miercuri, 26 noiembrie 2014

Cei 36 decani ai zodiilor



Conform site-ului astroroom.com, fiecarei zodii ii apartin cate 3 decani astrologici. Fiecare decan este diferit, are farmecul sau si rezoneaza in functie de planeta respectiva.

Decanii zodiei Berbec

1) 21 martie - 30 martie. Cei nascuti in primul decan al Berbecului sunt influentati de Marte; acest decan este cel mai energic dintre toate cele trei. Adesea, acesti oameni sunt caracterizati printr-o inocenta copilaroasa si au abilitatea de a energiza si entuziasma pe cei din jur. Isi doresc sa traiasca momentul, le place pericolul (intr-o oarecare doza) si aventura. Pot fi uneori destul de egoisti, dar au idealuri marete. Sunt in general usor de multumit si nu cer prea mult cu exceptia pasiunii si autenticitatii. Nu prea sunt firi rabdatoare, le place sa faca lucrurile intr-un mod rapid. Rabdarea nu este punctul lor forte, dar compenseaza prin initiativa si exuberanta.

2) 31 martie - 9 aprilie. Cei nascuti in al doilea decan sunt influentati de Soare. Aceste persoane sunt foarte nobile, iar principiile, scopurile si ambitiile le raman intacte in majoritatea circumstantelor. Au o putere mare de concentrare. Egoul le poate face unele probleme, iar siguranta de sine a Berbecului cere aici un adaos de vanitate. In timp ce nu intotdeauna aceasta trasatura este aparenta, exista undeva in sufletul lor o suficienta rezerva de autosuficienta. Sunt firi generoase si sunt minunati in a-i inspira pe ceilalti in ceea ce ei cred. Mentalitatea le este puternica, inflacarata, dar totusi mai rabdatoare decat a celor din primul decan. Aici gandurile cantaresc mai mult, actiunile sunt mai pline de perspicacitate, dar pot rani cu usurinta si au un spirit sensibil in ciuda increderii lor. Respectul de sine depinde mult de aprobarea celor din jur.

3) 10 aprilie - 19 aprilie. Al treilea decan al acestei zodii este influentat de Jupiter. Nativii sunt mult mai linistiti decat cei din primul decan. Aici intalnim entuziasmul intelectual, iar individualismul este foarte puternic. Aceste persoane vor incerca foarte mult sa evite sa devina victime ale mentalitatii de "turma". Sunt foarte independenti si niciodata nu vor ceda complet dorintelor, cererilor persoanei iubite. Uneori pot da dovada de naivitate, iar brusc pot parea cea mai inteleapta persoana din oras. De obicei sunt foarte altruisti si generosi, dar pot de asemenea, deveni unul dintre cei mai morali predicatori, care cred ca ei cunosc cel mai bine ce-si doresc ceilalti. Cei nascuti sub influenta acestui decan probabil calatoresc mult (sau simt nevoia sa o faca) si sunt intr-o continua miscare.

Decanii zodiei Taur

1) 20 aprilie - 30 aprilie. Nativii acestui decan sunt influentati de Venus, care le ofera senzualitate, hotarare si stabilitate. Acesti nativi sunt pasnici, dar este putin probabil ca vor fi flexibili catre valorile si ideile celorlalti. Exceleaza in orice domeniu de care se simt atrasi, dar pot avea probleme cu adaptarea si nu le va fi prea usor sa gaseasca cu rapiditate noi moduri de a invata. Sexualitatea, libertatea simturilor si constiinta stau la baza vietilor acestor nativi si totusi vor exista putine cazuri cand vor fi imprudenti sau infideli. De obicei au standarde morale ridicate. Pot fi mistici ai naturii, in ciuda faptului ca sunt foarte pragmatici.

2) 1 mai - 10 mai. Acest decan este influentat de Mercur. Acesti nativi sunt adesea inzestrati cu mult tact si sunt deosebit de sensibili la vibratiile interioare ale celorlalti. Sunt atenti atunci cand isi aleg cuvintele si de obicei au o voce foarte placuta. Pot fi foarte fermecatori, desi par uneori timizi. Aici exista mai multa flexibilitate si gratie decat au cei din ceilalti decani ai zodiei. Uneori spiritul lor prea realist, pragmatic ii poate plictisi pe ceilalti. Pot fi si cinici; nu prea se abtin de la a puncta greselile celor din jur. Multi dintre nativi sunt niste aristocrati culinari. Pot face fata cu usurinta la treburile zilnice si in viata profesionala daca le este acordat suficient timp si mijloacele necesare.

3) 11 mai - 20 mai. Cel de-al treilea decan este influentat de Saturn. Aceste persoane prefera sa-si foloseasca timpul intr-un mod inteligent, coordonat. Pot da dovada de multa incapatanare, dar sunt foarte loiali. Daca se trece de exteriorul lor oarecum auster, pot da dovada de mult umor si senzualitate. Cei nascuti in acest decan sunt unii dintre cei mai disciplinati din tot zodiacul si de obicei se ocupa de fiecare lucru, obiectiv cu multa prudenta, rabdare si perseverenta. Sunt foarte metodici si in acelasi timp uneori dau dovada de o oarecare lipsa a imaginatiei. Sunt usor retinuti de temperamentul putin mai sumbru si de atitudinea lor mai sceptica. In profesie sau/si in afaceri, pot obtine orice deoarece au o excelenta concentrare mentala.

Decanii zodiei Gemeni

1) 21 mai - 30 mai. Primul decan al acestei zodii este influentat de Mercur. Nativii sunt foarte buni observatori, curiosi, intotdeauna gata sa fie distrasi de vreun scenariu minunat, de un gand interesant sau de o conversatie antrenanta, distractiva. Au o inteligenta logica, rapida si detasata. Aceste persoane pot deveni cu usurinta sufletul petrecerilor si le place foarte mult socializarea. Multi se simt deprimati de gandul ca imbatranesc, dar isi pastreaza pentru mult timp o alura tinereasca. Sunt foarte perceptivi, dar adesea, din pacate, cam superficiali emotional.

2) 31 mai - 9 iunie. Al doilea decan este influentat de Venus. Aceste persoane sunt cautatoare de frumusete si camaraderie. Le face mare placere sa fie in compania semenilor si le plac conversatiile bune. Tind sa gaseasca valoare in lucruri neasteptate, sa fie empatici mental. Nu sunt la fel de nelinistiti ca cei din primul decan, dar totusi se pot simti deranjati cu usurinta si sunt foarte sensibili. Au o constiinta hiperactiva adesea si detin unele dintre cele mai fine minti din intreg zodiacul. Sunt firi fermecatoare, dar uneori pot da dovada de superficialitate.

3) 10 iunie - 20 iunie. Cel de-al treilea decan este influentat de Uranus si este cel mai detasat decan din aceasta zodie. Acesti nativi sunt grozavi in concepte si idei, interactioneaza cu usurinta cu fiecare persoana indiferent de varsta sau sexul acestora. Au o atitudine prietenoasa si sunt niste optimisti innascuti. Tind sa adune cunostinte de tot felul si cauta o ampla combinatie de invatare si de viziune personala care sa ii tina deoparte de persoane mai putin originale. In domeniul romantic au nevoie de schimbare si de spatiu, iar cerintele emotionale nu le asimileaza prea bine.

Decanii zodiei Rac

1) 21 iunie - 1 iulie. Primul decan al acestei zodii este influentat de Luna. Femeile nascute in acest decan tind sa dea o reala impresie emotionala. Ambele sexe par foarte autentice in caracter si de asemenea detin o sensibilitate aparte. Cuvantul cheie in viata lor (si in tot ceea ce intreprind) este "inima". Sunt foarte grijulii fata de persoanele apropiate si sunt plini de compasiune. Dau dovada de o energie nesfarsita, dar cer in schimb loialitate de la prieteni si persoana iubita. Sunt si foarte gelosi, deopotriva. Atunci cand e nevoie, dau dovada de multa determinare si motivatie, dar isi pot pierde echilibrul interior cu usurinta datorita unui comentariu insensibil, de exemplu. Nu vor uita niciodata cand cineva le greseste, dar nici nu sunt prea razbunatori. Persoane intuitive, sunt fascinate adesea de trecut/amintiri.

2) 2 iulie - 11 iulie. Persoanele nascute in acest decan sunt influentate de Pluton. Acesti nativi au o profunzime a sentimentelor ce pare fara capat. Sunt rezervati si pot fi/parea inaccesibili. Sunt foarte posesivi cu persoana iubita, dar ofera foarte mult si sunt dispusi oricand de sacrificii. Au instincte incredibile si se pot descurca de minune in profesii ca psiholog, consilier, detectiv. Vor sa ajunga la miezul fiecarei probleme, iar atunci cand isi doresc ceva cu adevarat, sunt incredibil de perseverenti si plini de motivatie. Exista o latura misterioasa a nativilor ce nu poate fi explicata si sunt de obicei foarte fermecatori in atmosfera potrivita.

3) 12 iulie - 22 iulie. Acest decan este influentat de Neptun si poate fi cel mai sensibil decan din tot zodiacul. Nativii sunt sensibili la nevoile celorlalti si le face placere sa ajute. In acelasi timp, toanele tipice zodiei sunt si mai pronuntate in acest decan, iar starile/sentimentele li se schimba destul de repede fara vreo explicatie logica, rationala. Adesea par timizi, rezervati, misteriosi, dar de indata ce o persoana ajunge sa-i cunoasca, vor descoperi niste personalitati dulci si placute, asta daca persoana e dispusa sa accepte si subiectivitatea de care nativii dau dovada. Imaginatia si intuitia nativilor sunt foarte dezvoltate si sunt foarte atrasi de copii si animale.

Decanii zodiei Leu

1) 23 iulie - 1 august. Nativii acestui decan sunt influentati de Soare. Mereu se vad "number one", au o incredere naturala in ei insisi si sunt firi foarte calduroase. Au inimi foarte sensibile, la fel ca egoul lor care depinde de aprobarea celorlalti. Le capteaza atentia celor din jur cu usurinta, dar au nevoie sa o faca in continuare pentru binele increderii lor in sine. Le face placere sa fie organizatorii evenimentelor si sa fie in centrul atentiei. Sunt persoane creative, care dau un strop de lumina in tot ceea ce intreprind, dar uneori ii pot irita pe ceilalti prin atitudinea lor usor increzuta.

2) 2 august - 11 august. Acest decan este influentat de Jupiter. Aceste persoane pot da dovada de traditionalism si pot fi mai conservatori, cel putin cand este vorba de credinte si valori. Tind sa respecte religia si tanjesc spiritual dupa cunostinte si descoperiri. Jupiter aduce noroc, prin urmare acesti nativi pot fi foarte norocosi. Pot fi niste gambleri in adevaratul sens al cuvantului, asumandu-si riscuri in majoritatea momentelor. Detin un optimism nemarginit, dau dovada de incapatanare si de naivitate uneori. Pot fi foarte buni organizatori culturali sau sfatuitori, persoane inspirationale. Dau dovada de multa creativitate.

3) 12 august - 22 august. Cel de-al treilea decan al acestei zodii este influentat de Marte si este unul dintre cei mai ambitiosi si pasionali decani din intreg zodiacul. Uneori acesti nativi ii pot innebuni pe ceilalti prin incapatanarea refuzului de a recunoaste o anumita greseala, dar de obicei au "inimi de aur", intentionand sa joace cu cartile pe fata, fiind sinceri cu cei din jur. Au motivatii foarte puternice, fie ca sunt evidente sau ascunse pe dinauntru. Optimismul cu care sunt inzestrati, ii ajuta mult in perioadele mai dificile. Isi doresc pozitii de lideri in orice domeniu ar profesa/opta si sa le fie recunoascute meritele personale. Sunt foarte buni ca organizatori sau la improvitatie. Firi temperamentale, emotionale si pasionale.

Decanii zodiei Fecioara

1) 23 august - 1 septembrie. Primul decan este influentat de Mercur. Nativii acestui decan au interese extrem de variate, iar unii tind sa vorbeasca mai mereu. Sunt persoane agitate, ordonate desi aici putem intalni si nativi mai dezordonati. In acest decan gasim adesea specialisti si nativi care categorizeaza obsesiv intr-o anumita masura, dar de obicei o fac din motive practice, cum ar fi autoimbunatatirea treburilor de zi cu zi. Sunt mai preocupati de prestigiu si de recunoastere decat ceilalti decani ai zodiei.

2) 2 septembrie - 11 septembrie. Nativii acestui decan sunt influentati de Saturn si sunt mai materialisti, dar adesea fara sa aiba o dorinta prea mare pentru lux. Isi doresc siguranta si au bune abilitati organizationale si talent de a face bani. Tind sa fie mai economi, sunt responsabili, plini de tact si minunati ca administratori, dar uneori le lipseste perspectiva. In timp ce Saturn intareste ambitia, ofera ca si lectie flexibilitatea si adaptabilitatea. Aceste persoane nu sunt prea iertatoare cu oamenii care-i dezamagesc; isi pastreaza o postura practica, rece atunci cand trebuie sa infrunte situatii emotionale devastatoare.

3) 12 septembrie - 21 septembrie. Ultimul decan al acestei zodii este influentat de Venus. Multi dintre nativii acestui decan sunt inzestrati cu o sensibilitate artistica considerabila si cu un spirit de observatie foarte bun, in special cand este vorba de materiale, culori, forme. Posibil sa aiba talent si la pictura, la muzica sau la confectionarea instrumentelor muzicale. Acesti nativi invata mai lent, sunt mai tacuti, mai rezervati. De obicei vorbesc atunci cand considera ca ceva este important. Pot avea talent si in moda deoarece au gusturi foarte bune. Se simt bine atunci cand exista lucruri practice de facut. Pot deveni uneori incapatanati, agitati, dar au o gingasie asupra lor care poate fi mentinuta/recastigata.

Decanii zodiei Balanta

1) 22 septembrie - 1 octombrie. Nativii acestui decan sunt influentati de Venus si sunt cei mai iubitori de pace din tot zodiacul. Au nevoie sa fie in contact cu cele mai bune si fine lucruri in viata. Uneori pot deveni destul de cicalitori, neechilibrati. In viata acestor nativi, o mare dilema ar fi "cat ma pot baza pe ceilalti?" sau "cat de mult pot tine cont de nevoile celorlalti?", iar pe de alta parte, cat de mult se pot pune pe ei insisi deasupra celorlalti sau cat de mult pot fi independenti. Intr-un parteneriat/intr-o relatie, tind sa-si domine si sa-si conduca propriile vieti. De obicei sunt foarte logici, isteti si talentati artistic.

2) 2 octombrie - 11 octombrie. Al doilea decan al acestei zodii este influentat de Uranus, iar termenul care-l descrie cel mai bine este "profund". Acesti nativi sunt adesea cufundati si atrasi de felul in care functioneaza mintea umana, sunt fascinati de interactiunea sociala si de ideile umanitare, filantropice. Sunt adesea atrasi de invataturile mai inalte, elevate in cel mai abstract sens. In plan romantic, pot fi paradoxali: in timp ce-si doresc, tintesc sa gaseasca relatia perfecta unde totul este impartit, timpul tinde sa arate ca ei au nevoie de mult mai mult spatiu si solitudine decat si-au imaginat. Nativii sunt mult mai detasati, sinceri decat ceilalti decani ai zodiei.

3) 12 octombrie - 21 octombrie. Acest decan este influentat de Mercur si este cel mai nelinistit dintre decanii acestei zodii si unul dintre cei mai versatili din tot zodiacul. Polaritatea naturala si ambivalenta Balantei, in special in chestiuni romantice, este sporita aici. Pot trai o viata intreaga cautand iubirea, relatia perfecta, inefabila. Sunt firi intuitive, logice, fermecatoare, care traiesc pentru comunicare si au nevoie, mai mult decat altii, sa aiba un prieten special, o ruda, sot/sotie, iubit/iubita cu care sa imparta orice impuls, idee sau sentiment. Cand sunt in toane bune, pot fi sufletul petrecerilor, cu un subtil simt al umorului si cu un intelect deosebit de acut si nobil.

Decanii zodiei Scorpion

1) 22 octombrie - 31 octombrie. Persoanele nascute in acest decan sunt influentate de Pluton; este cel mai intens decan dintre toate. Aceste persoane au sentimente dramatice fie ca sunt legate de aprobari sau respingeri (de idei, oameni, lucruri etc) care le ajung direct la inima in fiecare moment cand intalnesc ceva nou si rareori permit ratiunii sa le schimbe parerea. Pentru acesti nativi, toate experientele vor fi asociate intr-un fel cu suisurile si coborasurile in viata; durere, bucurie, moarte, sex, dragoste. La suprafata pot parea detasati, adunati, neafectati de nimic, dar pe interior mocnesc de sentimente, scopuri, dorinte. Desi uneori pot parea/fi tacuti, mereu vor raspunde cu o pasiune plina de o intensitate deloc comuna.

2) 1 noiembrie - 10 noiembrie. Nativii acestui decan sunt influentati de Neptun, iar aceasta influenta ii inzestreaza cu o minte subtila si o abundenta a tuturor sentimentelor/starilor imaginabile. Nativii cauta ceea ce este autentic, real si sunt in stare sa sacrifice confortul material si prestigiul in schimbul credintelor pe care le au. Sunt abili, misteriosi si nu vor ezita sa manipuleze daca vor considera ca este necesar. Romantici si seducatori, tanjesc dupa o atmosfera de sensuri ascunse si indicii inefabile. Uneori resping oamenii prin alternarea dintre dreptatea proprie si sensibilitatea personala. Pot fi timizi si retrasi, dar tind sa obtina intotdeauna ce-si doresc. In dragoste ofera foarte mult si sunt firi foarte atente.

3) 11 noiembrie - 20 noiembrie. Ultimul decan al acestei zodii este influentat de Luna si inzestreaza nativii cu o minunata integritate emotionala, avand incredere in fiecare sentiment pe care-l au si fiind rareori dispusi de compromisuri (cel putin cand este vorba de motive mai reci). Dau dovada de o puternica putere a vointei daca vor crede intr-o cauza si pot depasi potentiale sentimente de inferioritate. Cand vine vorba de dragoste, isi doresc transformari emotionale si un partener cu care sa imparta o conexiune profunda, intima. Sunt foarte protectori si grijulii. Extrem de atragatori, abili, cu o capacitate de a patrunde miezul oricarei probleme, situatii.

Decanii zodiei Sagetator

1) 21 noiembrie - 30 noiembrie. Nativii primului decan sunt influentati de Jupiter si sunt nonconformistii tipici care devin cetateni respectabili cu responsabilitati sociale sau academice. Sunt aventurosi, pozitivi si foarte directi, nu prea au mult tact. Sunt iubitori de actiune, dar cel mai adesea au ambitii intelectuale, politice sau artistice. Sunt firi iuti, tineresti, studenti eterni, totusi pot fi profesori dogmatici sau predicatori. Ca parteneri de cuplu sunt aventurosi, ofera mult si sunt plini de entuziasm si romantism. Jupiter tinde sa aduca noroc in vietile acestor persoane, daca se pot abtine din a-si face griji si daca se pot lasa pe mana sortii, plini de optimismul specific. Au si o inclinatie sau un talent de a-si asuma anumite riscuri, pentru speculatii sau jocuri de noroc.

2) 1 decembrie - 10 decembrie. Al doilea decan este influentat de Marte si poate fi unul dintre cei mai sinceri si lipsiti de artificii decani din tot zodiacul. Acesti nativi au nevoie de provocari, descoperiri. Sunt curajosi, incapatanati si-si pierd cu usurinta interesul in orice esueaza sa-i inspire. Daca nu sunt genul de oameni sportivi, probabil au o activitate similara prin care-si elibereaza uriasa lor energie spirituala si fizica. Sunt exemple perfecte ale soldatului mintii si al spiritului, daca exista asa ceva :). Unii nativi probabil nu vor avea rabdarea suficienta de a face ceva, dar vor risca cu siguranta intr-un proiect nou si incitant si apoi vor spune tuturor despre el.

3) 11 decembrie - 20 decembrie. Cei nascuti in acest decan sunt influentati de Soare si le plac aventurile, experientele spontane si sunt adevarati oameni de show. Sunt persoane mandre, integre si totusi par sa alunece uneori intr-o atitudine excesiva de asumare a unor riscuri, in decizii pripite sau actiuni impulsive. Si nativii acestui decan au influente puternice de gambleri. Au nevoie sa tinteasca spre scopuri inalte. Optimismul lor nu se estompeaza niciodata complet, iar ceilalti sunt atrasi de personalitatea lor plina de stralucire. Pot fi destul de increzuti intelectual si uneori vanitosi.

Decanii zodiei Capricorn

1) 21 decembrie - 30 decembrie. Primul decan al acestei zodii este influentat de Saturn, iar rabdarea si determinarea celor nascuti in acest decan este legendara. Uneori nu au prea multa incredere in ei, asa cum cred ceilalti, dar capacitatea si taria eforturilor lor este de neegalat. Sunt adevarati stalpi de putere pe care ceilalti se pot sprijini in momente mai grele. In timp ce uneori sunt dictatoriali, inflexibili si rigizi intr-un anumit grad, in interior sunt persoane destul de dulci si cu un minunat simt al umorului. Sunt persoane practice, realiste si nu prea acorda timp fanteziilor sau capriciilor. Cauta putere si influenta, iar ceilalti ii numesc "materialisti". Principala preocupare a nativilor din acest decan este sa faca lucrurile sa functioneze eficient atat pentru ei cat si pentru ceilalti si sa-si indeplineasca telurile.

2) 31 decembrie - 9 ianuarie. Nativii acestui decan sunt influentati de Venus, lucru care ii inzestreaza cu multa rabdare si putere de munca, dar nu vor renunta nici la relaxare si la lucrurile cele mai bune din viata in schimbul obtinerii de realizari. Pot fi artistici, iar daca simt ca au un talent in acest domeniu, il vor explora intr-un mod linistit, tacut si cu toata inima, lucru care compenseaza felul lor mai lent in care aspira la noi experiente. Acesti nativi simt ca daca ceva trebuie facut, sa fie intocmit exact asa cum se cade si mereu dus la bun sfarsit. Pot fi uneori melancolici, pesimisti, dar de obicei si cu simt al umorului. Uneori pot avea o tendinta de a starui prea mult sau de a se comporta ca martirii pentru ceva anume, intr-un mod stoic, intransigent.

3) 10 ianuarie - 19 ianuarie. Al treilea decan este influentat de Mercur si este un semn al unei anumite nelinisti, agitatii si al unei mari dorinte pentru eficienta si functionalitate. In timp ce sunt departe de a fi impulsivi, le lipseste acea rabdare semnificativa a celorlalti doi decani. Aici abilitatea administrativa este in top iar acesti nativi au o minunata inteligenta practica si bune talente organizationale. Este o indicatie a unei minti stiintifice care cauta dovezi practice. Pot fi inclinati sa vada munca si realizarile mai degraba intr-un mod impersonal, dezinteresat, dorind mai mult rezultate decat recunoastere. In relatii sunt loiali, fideli, dar nu in detrimentul realismului. Acesti nativi nu sunt prea interesati de lucruri abstracte sau fantezii.

Decanii zodiei Varsator

1) 20 ianuarie - 29 ianuarie. Primul decan al acestei zodii este influentat de Uranus cat si de Saturn si este un decan al complexitatii si al individualismului. Acesti nativi sunt ganditori liberi, nonconformisti, cu o constiinta morala foarte inalta si cu dorinta de a face comunitatea in care traieste sa beneficieze intr-un fel. In ciuda faptului ca sunt foarte sociabili si orientati catre grupuri, ei tanjesc dupa solitudine , pot avea toane mai sumbre si se deprima cu usurinta, desi se afiseaza ca fiind bucurosi, joviali. Aproape ca niciodata nu se vor gasi in acest decan nativi prosti sau simpli mental; chiar daca uneori au avut parte de o educatie limitata, reusesc sa fie sau sa para impartiali, rezonabili, perspicace. Pot fi calculati si reci, iar banii sunt rareori un scop in sine.

2) 30 ianuarie - 8 februarie. Cel de-al doilea decan este influentat de Mercur, iar natura acestor nativi este mai luminoasa, dar uneori le lipseste taria de a ramane puternici. Sunt extrem de alerti, de sclipitori, pot fi artistici, cameleoni stiintifici, interpretand ideile si manierele celorlalti cu usurinta. Sunt atrasi de teoria abstracta si adesea fascinati de fortele invizibile din spatele interactiunilor sociale si ale comunicarii. Unora le pot parea insensibili sau prea cerebrali din moment ce pot avea unele probleme in a relationa cu ceilalti in alt mod decat cel pur intelectual. Daca nu au studii academice, cel putin vor fi fascinati de tehnologie sau mecanica. Pot fi buni si la jocurile ce tin de gandire, cum ar fi sahul, combinand imaginatia cu logica.

3) 9 februarie - 18 februarie. Persoanele nascute in acest decan sunt influentate de Venus si sunt caractere rafinate, extrem de bune cu cei din jur, dar le-ar putea lipsi profunzimea in emotii. Sunt buni in a trata cu multimile de oameni si adesea au talente in politica. Le pasa de interiorul oamenilor si sunt foarte idealisti, umanisti, constant implicati intr-o anumita cauza in scopul binelui lucrurilor in care cred ei cu adevarat. Pot da dovada de multa gratie, stil si sunt potriviti si pentru lumea modei. Uneori pot fi si narcisisti si-si pot pierde echilibrul cu usurinta daca le lipseste stimularea. Sunt foarte creativi si au inclinatii artistice; putem intalni aici poeti, scriitori, din moment ce imaginatia creativa este abundenta.

Decanii zodiei Pesti

1) 19 februarie - 28 februarie. Acest decan este influentat de Neptun cat si de Jupiter. Nativii ratacesc prin lume ca bulele de sapun - deschisi la fiecare senzatie si experienta, inefabili si sensibili. Au inclinatii mistice si sunt adesea psihici sau cel putin foarte intuitivi. Nu prea le pasa de bani, dar iubesc lucrurile frumoase si confortul, asa ca au totusi nevoie de bani :). Nu sunt prea impunatori, iar altii pot incerca sa profite de pe urma lor, din moment ce nu sunt egoisti si ofera cu usurinta. Le pasa profund de cei asupriti, sunt foarte creativi dar totusi ezitanti.

2) 1 martie - 10 martie. Al doilea decan este influentat de Luna si este cel mai prodent si econom dintre decanii acestei zodii. Acesti nativi au nevoie in primul rand de siguranta financiara si spirituala si tind sa-si faca prea multe griji din aproape orice. Sunt firi foarte dulci si loiale, se sacrifica pentru cei iubiti fara sa stea prea mult pe ganduri. Totusi pot deveni plangaciosi, ipohondrii sau prea sensibili in general. Au o imaginatie fertila si pot avea cele mai naturale talente actoricesti datorita abilitatii lor de a se identifica total si al imitatiei cameleonice de care dau dovada.

3) 11 martie - 20 martie. Ultimul decan al acestei zodii este influentat de Pluton. Aceste persoane pot avea mintea plina de idei mai bizare, dar reusesc intr-un fel sa le rationalizeze. Sunt foarte poetici, spirituali si multi sunt atrasi de ocultism. Adesea sunt paradoxali si mult mai razbunatori si gelosi decat cei din ceilalti doi decani. Sunt si foarte receptivi si sensibili, dar poate mai putin decat primii doi decani. Simtind ca binele si raul sunt o iluzie si ca viata pamanteasca este o simpla suprafata, se identifica cu intregul spectru de atitudini si etici. Uneori exista aici o tendinta de a se incurca cu drogurile sau alcoolul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu