oameni sunt caracterizati printr-o inocenta copilaroasa si au abilitatea de a energiza si entuziasma pe cei din jur. Isi doresc sa traiasca momentul, le place pericolul (intr-o oarecare doza) si aventura. Pot fi uneori destul de egoisti, dar au idealuri marete. Sunt in general usor de multumit si nu cer prea mult cu exceptia pasiunii si autenticitatii. Nu prea sunt firi rabdatoare, le place sa faca lucrurile intr-un mod rapid. Rabdarea nu este punctul lor forte, dar compenseaza prin initiativa si exuberanta.

2) 31 martie - 9 aprilie. Cei nascuti in al doilea decan sunt influentati de Soare. Aceste persoane sunt foarte nobile, iar principiile, scopurile si ambitiile le raman intacte in majoritatea circumstantelor. Au o putere mare de concentrare. Egoul le poate face unele probleme, iar siguranta de sine a Berbecului cere aici un adaos de vanitate. In timp ce nu intotdeauna aceasta trasatura este aparenta, exista undeva in sufletul lor o suficienta rezerva de autosuficienta. Sunt firi generoase si sunt minunati in a-i inspira pe ceilalti in ceea ce ei cred. Mentalitatea le este puternica, inflacarata, dar totusi mai rabdatoare decat a celor din primul decan. Aici gandurile cantaresc mai mult, actiunile sunt mai pline de perspicacitate, dar pot rani cu usurinta si au un spirit sensibil in ciuda increderii lor. Respectul de sine depinde mult de aprobarea celor din jur.

3) 10 aprilie - 19 aprilie. Al treilea decan al acestei zodii este influentat de Jupiter. Nativii sunt mult mai linistiti decat cei din primul decan. Aici intalnim entuziasmul intelectual, iar individualismul este foarte puternic. Aceste persoane vor incerca foarte mult sa evite sa devina victime ale mentalitatii de "turma". Sunt foarte independenti si niciodata nu vor ceda complet dorintelor, cererilor persoanei iubite. Uneori pot da dovada de naivitate, iar brusc pot parea cea mai inteleapta persoana din oras. De obicei sunt foarte altruisti si generosi, dar pot de asemenea, deveni unul dintre cei mai morali predicatori, care cred ca ei cunosc cel mai bine ce-si doresc ceilalti. Cei nascuti sub influenta acestui decan probabil calatoresc mult (sau simt nevoia sa o faca) si sunt intr-o continua miscare.

Decanii zodiei Taur

1) 20 aprilie - 30 aprilie. Nativii acestui decan sunt influentati de Venus, care le ofera senzualitate, hotarare si stabilitate. Acesti nativi sunt pasnici, dar este putin probabil ca vor fi flexibili catre valorile si ideile celorlalti. Exceleaza in orice domeniu de care se simt atrasi, dar pot avea probleme cu adaptarea si nu le va fi prea usor sa gaseasca cu rapiditate noi moduri de a invata. Sexualitatea, libertatea simturilor si constiinta stau la baza vietilor acestor nativi si totusi vor exista putine cazuri cand vor fi imprudenti sau infideli. De obicei au standarde morale ridicate. Pot fi mistici ai naturii, in ciuda faptului ca sunt foarte pragmatici.

2) 1 mai - 10 mai. Acest decan este influentat de Mercur. Acesti nativi sunt adesea inzestrati cu mult tact si sunt deosebit de sensibili la vibratiile interioare ale celorlalti. Sunt atenti atunci cand isi aleg cuvintele si de obicei au o voce foarte placuta. Pot fi foarte fermecatori, desi par uneori timizi. Aici exista mai multa flexibilitate si gratie decat au cei din ceilalti decani ai zodiei. Uneori spiritul lor prea realist, pragmatic ii poate plictisi pe ceilalti. Pot fi si cinici; nu prea se abtin de la a puncta greselile celor din jur. Multi dintre nativi sunt niste aristocrati culinari. Pot face fata cu usurinta la treburile zilnice si in viata profesionala daca le este acordat suficient timp si mijloacele necesare.

3) 11 mai - 20 mai. Cel de-al treilea decan este influentat de Saturn. Aceste persoane prefera sa-si foloseasca timpul intr-un mod inteligent, coordonat. Pot da dovada de multa incapatanare, dar sunt foarte loiali. Daca se trece de exteriorul lor oarecum auster, pot da dovada de mult umor si senzualitate. Cei nascuti in acest decan sunt unii dintre cei mai disciplinati din tot zodiacul si de obicei se ocupa de fiecare lucru, obiectiv cu multa prudenta, rabdare si perseverenta. Sunt foarte metodici si in acelasi timp uneori dau dovada de o oarecare lipsa a imaginatiei. Sunt usor retinuti de temperamentul putin mai sumbru si de atitudinea lor mai sceptica. In profesie sau/si in afaceri, pot obtine orice deoarece au o excelenta concentrare mentala.

Decanii zodiei Gemeni

1) 21 mai - 30 mai. Primul decan al acestei zodii este influentat de Mercur. Nativii sunt foarte buni observatori, curiosi, intotdeauna gata sa fie distrasi de vreun scenariu minunat, de un gand interesant sau de o conversatie antrenanta, distractiva. Au o inteligenta logica, rapida si detasata. Aceste persoane pot deveni cu usurinta sufletul petrecerilor si le place foarte mult socializarea. Multi se simt deprimati de gandul ca imbatranesc, dar isi pastreaza pentru mult timp o alura tinereasca. Sunt foarte perceptivi, dar adesea, din pacate, cam superficiali emotional.

2) 31 mai - 9 iunie. Al doilea decan este influentat de Venus. Aceste persoane sunt cautatoare de frumusete si camaraderie. Le face mare placere sa fie in compania semenilor si le plac conversatiile bune. Tind sa gaseasca valoare in lucruri neasteptate, sa fie empatici mental. Nu sunt la fel de nelinistiti ca cei din primul decan, dar totusi se pot simti deranjati cu usurinta si sunt foarte sensibili. Au o constiinta hiperactiva adesea si detin unele dintre cele mai fine minti din intreg zodiacul. Sunt firi fermecatoare, dar uneori pot da dovada de superficialitate.

3) 10 iunie - 20 iunie. Cel de-al treilea decan este influentat de Uranus si este cel mai detasat decan din aceasta zodie. Acesti nativi sunt grozavi in concepte si idei, interactioneaza cu usurinta cu fiecare persoana indiferent de varsta sau sexul acestora. Au o atitudine prietenoasa si sunt niste optimisti innascuti. Tind sa adune cunostinte de tot felul si cauta o ampla combinatie de invatare si de viziune personala care sa ii tina deoparte de persoane mai putin originale. In domeniul romantic au nevoie de schimbare si de spatiu, iar cerintele emotionale nu le asimileaza prea bine.

Decanii zodiei Rac

1) 21 iunie - 1 iulie. Primul decan al acestei zodii este influentat de Luna. Femeile nascute in acest decan tind sa dea o reala impresie emotionala. Ambele sexe par foarte autentice in caracter si de asemenea detin o sensibilitate aparte. Cuvantul cheie in viata lor (si in tot ceea ce intreprind) este "inima". Sunt foarte grijulii fata de persoanele apropiate si sunt plini de compasiune. Dau dovada de o energie nesfarsita, dar cer in schimb loialitate de la prieteni si persoana iubita. Sunt si foarte gelosi, deopotriva. Atunci cand e nevoie, dau dovada de multa determinare si motivatie, dar isi pot pierde echilibrul interior cu usurinta datorita unui comentariu insensibil, de exemplu. Nu vor uita niciodata cand cineva le greseste, dar nici nu sunt prea razbunatori. Persoane intuitive, sunt fascinate adesea de trecut/amintiri.

2) 2 iulie - 11 iulie. Persoanele nascute in acest decan sunt influentate de Pluton. Acesti nativi au o profunzime a sentimentelor ce pare fara capat. Sunt rezervati si pot fi/parea inaccesibili. Sunt foarte posesivi cu persoana iubita, dar ofera foarte mult si sunt dispusi oricand de sacrificii. Au instincte incredibile si se pot descurca de minune in profesii ca psiholog, consilier, detectiv. Vor sa ajunga la miezul fiecarei probleme, iar atunci cand isi doresc ceva cu adevarat, sunt incredibil de perseverenti si plini de motivatie. Exista o latura misterioasa a nativilor ce nu poate fi explicata si sunt de obicei foarte fermecatori in atmosfera potrivita.

3) 12 iulie - 22 iulie. Acest decan este influentat de Neptun si poate fi cel mai sensibil decan din tot zodiacul. Nativii sunt sensibili la nevoile celorlalti si le face placere sa ajute. In acelasi timp, toanele tipice zodiei sunt si mai pronuntate in acest decan, iar starile/sentimentele li se schimba destul de repede fara vreo explicatie logica, rationala. Adesea par timizi, rezervati, misteriosi, dar de indata ce o persoana ajunge sa-i cunoasca, vor descoperi niste personalitati dulci si placute, asta daca persoana e dispusa sa accepte si subiectivitatea de care nativii dau dovada. Imaginatia si intuitia nativilor sunt foarte dezvoltate si sunt foarte atrasi de copii si animale.

Decanii zodiei Leu

1) 23 iulie - 1 august. Nativii acestui decan sunt influentati de Soare. Mereu se vad "number one", au o incredere naturala in ei insisi si sunt firi foarte calduroase. Au inimi foarte sensibile, la fel ca egoul lor care depinde de aprobarea celorlalti. Le capteaza atentia celor din jur cu usurinta, dar au nevoie sa o faca in continuare pentru binele increderii lor in sine. Le face placere sa fie organizatorii evenimentelor si sa fie in centrul atentiei. Sunt persoane creative, care dau un strop de lumina in tot ceea ce intreprind, dar uneori ii pot irita pe ceilalti prin atitudinea lor usor increzuta.

2) 2 august - 11 august. Acest decan este influentat de Jupiter. Aceste persoane pot da dovada de traditionalism si pot fi mai conservatori, cel putin cand este vorba de credinte si valori. Tind sa respecte religia si tanjesc spiritual dupa cunostinte si descoperiri. Jupiter aduce noroc, prin urmare acesti nativi pot fi foarte norocosi. Pot fi niste gambleri in adevaratul sens al cuvantului, asumandu-si riscuri in majoritatea momentelor. Detin un optimism nemarginit, dau dovada de incapatanare si de naivitate uneori. Pot fi foarte buni organizatori culturali sau sfatuitori, persoane inspirationale. Dau dovada de multa creativitate.

3) 12 august - 22 august. Cel de-al treilea decan al acestei zodii este influentat de Marte si este unul dintre cei mai ambitiosi si pasionali decani din intreg zodiacul. Uneori acesti nativi ii pot innebuni pe ceilalti prin incapatanarea refuzului de a recunoaste o anumita greseala, dar de obicei au "inimi de aur", intentionand sa joace cu cartile pe fata, fiind sinceri cu cei din jur. Au motivatii foarte puternice, fie ca sunt evidente sau ascunse pe dinauntru. Optimismul cu care sunt inzestrati, ii ajuta mult in perioadele mai dificile. Isi doresc pozitii de lideri in orice domeniu ar profesa/opta si sa le fie recunoascute meritele personale. Sunt foarte buni ca organizatori sau la improvitatie. Firi temperamentale, emotionale si pasionale.

Decanii zodiei Fecioara

1) 23 august - 1 septembrie. Primul decan este influentat de Mercur. Nativii acestui decan au interese extrem de variate, iar unii tind sa vorbeasca mai mereu. Sunt persoane agitate, ordonate desi aici putem intalni si nativi mai dezordonati. In acest decan gasim adesea specialisti si nativi care categorizeaza obsesiv intr-o anumita masura, dar de obicei o fac din motive practice, cum ar fi autoimbunatatirea treburilor de zi cu zi. Sunt mai preocupati de prestigiu si de recunoastere decat ceilalti decani ai zodiei.

2) 2 septembrie - 11 septembrie. Nativii acestui decan sunt influentati de Saturn si sunt mai materialisti, dar adesea fara sa aiba o dorinta prea mare pentru lux. Isi doresc siguranta si au bune abilitati organizationale si talent de a face bani. Tind sa fie mai economi, sunt responsabili, plini de tact si minunati ca administratori, dar uneori le lipseste perspectiva. In timp ce Saturn intareste ambitia, ofera ca si lectie flexibilitatea si adaptabilitatea. Aceste persoane nu sunt prea iertatoare cu oamenii care-i dezamagesc; isi pastreaza o postura practica, rece atunci cand trebuie sa infrunte situatii emotionale devastatoare.

3) 12 septembrie - 21 septembrie. Ultimul decan al acestei zodii este influentat de Venus. Multi dintre nativii acestui decan sunt inzestrati cu o sensibilitate artistica considerabila si cu un spirit de observatie foarte bun, in special cand este vorba de materiale, culori, forme. Posibil sa aiba talent si la pictura, la muzica sau la confectionarea instrumentelor muzicale. Acesti nativi invata mai lent, sunt mai tacuti, mai rezervati. De obicei vorbesc atunci cand considera ca ceva este important. Pot avea talent si in moda deoarece au gusturi foarte bune. Se simt bine atunci cand exista lucruri practice de facut. Pot deveni uneori incapatanati, agitati, dar au o gingasie asupra lor care poate fi mentinuta/recastigata.

Decanii zodiei Balanta

1) 22 septembrie - 1 octombrie. Nativii acestui decan sunt influentati de Venus si sunt cei mai iubitori de pace din tot zodiacul. Au nevoie sa fie in contact cu cele mai bune si fine lucruri in viata. Uneori pot deveni destul de cicalitori, neechilibrati. In viata acestor nativi, o mare dilema ar fi "cat ma pot baza pe ceilalti?" sau "cat de mult pot tine cont de nevoile celorlalti?", iar pe de alta parte, cat de mult se pot pune pe ei insisi deasupra celorlalti sau cat de mult pot fi independenti. Intr-un parteneriat/intr-o relatie, tind sa-si domine si sa-si conduca propriile vieti. De obicei sunt foarte logici, isteti si talentati artistic.

2) 2 octombrie - 11 octombrie. Al doilea decan al acestei zodii este influentat de Uranus, iar termenul care-l descrie cel mai bine este "profund". Acesti nativi sunt adesea cufundati si atrasi de felul in care functioneaza mintea umana, sunt fascinati de interactiunea sociala si de ideile umanitare, filantropice. Sunt adesea atrasi de invataturile mai inalte, elevate in cel mai abstract sens. In plan romantic, pot fi paradoxali: in timp ce-si doresc, tintesc sa gaseasca relatia perfecta unde totul este impartit, timpul tinde sa arate ca ei au nevoie de mult mai mult spatiu si solitudine decat si-au imaginat. Nativii sunt mult mai detasati, sinceri decat ceilalti decani ai zodiei.

3) 12 octombrie - 21 octombrie. Acest decan este influentat de Mercur si este cel mai nelinistit dintre decanii acestei zodii si unul dintre cei mai versatili din tot zodiacul. Polaritatea naturala si ambivalenta Balantei, in special in chestiuni romantice, este sporita aici. Pot trai o viata intreaga cautand iubirea, relatia perfecta, inefabila. Sunt firi intuitive, logice, fermecatoare, care traiesc pentru comunicare si au nevoie, mai mult decat altii, sa aiba un prieten special, o ruda, sot/sotie, iubit/iubita cu care sa imparta orice impuls, idee sau sentiment. Cand sunt in toane bune, pot fi sufletul petrecerilor, cu un subtil simt al umorului si cu un intelect deosebit de acut si nobil.

Decanii zodiei Scorpion

1) 22 octombrie - 31 octombrie. Persoanele nascute in acest decan sunt influentate de Pluton; este cel mai intens decan dintre toate. Aceste persoane au sentimente dramatice fie ca sunt legate de aprobari sau respingeri (de idei, oameni, lucruri etc) care le ajung direct la inima in fiecare moment cand intalnesc ceva nou si rareori permit ratiunii sa le schimbe parerea. Pentru acesti nativi, toate experientele vor fi asociate intr-un fel cu suisurile si coborasurile in viata; durere, bucurie, moarte, sex, dragoste. La suprafata pot parea detasati, adunati, neafectati de nimic, dar pe interior mocnesc de sentimente, scopuri, dorinte. Desi uneori pot parea/fi tacuti, mereu vor raspunde cu o pasiune plina de o intensitate deloc comuna.

2) 1 noiembrie - 10 noiembrie. Nativii acestui decan sunt influentati de Neptun, iar aceasta influenta ii inzestreaza cu o minte subtila si o abundenta a tuturor sentimentelor/starilor imaginabile. Nativii cauta ceea ce este autentic, real si sunt in stare sa sacrifice confortul material si prestigiul in schimbul credintelor pe care le au. Sunt abili, misteriosi si nu vor ezita sa manipuleze daca vor considera ca este necesar. Romantici si seducatori, tanjesc dupa o atmosfera de sensuri ascunse si indicii inefabile. Uneori resping oamenii prin alternarea dintre dreptatea proprie si sensibilitatea personala. Pot fi timizi si retrasi, dar tind sa obtina intotdeauna ce-si doresc. In dragoste ofera foarte mult si sunt firi foarte atente.

3) 11 noiembrie - 20 noiembrie. Ultimul decan al acestei zodii este influentat de Luna si inzestreaza nativii cu o minunata integritate emotionala, avand incredere in fiecare sentiment pe care-l au si fiind rareori dispusi de compromisuri (cel putin cand este vorba de motive mai reci). Dau dovada de o puternica putere a vointei daca vor crede intr-o cauza si pot depasi potentiale sentimente de inferioritate. Cand vine vorba de dragoste, isi doresc transformari emotionale si un partener cu care sa imparta o conexiune profunda, intima. Sunt foarte protectori si grijulii. Extrem de atragatori, abili, cu o capacitate de a patrunde miezul oricarei probleme, situatii.

Decanii zodiei Sagetator

1) 21 noiembrie - 30 noiembrie. Nativii primului decan sunt influentati de Jupiter si sunt nonconformistii tipici care devin cetateni respectabili cu responsabilitati sociale sau academice. Sunt aventurosi, pozitivi si foarte directi, nu prea au mult tact. Sunt iubitori de actiune, dar cel mai adesea au ambitii intelectuale, politice sau artistice. Sunt firi iuti, tineresti, studenti eterni, totusi pot fi profesori dogmatici sau predicatori. Ca parteneri de cuplu sunt aventurosi, ofera mult si sunt plini de entuziasm si romantism. Jupiter tinde sa aduca noroc in vietile acestor persoane, daca se pot abtine din a-si face griji si daca se pot lasa pe mana sortii, plini de optimismul specific. Au si o inclinatie sau un talent de a-si asuma anumite riscuri, pentru speculatii sau jocuri de noroc.

2) 1 decembrie - 10 decembrie. Al doilea decan este influentat de Marte si poate fi unul dintre cei mai sinceri si lipsiti de artificii decani din tot zodiacul. Acesti nativi au nevoie de provocari, descoperiri. Sunt curajosi, incapatanati si-si pierd cu usurinta interesul in orice esueaza sa-i inspire. Daca nu sunt genul de oameni sportivi, probabil au o activitate similara prin care-si elibereaza uriasa lor energie spirituala si fizica. Sunt exemple perfecte ale soldatului mintii si al spiritului, daca exista asa ceva :). Unii nativi probabil nu vor avea rabdarea suficienta de a face ceva, dar vor risca cu siguranta intr-un proiect nou si incitant si apoi vor spune tuturor despre el.

3) 11 decembrie - 20 decembrie. Cei nascuti in acest decan sunt influentati de Soare si le plac aventurile, experientele spontane si sunt adevarati oameni de show. Sunt persoane mandre, integre si totusi par sa alunece uneori intr-o atitudine excesiva de asumare a unor riscuri, in decizii pripite sau actiuni impulsive. Si nativii acestui decan au influente puternice de gambleri. Au nevoie sa tinteasca spre scopuri inalte. Optimismul lor nu se estompeaza niciodata complet, iar ceilalti sunt atrasi de personalitatea lor plina de stralucire. Pot fi destul de increzuti intelectual si uneori vanitosi.

Decanii zodiei Capricorn

1) 21 decembrie - 30 decembrie. Primul decan al acestei zodii este influentat de Saturn, iar rabdarea si determinarea celor nascuti in acest decan este legendara. Uneori nu au prea multa incredere in ei, asa cum cred ceilalti, dar capacitatea si taria eforturilor lor este de neegalat. Sunt adevarati stalpi de putere pe care ceilalti se pot sprijini in momente mai grele. In timp ce uneori sunt dictatoriali, inflexibili si rigizi intr-un anumit grad, in interior sunt persoane destul de dulci si cu un minunat simt al umorului. Sunt persoane practice, realiste si nu prea acorda timp fanteziilor sau capriciilor. Cauta putere si influenta, iar ceilalti ii numesc "materialisti". Principala preocupare a nativilor din acest decan este sa faca lucrurile sa functioneze eficient atat pentru ei cat si pentru ceilalti si sa-si indeplineasca telurile.

2) 31 decembrie - 9 ianuarie. Nativii acestui decan sunt influentati de Venus, lucru care ii inzestreaza cu multa rabdare si putere de munca, dar nu vor renunta nici la relaxare si la lucrurile cele mai bune din viata in schimbul obtinerii de realizari. Pot fi artistici, iar daca simt ca au un talent in acest domeniu, il vor explora intr-un mod linistit, tacut si cu toata inima, lucru care compenseaza felul lor mai lent in care aspira la noi experiente. Acesti nativi simt ca daca ceva trebuie facut, sa fie intocmit exact asa cum se cade si mereu dus la bun sfarsit. Pot fi uneori melancolici, pesimisti, dar de obicei si cu simt al umorului. Uneori pot avea o tendinta de a starui prea mult sau de a se comporta ca martirii pentru ceva anume, intr-un mod stoic, intransigent.

3) 10 ianuarie - 19 ianuarie. Al treilea decan este influentat de Mercur si este un semn al unei anumite nelinisti, agitatii si al unei mari dorinte pentru eficienta si functionalitate. In timp ce sunt departe de a fi impulsivi, le lipseste acea rabdare semnificativa a celorlalti doi decani. Aici abilitatea administrativa este in top iar acesti nativi au o minunata inteligenta practica si bune talente organizationale. Este o indicatie a unei minti stiintifice care cauta dovezi practice. Pot fi inclinati sa vada munca si realizarile mai degraba intr-un mod impersonal, dezinteresat, dorind mai mult rezultate decat recunoastere. In relatii sunt loiali, fideli, dar nu in detrimentul realismului. Acesti nativi nu sunt prea interesati de lucruri abstracte sau fantezii.

Decanii zodiei Varsator

1) 20 ianuarie - 29 ianuarie. Primul decan al acestei zodii este influentat de Uranus cat si de Saturn si este un decan al complexitatii si al individualismului. Acesti nativi sunt ganditori liberi, nonconformisti, cu o constiinta morala foarte inalta si cu dorinta de a face comunitatea in care traieste sa beneficieze intr-un fel. In ciuda faptului ca sunt foarte sociabili si orientati catre grupuri, ei tanjesc dupa solitudine , pot avea toane mai sumbre si se deprima cu usurinta, desi se afiseaza ca fiind bucurosi, joviali. Aproape ca niciodata nu se vor gasi in acest decan nativi prosti sau simpli mental; chiar daca uneori au avut parte de o educatie limitata, reusesc sa fie sau sa para impartiali, rezonabili, perspicace. Pot fi calculati si reci, iar banii sunt rareori un scop in sine.

2) 30 ianuarie - 8 februarie. Cel de-al doilea decan este influentat de Mercur, iar natura acestor nativi este mai luminoasa, dar uneori le lipseste taria de a ramane puternici. Sunt extrem de alerti, de sclipitori, pot fi artistici, cameleoni stiintifici, interpretand ideile si manierele celorlalti cu usurinta. Sunt atrasi de teoria abstracta si adesea fascinati de fortele invizibile din spatele interactiunilor sociale si ale comunicarii. Unora le pot parea insensibili sau prea cerebrali din moment ce pot avea unele probleme in a relationa cu ceilalti in alt mod decat cel pur intelectual. Daca nu au studii academice, cel putin vor fi fascinati de tehnologie sau mecanica. Pot fi buni si la jocurile ce tin de gandire, cum ar fi sahul, combinand imaginatia cu logica.

3) 9 februarie - 18 februarie. Persoanele nascute in acest decan sunt influentate de Venus si sunt caractere rafinate, extrem de bune cu cei din jur, dar le-ar putea lipsi profunzimea in emotii. Sunt buni in a trata cu multimile de oameni si adesea au talente in politica. Le pasa de interiorul oamenilor si sunt foarte idealisti, umanisti, constant implicati intr-o anumita cauza in scopul binelui lucrurilor in care cred ei cu adevarat. Pot da dovada de multa gratie, stil si sunt potriviti si pentru lumea modei. Uneori pot fi si narcisisti si-si pot pierde echilibrul cu usurinta daca le lipseste stimularea. Sunt foarte creativi si au inclinatii artistice; putem intalni aici poeti, scriitori, din moment ce imaginatia creativa este abundenta.

Decanii zodiei Pesti

1) 19 februarie - 28 februarie. Acest decan este influentat de Neptun cat si de Jupiter. Nativii ratacesc prin lume ca bulele de sapun - deschisi la fiecare senzatie si experienta, inefabili si sensibili. Au inclinatii mistice si sunt adesea psihici sau cel putin foarte intuitivi. Nu prea le pasa de bani, dar iubesc lucrurile frumoase si confortul, asa ca au totusi nevoie de bani :). Nu sunt prea impunatori, iar altii pot incerca sa profite de pe urma lor, din moment ce nu sunt egoisti si ofera cu usurinta. Le pasa profund de cei asupriti, sunt foarte creativi dar totusi ezitanti.

2) 1 martie - 10 martie. Al doilea decan este influentat de Luna si este cel mai prodent si econom dintre decanii acestei zodii. Acesti nativi au nevoie in primul rand de siguranta financiara si spirituala si tind sa-si faca prea multe griji din aproape orice. Sunt firi foarte dulci si loiale, se sacrifica pentru cei iubiti fara sa stea prea mult pe ganduri. Totusi pot deveni plangaciosi, ipohondrii sau prea sensibili in general. Au o imaginatie fertila si pot avea cele mai naturale talente actoricesti datorita abilitatii lor de a se identifica total si al imitatiei cameleonice de care dau dovada.

3) 11 martie - 20 martie. Ultimul decan al acestei zodii este influentat de Pluton. Aceste persoane pot avea mintea plina de idei mai bizare, dar reusesc intr-un fel sa le rationalizeze. Sunt foarte poetici, spirituali si multi sunt atrasi de ocultism. Adesea sunt paradoxali si mult mai razbunatori si gelosi decat cei din ceilalti doi decani. Sunt si foarte receptivi si sensibili, dar poate mai putin decat primii doi decani. Simtind ca binele si raul sunt o iluzie si ca viata pamanteasca este o simpla suprafata, se identifica cu intregul spectru de atitudini si etici. Uneori exista aici o tendinta de a se incurca cu drogurile sau alcoolul.

vineri, 31 octombrie 2014

Cum eliminam celulita in mod sanatos


Majoritatea dintre noi femeile, ne "luptam" cu celulita intr-un fel sau altul. Fie ca mergem la sala, tinem diete (sau doar ne ferim de mancarea mai grasa), mergem pe bicicleta, alergam sau facem unele exercitii in intimitatea casei noastre, toate au ca scop (pe langa starea de bine pe care ne-o ofera miscarea) si "topirea" celulitei.
Pentru atunci cand nu e timp pentru mers la sala (sau alta forma de miscare fizica), va propun un exercitiu simplu si foarte eficient (de yoga) care pe mine m-a ajutat si ma ajuta foarte mult. Rezultatele vor aparea in scurt timp daca va veti face timp de 2 ori pe zi pentru asta (de preferat ar fi dimineata inainte de masa si seara). In primele zile incercati sa stati macar 2 minute pe fiecare parte. Apoi treptat mariti timpul cu 30 secunde - 1 minut, pana veti ajunge la 4 - 5 minute pe fiecare parte.
Va voi explica acum cum se procedeaza


Se porneste din pozitia stand in picioare, cu talpile paralele.
Executia pe partea stanga
Se va indoi genunchiul stang, aducand piciorul drept peste coapsa stanga deasupra genunchiului, punand partea din spate a coapsei drepte peste partea din fata a coapsei stangi. Laba piciorului drept se va plasa pe dupa pulpa piciorului stang astfel incat sa se agate chiar deasupra partii interioare a gleznei drepte.
Astfel, piciorul drept este rasucit in jurul piciorului stang, iar echilibrul se va realiza sprijinindu-ne doar pe piciorul stang. Se indoaie apoi coatele ridicandu-se bratele pana la nivelul pieptului. Se va plasa cotul stang pe partea din fata a antebratului drept, se duce apoi mana stanga in spate spre dreapta si mana dreapta in spate spre stanga, aducand degetul mare al mainii stangi cu degetul mijlociu si aratator al mainii drepte.
Exercitiul se executa cu ochii deschisi. In timpul executarii, spatele trebuie mentinut drept in permanenta.
Concentrarea in timpul executarii pe partea stanga
La sfarsitul executiei, vom constientiza dinamizarea planului mental, polaritatea yin, receptiva. Vom sesiza de asemenea distinct jumatatea stanga a intregului corp.
Executia pe partea dreapta
Se repeta executia posturii, absolut simetric, stand pe piciorul drept si rasucind piciorul stang in jurul piciorului drept, iar bratul stang in jurul bratului drept.
Concentrarea in timpul executarii pe partea dreapta
La revenire se constientizeaza dinamizarea planului mental, polaritatea yang, emisiva, solara. Sesizam distinct jumatatea dreapta a intregului corp.
Concentrarea finala
In final, constientizam activarea globala a planului mental, stare de echilibru si armonie. Percepem o capacitate marita de focusare mentala.


Efectele si beneficiile sunt multiple. Pe langa faptul ca acest exercitiu "topeste" ca prin minune celulita, previne si durerile de genunchi, glezne. S-a dovedit ca este foarte util si in vindecarea afectiunilor urinare. Are si un puternic efect de echilibrare asupra mintii, genereaza calm si putere de concentrare. Este recomandat in mod special si persoanelor cu o dezvoltare insuficienta a musculaturii.
Totul e sa aveti rabdare si sa continuati, caci rezultatele vor aparea cu siguranta.

luni, 27 octombrie 2014

Terapia Prin Culoare (Cromoterapia)


Cercetarile arata faptul ca oamenii isi formeaza pareri ce pornesc din subconstient in legatura cu ceilalti, cu mediul inconjurator, cu un produs sau cu anumite lucruri, in limita a aproximativ 90 de secunde de la vizualizarea initiala. Procentual, intre 60 - 90% din acea evaluare e bazata numai pe culoare.
Culoarea este un instrument puternic care poate stimula reactiile emotionale pozitive si care initiaza conditii pentru recuperare in caz de boala. Ele stimuleaza sistemul nervos si ne pot influenta starile, pot provoca reactii. Drept consecinta, folosirea culorilor poate face mediul inconjurator apropiat, sa devina un spatiu mai linistitor si mai putin producator de anxietate. Cunoscand semnificatiile culorilor si impactul pe care-l au asupra emotiilor noastre, ne furnizam baza pentru a ne ajuta de felul in care pot fi folosite pentru a ne imbunatatii ambianta si puterea de vindecare.
Semnificatiile si efectele culorilor asupra emotiilor si vindecarii sunt urmatoarele:
1. Culorile neutre deschise
Albul ne da sentimentul de puritate si neutralitate; indica noi inceputuri, claritate mentala. Mai semnifica si purificare. Griul deschis poate avea efect linistitor si tempereaza culorile cu o rezonanta mai puternica.
2. Negrul
Negrul da sentimentul de autoritate si poate evoca si sentimentul de mister sau tristete. Cultural, este considerat a fi un simbol al sofisticarii.
3. Culorile pamantii deschise si inchise
Toate tonurile pamantii calde, cum sunt griurile, bejurile, marourile ne motiveaza si ne induc sentimentul de stabilitate. Sunt culori familiare si blande. Tonurile inchise au acelasi efect doar ca ne face sa devenim sau sa ne simtim mai autoritari.
4. Galbenul
Culoarea galbena stimuleaza intelectul si ne face sa fim alerti, constienti. Reflecta multa lumina si de aceea poate fi obositoare pentru ochi, asemenea albului si de aceea trebuie folosita cu moderatie. Este o culoare calda, care ridica tonusul si ne da sentimentul de optimism. In corpul uman, galbenul este asociat cu pieptul si plamanii. S-a dovedit ca cei care sufera de astm sau de alte probleme respiratorii, reactioneaza favorabil la aceasta culoare.
5. Portocaliul
Aceasta culoare este asociata cu bucuria. Radiaza caldura si are un efect tonic care este asemanator cu vitamina C. In corpul uman este asociata cu sistemul nervos si circulatia sanguina. Este dovedit ca are efect de a mari aportul de oxigen creierului.
6. Rosul
Rosul este o culoare energizanta, care capteaza atentia si ne face sa ne simtim mai dinamici. Aceasta culoare produce adrenalina si mareste presiunea sangelui. In corpul uman, culoarea rosie este asociata cu coloana vertebrala si cu abilitatile de conducere.
7. Rozul
Aceasta culoare este blanda si calda, tipic feminina. Asociata cu afectiunea, este culoarea tandretii, a protectivitatii si a compasiunii. Emana optimism, bucurie si daca este o nuanta mai vie, luminoasa de roz, poate stimula energia si uneori poate raspunde ca si rosul. S-a dovedit ca atunci cand este folosita in diferite organizatii institutionale, reduce cu eficienta comportamentul haotic, necorespunzator.
8. Indigoul/Violetul
Aceasta culoare este conectata cu creativitatea si spiritualitatea. Aceasta culoare ajuta in dezvoltarea perceptiilor, intuitiei si sprijina activitatea nonverbala. In corpul uman corespunde cu activitatea cerebrala si sistemul nervos. Cultural, aceasta culoare este asociata cu regalitatea.
9. Verdele
Este singura culoare care atunci cand e perceputa de ochii nostrii, creierul nu o ajusteaza. Verdele este linistitor, vindecator si este asociat cu echilibrul, armonia si regenerarea. Deoarece este culoarea naturii, diminueaza stresul cu usurinta. In corpul uman, verdele corespunde plamanilor, inimii si sistemului circulator.
10. Turcoazul
Aceasta combinatie de albastru si verde este vibranta si revigoranta. Este potrivita in special sanatatii deoarece aminteste de ambianta relaxanta a apelor pure, proaspete. Este prezenta adesea in spa-uri datorita faptului ca diminueaza stresul.
11. Albastrul
Albastrul intotdeauna a fost asociat cu calmul. Este dovedit ca scade presiunea sangelui si ajuta la respiratia profunda in timp ce relaxeaza muschii si mintea. Este si culoarea comunicarii. In corpul uman se coreleaza cu ochii, urechile si nasul si amelioreaza simturile acestora.

duminică, 26 octombrie 2014

Polaritatile Zodiilor Si Diferentele Intre Acestea


Fiecare zodie are o polaritate si anume semnul opus in cealalta jumatate a zodiacului. Numite traditional masculine/feminine sau pozitive/negative, ele reprezinta orientarea yin/yang a zodiilor. Semnele yin (feminine/negative) sunt zodiile de apa si pamant, iar semnele yang (masculine/pozitive) sunt zodiile de foc si aer.
I. Polaritatea Berbec - Balanta
Berbecul reprezinta semnul individualitatii, egoului puternic de sine, in timp ce Balanta este semnul echilibrului si reprezinta cooperarea, parteneriatul.
Axa Berbec - Balanta este centrata si legata de relatii. Exista o lupta stransa intre independenta si cooperare. Berbecul este prima zodie si adesea temperamentul iese la suprafata atunci cand interactioneaza cu ceilalti. Este un semn impulsiv, orientat spre actiune si adesea centrat pe propria persoana. Balanta tanjeste dupa echilibru si corectitudine. Uneori sunt prea dispusi, doritori sa multumeasca pe cei din jur, iar Berbecul prea dispus sa primeasca. Lupta se da intre "individualitate" si "noi" si are nevoie sa mentina echilibru intre autoafirmare si compromis.
II. Polaritatea Taur - Scorpion
Taurul reprezinta semnul posesiunilor personale, al bunurilor materiale, in timp ce Scorpionul reprezinta semnul mostenirilor sau posesiunilor impartite.
Axa Taur - Scorpion este centrata pe schimb. Ambele semne sunt incredibil de incapatanate si se petrec constant lupte pentru putere intre ele. Taurul cerceteaza unificarea, incorporarea, in timp ce Scorpionul se concentreaza pe eliminare. Taurul este foarte protector fata de bunurile sale si are nevoie de siguranta, iar Scorpionul este interesat sa imparta cu ceilalti si are nevoie de transformare. Lupta se da intre "al meu" si "al nostru".
III. Polaritatea Gemeni - Sagetator
Gemenii reprezinta semnul intelectului si expresiei de sine, in timp ce Sagetatorul este semnul filozofiei si al expresiei la un nivel mai deschis.
Axa Gemeni - Sagetator este centrata pe explorare si dezvoltare, evolutie mentala. Gemenii controleaza procesarea si raspandirea informatiei, apoi Sagetatorul atribuie semnificatiile informatiilor adunate. Daca zodia Gemeni este semnul studiului si al dobandirii de informatie, atunci Sagetatorul trebuie sa fie semnul invataturii, care imparte cunostintele. Lupta se da intre "intelect" si "credinte".
IV. Polaritatea Rac - Capricorn
Racul este semnul vietii de familie, in timp ce Capricornul reprezinta semnul vietii publice.
Axa Rac - Capricorn este centrata pe structura. Racul guverneaza viata de familie, privata; ii place sa petreaca timp implinind nevoile familiei. Principala lor motivatie este sa existe siguranta in camin. Pe de alta parte, Capricornul guverneaza succesul in public. Capricornul isi controleaza viata profesionala, petrecand mult timp facandu-si griji in legatura cu cariera sau daca au avansat suficient. Lupta se da intre "dependenta" si "independenta" si functioneaza cel mai bine cand se impune un echilibru intre cele doua: nici prea dependent emotional de cei din jur, nici prea independent.
V. Polaritatea Leu - Varsator
Leul reprezinta semnul placerilor personale, al creativitatii, in timp ce Varsatorul este semnul sperantelor si idealurilor pe o scara mai inalta.
Axa Leu - Varsator este centrata pe identitate si pe expresia de identitate. Leul guverneaza toate lucrurile individuale si creative; este centrat pe propria persoana (versiunea Berbecului, dar mai temperata). Nu se considera neaparat mai bun ca ceilalti, dar are nevoie ca ceilalti sa stie cat de grozav este. Pe de palta parte, Varsatorul nu are aceasta nevoie, el poate trai independent emotional. Leul cauta sa fie important individual, Varsatorul intelege importanta colectivului. Aceasta axa functioneaza cel mai bine cand se mentine un echilibru intre "individualitate" si "societate", intre "egocentrism" si "altruism".
VI. Polaritatea Fecioara - Pesti
Fecioara este semnul muncii, al autoimbunatatirii, in timp ce Pestii reprezinta semnul viselor, compasiunii.
Axa Fecioara - Pesti este centrata pe devotament. Ambele sunt ultimile semne pentru serviciu. Fecioara prefera sa caute dovezi tangibile de servicii pentru comunitate, ii face placere sa se implice in lucruri practice, in timp ce Pestii privesc viata intr-un mod aproape total spiritual. Pestii sunt foarte altruisti si adesea cu idealuri marete. Trebuie mentinut un echilibru intre "control" si "incredere", intre "ordine" si "haos", intre "ajutand pentru ca e datoria mea" si "ajutand pentru ca simt compasiune".

Primele 6 zodii (Berbec - Fecioara) dau ultimilor 6 (Balanta - Pesti) sensul de a fi; in timp ce ultimile 6 dau primelor 6, sens si scopuri. Totul incepe la nivel personal (Berbec) si se termina la nivel impersonal (Pesti).

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Test: Compatibilitatea Sexuala Zodiacala


Urmatorul test va va ajuta sa descoperiti compatibilitatea voastra sexuala in functie de zodii. Raspunsurile la intrebari va va dezvalui propria personalitate si de asemenea va dezvalui ce tip de iubit(a) vi se potriveste cel mai bine.

1. Ce calitati au cea mai mare importanta pentru tine atunci cand e vorba de un partener sexual?
a) spontaneitatea si imprevizibilitatea
b) senzualitatea
c) conversatia ingenioasa, amuzanta, spirituala
d) expresivitatea

2. Sexual, care este cel mai important simt pentru tine pentru a fi incitat(a)?
a) vederea unui chip sau corp atractiv
b) aroma parfumului sau pielii partenerului/partenerei
c) sunetul unei voci sexy sau ascultatul muzicii
d) felul in care partenerul/partenera te atinge

3. Cum iti intocmesti treburile zilnice?
a) multitask - niciodata nu fac doar un lucru in acelasi timp
b) de obicei termin fiecare treaba intr-un mod metodic si apoi trec la urmatorul
c) lucrez la ceva pana devin plictisit(a) apoi gasesc altceva de facut
d) fac lucrurile atunci cand am chef

4. Care dintre urmatoarele descriu ceea ce se intampla atunci cand iti pierzi firea?
a) simt o scurta si intensa explozie de furie care dispare la fel de repede cum a aparut
b) nu ma infurii des, dar cand se intampla, rabufnesc
c) imi pastrez interiorizata furia si ma simt nelinistit(a)
d) sufar in tacere si de obicei sfarsesc prin a plange

5. Pe cine ai avea in vedere, cel mai mult, pentru un one-night-stand?
a) un strain/o straina sexy pe care il/o cunosti in timpul unei calatorii
b) cineva care iti aminteste de un vechi iubit/o veche iubita
c) un prieten/o prietena apropiat(a)
d) o pasiune mai veche

6. Care este cuvantul care descrie cel mai bine ritmul tau sexual?
a) rapid
b) lent
c) zapacit
d) unduitor

7. Cum faci fata atunci cand trebuie sa iei o decizie importanta?
a) imi urmez instinctele, intuitia
b) analizez cu atentie tot ce e pro si contra
c) le cer tuturor cunoscutilor o parere
d) astept pana se arata decizia corecta

8. Unde au avut loc amintirile tale favorite din copilarie?
a) la evenimente sportive sau culturale
b) afara
c) la adunarile sociale
d) acasa

9. Ti-ar face placere sa faci sex intr-un loc in care ai putea fi prins(a)?
a) da
b) nu

10. Care este modul tau preferat de a petrece o dupa-amiaza de duminica?
a) sa fac sport sau sa ma plimb
b) sa iau masa in oras
c) sa vorbesc la telefon
d) sa ma intind pe canapea si sa vizionez filme

11. Cum ai reactiona daca ar trebui sa prestezi sau sa vorbesti in fata unui public?
a) as straluci prin incredere si placerea de a o face
b) as fi competent(a)
c) as avea trac dar m-as descurca in timpul prestatiei
d) as ingheta de teama

12. Daca cineva s-ar uita in dulapul tau, ce ar gasi?
a) o colectie eclectica de costume si haine de zi cu zi
b) haine atarnate ingrijit pe umerase
c) haine sortate in functie de culoare/anotimp
d) haine mai vechi care au valoare sentimentala

13. Care crezi ca este cea mai buna trasatura fizica a ta?
a) picioare lungi
b) un posterior bine conturat
c) gatul si umerii gratiosi
d) sanii bine dezvoltati/muschii dezvoltati

14. Ce trasatura fizica te intereseaza cel mai mult la un partener/o partenera?
a) inaltimea
b) un posterior bine definit
c) buze senzuale
d) musculatura dezvoltata/sanii?

15. Ce fraza folosesti cel mai des atunci cand esti nemultumit(a)?
a) "nu e corect"
b) "nu am suficient"
c) "lucrurile sunt plictisitoare"
d) "nu ma simt bine"

16. Ce tip de lumina te incita?
a) lumina zilei
b) lumina lumanarii
c) nu conteaza
d) intuneric total

17. Ce trasatura de personalitate ti se pare cea mai atragatoare la un partener/o partenera?
a) generozitatea
b) statornicia, stabilitatea
c) umorul
d) loialitatea

18. Ce consideri ca ai putea adauga intr-o relatie pentru a deveni mai "picanta"?
a) roluri fanteziste
b) o jucarie sexuala
c) vizionarea de materiale pornografice
d) nici una din cele de mai sus

19. Alege unul din cuvintele de mai jos pentru a completa propozitia: Viata nu merita traita daca nu este ____
a) rapida/intensa
b) sigura
c) amuzanta
d) emotionala

20. Ce practica sexuala ti-ar placea cel mai putin?
a) sexul rapid
b) sexul dur, obscen
c) sexul prin telefon
d) sexul anal

21. Cand te-ai culca cu cineva prima data, daca ai avea de gand sa incepi o relatie stabila cu acea persoana?
a) la prima intalnire
b) cand s-ar implini doua luni de cand sunteti impreuna
c) dupa trei intalniri
d) depinde de starile mele interioare

22. Ce consideri a fi un bun preludiu pentru un sex de calitate?
a) glume bune/rasul
b) un masaj
c) cuvinte sexy
d) cina la lumina lumanarilor

23. Cand preferi sa ai momente intime?
a) dimineata in zori
b) dupa-amiaza
c) seara, inainte sa te pui la culcare
d) in toiul noptii

24. Ce cuvant descrie cel mai bine atitudinea ta fata de viata?
a) exuberanta
b) simtul practic
c) adaptabilitatea, atitudinea schimbatoare
d) sentimentalism

25. Ce rol joci in fanteziile tale sexuale?
a) vanatorul
b) prostituata/gigolo
c) partasa/partasul unui menage-a-trois
d) o persoana la necaz

26. Ce porti inainte sa adormi dupa ce faci sex?
a) nimic
b) pijama
c) lenjerie intima
d) un tricou vechi

27. Ce aroma consideri a fi sexy?
a) citrice
b) vanilie
c) menta
d) patchouli

28. Te-ai gandi vreodata sa mai adaugi un al treilea partener/o a treia partenera?
a) da
b) nu

29. Cum te face sa te simti Luna Plina?
a) pasional(a)
b) somnoros/somnoroasa
c) salbatic de ager(a)
d) emotional(a)

30. Care este cel mai puternic afrodiziac pentru tine?
a) spiritul aventurii
b) banii
c) aspectul fizic atragator
d) statusul

31. Ce simt al umorului iti place cel mai mult?
a) glumele practice
b) glumele de prost gust
c) limbajul ingenios
d) glumele cu morala

32. Care este pozitia sexuala preferata?
a) femeia deasupra
b) doggie style
c) oricare
d) misionarul

33. Daca ar fi sa alegi UN singur cuvant pentru a te descrie, care ar fi acela?
Emotional(a)
Misterios/Misterioasa
Curajos/Curajoasa
Diplomat(a)
Impetuos/Impetuoasa
Amuzant(a)
Practic(a)
Devotat(a)
Unic(a)
Versat(a)
Perspicace
Intuitiv(a)

34. Ce anume te incita cel mai mult?
a) muscaturile usoare
b) masajul, frecarea
c) sarutarile
d) gadilatul

35. Care crezi ca este cea mai importanta parte a unei relatii intre asternuturi?
a) anticiparea
b) imbratisarile de dupa
c) discutiile de dupa
d) orgasmele


Cum calculezi:

Fiecare raspuns "a" se noteaza cu 1 punct.
Fiecare raspuns "b" se noteaza cu 2 puncte.
Fiecare raspuns "c" se noteaza cu 3 puncte.
Fiecare raspuns "d" se noteaza cu 4 puncte.
Pentru intrebarea 33, punctajul este:
Emotional(a) - 2 puncte
Misterios/Misterioasa - 2 puncte
Curajos/Curajoasa - 3 puncte
Diplomat(a) - 1 punct
Impetuos/Impetuoasa - 3 puncte
Amuzant(a) - 3 puncte
Practic(a) - 4 puncte
Devotat(a) - 4 puncte
Unic(a) - 1 punct
Versat(a) - 1 punct
Perspicace - 4 puncte
Intuitiv(a) - 2 puncte

Rezultate

- Punctaj intre 35 si 50:
Cele mai compatibile zodii: Gemeni, Balanta, Varsator
Alte combinatii interesante: Berbec, Leu, Sagetator
- Punctaj intre 51 si 70:
Cele mai compatibile zodii: Rac, Scorpion, Pesti
Alte combinatii interesante: Taur, Fecioara, Capricorn
- Punctaj intre 71 si 100:
Cele mai compatibile zodii: Berbec, Leu, Sagetator
Alte combinatii interesante: Gemeni, Balanta, Varsator
- Punctaj de la 101 la 140:
Cele mai compatibile zodii: Taur, Fecioara, Capricorn
Alte combinatii interesante: Rac, Scorpion, Pesti

vineri, 24 octombrie 2014

Compatibilitatea in functie de semnul Lunii


Cand e vorba de dragoste, zodia in care se afla Luna la nastere are un cuvant greu de spus. Luna reprezinta partea noastra emotionala ascunsa si felul in care reactionam in relatiile cu ceilalti.
Luna in Berbec
Cei cu aceasta pozitie a Lunii au tendinta sa treaca "direct la subiect". Rabdarea nu este punctul lor forte. Gandesc rapid, sunt increzatori in propriile forte indiferent de situatiile care le intampina in viata. Sunt persoane dinamice, indraznete, impulsive si nu le place sa li se spuna ce sa faca. Reactioneaza dur atunci cand se simt constransi. Se potrivesc de minune cu cei care au Luna in Leu sau in Berbec, in timp ce persoanele cu Luna in Rac sau Pesti ar putea fi prea introvertite si sensibile pentru temperamentul lor.

Luna in Taur
Persoanele cu Luna in Taur sunt cunoscute pentru firea lor adesea incapatanata, in special in dragoste. Sunt firi posesive, nu neaparat geloase. Dar dincolo de acest aspect, iubesc confortul si luxul (totusi semnul Taurului e guvernat de Venus). Daca pot gasi pe cineva cu aceeasi pozitie a Lunii, cu care sa impartaseasca aceleasi placeri, ar fi minunat. Cu cei cu Luna in Capricorn ar face de asemenea o combinatie armonioasa. Nu prea se potrivesc cu cei care au Luna in Balanta, Gemeni sau Varsator.

Luna in Gemeni
Aceste persoane sunt comunicative si mereu in miscare. Le place foarte mult sa socializeze, sa cunoasca persoane noi, culturi diferite, opinii diferite, sa calatoreasca, Sunt firi curioase, dornice de informatie, extrovertite si detin un optimism innascut. Vor gasi implinire alaturi de cei cu Luna in Varsator, Balanta, hranindu-le dorinta de a socializa mai tot timpul. Le va fi dificil sa mentina relatii cu cei care au Luna in Scorpion, Pesti sau Capricorn.

Luna in Rac
Aici Luna se afla in domiciliu. Persoanele cu Luna in Rac sunt foarte emotionale si sunt dotate cu o intuitie pe masura. Au puternica tendinta de a-i proteja pe cei dragi si le place foarte mult sa alinte si sa fie alintati. Sunt firi sensibile (dar nu slabe), empatice si nu le place sa-si etaleze adevaratele stari interioare. Cei cu Luna in Scorpion, Capricorn sau in Pesti li se potrivesc cel mai bine. Cei cu Luna in semne de foc nu li sunt recomandati drept parteneri de cuplu.

Luna in Leu
Cei cu Luna in Leu sunt foarte siguri pe ei, curajosi si vor sa fie in permanenta admirati pentru ceea ce sunt. Le place sa fie lideri si cauta intotdeauna sa obtina maximum din fiecare oportunitate care le-o ofera viata. Ca si in cazul Lunii in Berbec, rabdarea nu prea e punctul lor forte, sunt firi agitate, mereu in alerta. Cei cu Luna in Berbec (orientati spre actiune) si in Sagetator sunt ideali pentru cei cu Luna in Leu. Au o compatibilitate scazuta cu cei care au Luna in Taur sau Scorpion.

Luna in Fecioara
Persoanele care au Luna in semnul Fecioarei au tendinta de a analiza constant fiecare situatie. Sunt persoane emotionale, dar isi controleaza perfect emotiile (de unde si faptul ca sunt numite "reci si distante"). Sunt organizate, calculate, au mult sange rece si de obicei obtin ce-si doresc. Le place ordinea si au o memorie si intuitie fenomenala. Au o compatibilitate ridicata cu cei cu Luna in Scorpion sau Capricorn. Cei cu Luna in Varsator, Sagetator sau Pesti nu sunt o alegere indicata.

Luna in Balanta
Cei cu Luna in Balanta sunt persoane corecte si echilibrate in relatii, au diplomatie si sunt firi impaciuitoare care accepta compromisul cu usurinta si naturalete. Le place sa socializeze, sunt prietenoase de regula si rafinate in comportament si expresie. Au o mare apreciere pentru arta, sub diverse forme. Se potrivesc cu persoanele care au Luna in Gemeni, Varsator sau Taur. Nu prea au compatibilitate buna cu cei care au Luna in Berbec sau Scorpion.

Luna in Scorpion
Aceste persoane sunt foarte profunde, deloc superficiale si tin foarte mult la spatiul personal. Sunt firi foarte intuitive, sensibile, introvertite si le place sa descopere secrete. Au emotii, trairi foarte intense iar cand iubesc o fac cu toata fiinta. Sunt extrem de devotati, loiali atunci cand se indragostesc. Se potrivesc foarte bine cu cei cu Luna in Fecioara, Rac sau Pesti. Nu fac echipa buna cu cei care au Luna in Varsator, Gemeni sau Berbec.

Luna in Sagetator
Cei cu aceasta pozitie a Lunii sunt persoane optimiste, iubesc sa simta bucurie si entuziasm in orice intreprind si isi pun credinta cu adevarat intr-ale amorului. Le place diversitatea, le place sa calatoresca si sunt firi sociabile, deschise. Li se potrivesc persoanele cu Luna in Gemeni sau Varsator (datorita optimismului pe care-l detin). Nu se potrivesc cu cei care au Luna in Rac sau in Taur.

Luna in Capricorn
Aceste persoane intotdeauna persevereaza in tot ceea ce-si propun, au o ambitie pe masura, sunt foarte muncitoare si tintesc mereu spre cel mai inalt pisc. Pun foarte mult accentul pe seriozitate si devotament atunci cand e vorba de relatii. Ideali ar fi pentru ei cei cu Luna in Fecioara, Taur sau Rac. Le va fi dificil sa mentina relatii cu cei care au Luna in Varsator sau Balanta.

Luna in Varsator
Cei cu Luna in Varsator sunt firi independente, open minded, sociabile si prietenoase. Le place foarte mult sa fie in preajma semenilor, sa cunoasca persoane noi. Nu le place sa fie constransi in nici un fel sau sa le fie ingradita libertatea. Se potrivesc cu cei care au Luna in Balanta sau Gemeni. Nu se potrivesc cu cei care au Luna in Scorpion, Taur sau Capricorn.

Luna in Pesti
Aceste persoane sunt visatoare, sensibile si empatice. Sunt imaginativi, plini de compasiune, sensibili. Adesea se simt neintelesi si devin foarte repede dezamagiti de cei din jur. Pot avea talente muzicale, artistice, scriitoricesti. Se potrivesc cu cei care au Luna in Rac sau Scorpion. Au o compatibilitate redusa cu cei care au Luna in Balanta sau Berbec.

miercuri, 22 octombrie 2014

Cum sa ne echilibram viata



Mai intai de toate, sa vedem care sunt cele 9 nevoi si etapele de dezvoltare:

1. De la nastere la 7 ani. "Urmeaza liderul"
Nevoie: protectie, dependenta, vulnerabilitate
2. De la 7 la 14 ani. "Urmeaza regulile"
Nevoie: distractie, prietenie, interdependenta
3. De la 14 la 21 ani. "Urmeaza-ti ratiunea"
Nevoie: realizare, incredere in sine, independenta
4. De la 21 la 28 ani. "Urmeaza-ti inima"
Nevoie: dragoste, experienta, autonomie
5. De la 28 la 35 ani. "Urmeaza-ti constiinta"
Nevoie: intimitate, comunicare, generozitate
6. De la 35 la 42 ani. "Urmeaza-ti atributiile"
Nevoie: responsabilitate, raspundere, angajament
7. De la 42 la 49 ani. "Urmeaza-ti visele"
Nevoie: contributie, creativitate, functie
8. De la 49 la 56 ani. "Urmeaza-ti puterea spirituala superioara"
Nevoie: spiritualitate, vindecare, echilibru
9. De la 56 de ani incolo. "Urmeaza-ti destinul"
Nevoie: a fi, implinire, progres


Echilibrarea diverselor noastre nevoi este esentiala in viata.
Alimentarea nevoilor noastre desfasurate poate fi vizualizata cu usurinta prin a ne imagina pe noi insine drept niste interpreti care rasucesc si echilibreaza 9 farfurii la 9 antipozi. Porniti prin a rasuci prima farfurie la primul antipod; atata timp cat farfuria se rasuceste, sta echilibrata. Daca nu e pastrata rasucindu-se, va incepe sa se clatine si curand va cadea. De indata ce o farfurie se rasuceste, va necesita mult mai putin timp de a fi mentinuta in echilibru. Dupa ce prima se invarte, atunci trecem la urmatoarea. Inainte sa incepem sa o invartim pe a treia, curand va trebui sa o reinvartim pe prima, pentru a o pastra rasucindu-se si in echilibru. Apoi suntem pregatiti sa trecem la a treia. Dupa ce o rasucim, trebuie sa ne intoarcem rapid si sa le reinvartim pe prima si pe a doua. In acest fel, intr-un final vom avea 9 farfurii invartindu-se.
Pentru a mentine acest echilibru, trebuie sa continuam prin a ne misca inainte-inapoi printre ele.
Acest act de echilibrare este provocarea careia toti trebuie sa-i facem fata. Mentinandu-le pe toate invartindu-se, ne inzestram cu procesul fundamental de a crea minuni practice, concrete, in relatiile si in sanatatea noastra.
Desi fiecare are aceleasi 9 farfurii, trebuie sa fim constienti ca fiecare persoana este unica si are farfurii de marimi diferite. O persoana poate solicita mai multa dragoste si intimitate, in timp ce alta poate avea nevoie de mai multa distractie. Combinatiile si posibilitatile sunt nenumarate. Pentru ca fiecare sa experimenteze succesul si implinirea in viata, nu exista niciodata doar un raspuns sau o solutie. Constientizarea diverselor noastre nevoi prezinta o harta ampla pentru a ne ajuta sa descoperim ceea ce este mai bun pentru noi insine.
Intelegerea naturii adevaratelor noastre nevoi nu este mereu deschisa si evidenta. Multe persoane au avut experienta de a dori, de a tanji dupa ceva anume, ca apoi, dupa ce au obtinut, au descoperit/au simtit ca era insuficient sau ca nu aveau nevoie de acel lucru. Adesea credem ca stim ce este bine pentru noi, dar apoi constatam ca nu suntem satisfacuti si fericiti.
De exemplu, mancarea este o nevoie valida, dar daca nu ne implinim celelalte nevoi, am putea incepe sa depindem de mancare pentru a ne satisface pofta mai mult decat avem nevoie cu adevarat. In acest caz, putem simti nevoia compulsiva de a ne supra alimenta.
De foarte multe ori suferim in viata deoarece tindem doar spre o nevoie, nu si spre restul. Este dificil sa oprim o dorinta nesanatoasa daca nu suntem constienti de ceea ce avem nevoie cu adevarat, dar aceeasi sarcina dificila poate deveni miraculos de simpla atunci cand realizam cu claritate in mintea noastra ca ceea ce vrem nu este bun pentru noi si apoi, tot cu aceeasi claritate, sa stim de ce anume avem nevoie cu adevarat.
Exista 4 semne evidente care ne arata ca noi cautam in directia gresita ceea ce avem nevoie.
1. Suntem stresati mental, ne simtim goi pe dinauntru, presionati, plictisiti, disperati, coplesiti, nervosi, nelinistiti.
2. Suntem suparati emotional, simtim tristete, teama, regrete, frustrare, dezamagire, griji, furie, panica.
3. Suntem blocati din a simti pace, bucurie, incredere, dragoste, rabdare, optimism, implinire, inspiratie, curaj, inocenta. Aceste calitati ale adevaratului nostru sine interior sunt adesea blocate cand infruntam si dam frau resentimentelor, depresiei, confuziei, indiferentei, indeciziei, anxietatii, autocompatimirii.
4. Cand suntem bolnavi, experimentam durere cronica, oboseala cronica.
Trebuie sa realizam ca avem nevoie sa ne schimbam concentrarea atentiei catre ceea ce avem nevoie cu adevarat.
Oricand cerem mai mult decat putem obtine, ne desconsideram de obicei celelalte nevoi.
Intotdeauna trebuie sa tinem cont de faptul ca fiecare poseda grade diferite ale fiecarei nevoi din cele 9. O persoana poate avea o nevoie substantiala de afectiune neconditionata si intimitate, dar o nevoie mai mica pentru munca si realizari. Alta persoana poate avea o nevoie mai mare pentru spiritualitate si o nevoie mai mica pentru intimitate. In acest fel, fiecare are diferite grade ale fiecarei nevoi. Hranindu-ne o nevoie mai intens si alta mai putin, vom fi mai impliniti.
Desi simplu, acest concept poate fi interpretat gresit cu usurinta. Oamenii care au probleme implinindu-si o nevoie particulara sau care se simt neputinciosi in a obtine ceea ce au nevoie, cauta sprijin in directii gresite. Ei cred in mod eronat ca mai mult de o nevoie ii vor face mai fericiti, cand ceea ce au nevoie cu adevarat este altceva. Promisiunea ca "mai mult e mai bine" este o mare iluzie. Cautand mai mult din ceea ce nu ai nevoie cu adevarat, este cauza-radacina a tuturor nefericirilor. Daca vom cauta ceea ce avem nevoie cu adevarat, devenim fericiti, in acest minunat proces.

sâmbătă, 18 octombrie 2014

Sternomantia - Forma Sanilor si Personalitatea


Aceasta forma de divinatie a luat nastere in Spania, in urma cu doua secole. Majoritatea barbatilor au creat intotdeauna o legatura intre tipurile de sani si personalitatea feminina. Poate ca si acesta este unul din motivele pentru care fiecare barbat va dori sa vada sanii unei femei.
Sa descoperim tipurile de sani si trasaturile de personalitate corelate:


Sanii rotunzi
Femeile cu sani rotunzi sunt de obicei foarte ingenioase in pat si vor dori sa incerce diferite posturi pentru a ajunge la climax. Sunt femei senzitive, cu o intuitie bine dezvoltata, meditative. Se ataseaza mai dificil de oameni, dar cand o fac, au tendinta sa devina dependente emotional de fiintele iubite. Sunt firi analitice, emotionale si responsabile.


Sanii in forma de para
Aceste femei au tendinta sa-si domine partenerul. Sunt independente, au o minte puternica si o determinare pe masura. Le place sa aiba mereu ultimul cuvant intr-o disputa si sunt deosebit de ambitioase. Despre aceste femei se spune ca sunt extrem de bune in pat.


Sanii triunghiulari
Aceasta tipologie indica o fire liberala care traieste dincolo de obisnuit. Aceste femei au talente actoricesti si nu duc lipsa de pretendenti. Sunt sociabile, comunicative si adaptabile. In schimb, nu sunt foarte organizate si uneori pot da dovada de superficialitate. In pat fac totul cu un minimum de efort deoarece sunt foarte deschise.


Sanii conici
Femeile ale caror sani au forma conica, se bucura foarte mult de viata. La fel ca cele cu sanii in forma de para, au tendinta puternica sa-si domine partenerul. Sunt energice, pasionale si fac fata oricarei situatii dificile, fara efort. Uneori pot da dovada de impulsivitate. Sunt foarte sigure pe ele si au o incredere de nezdruncinat in fortele proprii.


Sanii curbati
Aceste femei sunt spontane, imprevizibile si dinamice. Sunt foarte muncitoare si perseverente. Intotdeauna vor sa fie cele mai bune in ceea ce fac. In pat le place sa fie spontane. Se spune ca sunt sotii excelente.


Sanii cu sfarcuri "erecte"
Femeile cu acest tip de sani sunt de regula foarte dominatoare. In pat le plac jocurile erotice si adora sa fie deasupra in timpul sexului. Sunt foarte generoase, calde, sociabile si leaga prietenii cu usurinta.


Sanii cu sfarcuri mici/retractati
Aceste femei sunt foarte calculate si intotdeauna lucreaza la urmatoarea miscare. Spun foarte rar ceea ce au in minte sau la ce se gandesc. Sunt firi carora le place sa ajute. In pat pot indeplini toate fanteziile sexuale.





joi, 9 octombrie 2014

Carti motivationale, dezvoltare personala






Osho - Aici si Acum.pdf --> DOWNLOAD
Allan Pease - De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda.pdf --> DOWNLOAD
Anthony Robbins - Putere Nemarginita.pdf --> DOWNLOAD
Peter Collett - Cartea Gesturilor.pdf --> DOWNLOAD
Dale Carnegie - Arta de a reusi in viata.pdf --> DOWNLOAD
Deepak Chopra - Cele 7 legi spirituale ale succesului.pdf --> DOWNLOAD
Elena Nita Ibrian - Bucataria fara foc.pdf --> DOWNLOAD
Allen Carr - In sfarsit nefumator.pdf --> DOWNLOAD
Emil Strainu - Razboiul Ingerilor.pdf --> DOWNLOAD
Emil Strainu - Spionajul psihotronic si campul de lupta mental.pdf --> DOWNLOAD
Emil Strainu - Dinamici sociale.pdf --> DOWNLOAD
Lucian Stratan - Omul, sistem energetic.pdf --> DOWNLOAD
Osho - Citate.pdf --> DOWNLOAD
Osho - Meditatia, calea perfecta.pdf --> DOWNLOAD
Osho - Emotiile.pdf --> DOWNLOAD
Napoleon Hill - Gandeste si devii bogat.pdf --> DOWNLOAD
Robin Norwood - Femeia care iubeste prea mult.pdf --> DOWNLOAD
Ramtha - Cartea Alba.pdf --> DOWNLOAD
Prentice Mulford - In Zarea Nemuririi.pdf --> DOWNLOAD
James Redfield - Profetiile de la Celestine.pdf --> DOWNLOAD
J. Donald Walters - Meditatia pentru incepator.pdf --> DOWNLOAD
Lise Bourbeau - Asculta-ti corpul, prietenul tau cel mai bun.pdf --> DOWNLOAD
Bruce Lipton - Biologia Credintei.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Yoga Nutritiei.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - O filozofie a universalului.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Forta Sexuala.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Alchimia sau cautarea perfectiunii.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Un viitor pentru tineret.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Calea Tacerii.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Natura umana si natura divina.pdf --> DOWNLOAD

Descopera si alte carti aici
sau aici