vineri, 31 octombrie 2014

Cum eliminam celulita in mod sanatos


Majoritatea dintre noi femeile, ne "luptam" cu celulita intr-un fel sau altul. Fie ca mergem la sala, tinem diete (sau doar ne ferim de mancarea mai grasa), mergem pe bicicleta, alergam sau facem unele exercitii in intimitatea casei noastre, toate au ca scop (pe langa starea de bine pe care ne-o ofera miscarea) si "topirea" celulitei.
Pentru atunci cand nu e timp pentru mers la sala (sau alta forma de miscare fizica), va propun un exercitiu simplu si foarte eficient (de yoga) care pe mine m-a ajutat si ma ajuta foarte mult. Rezultatele vor aparea in scurt timp daca va veti face timp de 2 ori pe zi pentru asta (de preferat ar fi dimineata inainte de masa si seara). In primele zile incercati sa stati macar 2 minute pe fiecare parte. Apoi treptat mariti timpul cu 30 secunde - 1 minut, pana veti ajunge la 4 - 5 minute pe fiecare parte.
Va voi explica acum cum se procedeaza


Se porneste din pozitia stand in picioare, cu talpile paralele.
Executia pe partea stanga
Se va indoi genunchiul stang, aducand piciorul drept peste coapsa stanga deasupra genunchiului, punand partea din spate a coapsei drepte peste partea din fata a coapsei stangi. Laba piciorului drept se va plasa pe dupa pulpa piciorului stang astfel incat sa se agate chiar deasupra partii interioare a gleznei drepte.
Astfel, piciorul drept este rasucit in jurul piciorului stang, iar echilibrul se va realiza sprijinindu-ne doar pe piciorul stang. Se indoaie apoi coatele ridicandu-se bratele pana la nivelul pieptului. Se va plasa cotul stang pe partea din fata a antebratului drept, se duce apoi mana stanga in spate spre dreapta si mana dreapta in spate spre stanga, aducand degetul mare al mainii stangi cu degetul mijlociu si aratator al mainii drepte.
Exercitiul se executa cu ochii deschisi. In timpul executarii, spatele trebuie mentinut drept in permanenta.
Concentrarea in timpul executarii pe partea stanga
La sfarsitul executiei, vom constientiza dinamizarea planului mental, polaritatea yin, receptiva. Vom sesiza de asemenea distinct jumatatea stanga a intregului corp.
Executia pe partea dreapta
Se repeta executia posturii, absolut simetric, stand pe piciorul drept si rasucind piciorul stang in jurul piciorului drept, iar bratul stang in jurul bratului drept.
Concentrarea in timpul executarii pe partea dreapta
La revenire se constientizeaza dinamizarea planului mental, polaritatea yang, emisiva, solara. Sesizam distinct jumatatea dreapta a intregului corp.
Concentrarea finala
In final, constientizam activarea globala a planului mental, stare de echilibru si armonie. Percepem o capacitate marita de focusare mentala.


Efectele si beneficiile sunt multiple. Pe langa faptul ca acest exercitiu "topeste" ca prin minune celulita, previne si durerile de genunchi, glezne. S-a dovedit ca este foarte util si in vindecarea afectiunilor urinare. Are si un puternic efect de echilibrare asupra mintii, genereaza calm si putere de concentrare. Este recomandat in mod special si persoanelor cu o dezvoltare insuficienta a musculaturii.
Totul e sa aveti rabdare si sa continuati, caci rezultatele vor aparea cu siguranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu