duminică, 26 octombrie 2014

Polaritatile Zodiilor Si Diferentele Intre Acestea


Fiecare zodie are o polaritate si anume semnul opus in cealalta jumatate a zodiacului. Numite traditional masculine/feminine sau pozitive/negative, ele reprezinta orientarea yin/yang a zodiilor. Semnele yin (feminine/negative) sunt zodiile de apa si pamant, iar semnele yang (masculine/pozitive) sunt zodiile de foc si aer.
I. Polaritatea Berbec - Balanta
Berbecul reprezinta semnul individualitatii, egoului puternic de sine, in timp ce Balanta este semnul echilibrului si reprezinta cooperarea, parteneriatul.
Axa Berbec - Balanta este centrata si legata de relatii. Exista o lupta stransa intre independenta si cooperare. Berbecul este prima zodie si adesea temperamentul iese la suprafata atunci cand interactioneaza cu ceilalti. Este un semn impulsiv, orientat spre actiune si adesea centrat pe propria persoana. Balanta tanjeste dupa echilibru si corectitudine. Uneori sunt prea dispusi, doritori sa multumeasca pe cei din jur, iar Berbecul prea dispus sa primeasca. Lupta se da intre "individualitate" si "noi" si are nevoie sa mentina echilibru intre autoafirmare si compromis.
II. Polaritatea Taur - Scorpion
Taurul reprezinta semnul posesiunilor personale, al bunurilor materiale, in timp ce Scorpionul reprezinta semnul mostenirilor sau posesiunilor impartite.
Axa Taur - Scorpion este centrata pe schimb. Ambele semne sunt incredibil de incapatanate si se petrec constant lupte pentru putere intre ele. Taurul cerceteaza unificarea, incorporarea, in timp ce Scorpionul se concentreaza pe eliminare. Taurul este foarte protector fata de bunurile sale si are nevoie de siguranta, iar Scorpionul este interesat sa imparta cu ceilalti si are nevoie de transformare. Lupta se da intre "al meu" si "al nostru".
III. Polaritatea Gemeni - Sagetator
Gemenii reprezinta semnul intelectului si expresiei de sine, in timp ce Sagetatorul este semnul filozofiei si al expresiei la un nivel mai deschis.
Axa Gemeni - Sagetator este centrata pe explorare si dezvoltare, evolutie mentala. Gemenii controleaza procesarea si raspandirea informatiei, apoi Sagetatorul atribuie semnificatiile informatiilor adunate. Daca zodia Gemeni este semnul studiului si al dobandirii de informatie, atunci Sagetatorul trebuie sa fie semnul invataturii, care imparte cunostintele. Lupta se da intre "intelect" si "credinte".
IV. Polaritatea Rac - Capricorn
Racul este semnul vietii de familie, in timp ce Capricornul reprezinta semnul vietii publice.
Axa Rac - Capricorn este centrata pe structura. Racul guverneaza viata de familie, privata; ii place sa petreaca timp implinind nevoile familiei. Principala lor motivatie este sa existe siguranta in camin. Pe de alta parte, Capricornul guverneaza succesul in public. Capricornul isi controleaza viata profesionala, petrecand mult timp facandu-si griji in legatura cu cariera sau daca au avansat suficient. Lupta se da intre "dependenta" si "independenta" si functioneaza cel mai bine cand se impune un echilibru intre cele doua: nici prea dependent emotional de cei din jur, nici prea independent.
V. Polaritatea Leu - Varsator
Leul reprezinta semnul placerilor personale, al creativitatii, in timp ce Varsatorul este semnul sperantelor si idealurilor pe o scara mai inalta.
Axa Leu - Varsator este centrata pe identitate si pe expresia de identitate. Leul guverneaza toate lucrurile individuale si creative; este centrat pe propria persoana (versiunea Berbecului, dar mai temperata). Nu se considera neaparat mai bun ca ceilalti, dar are nevoie ca ceilalti sa stie cat de grozav este. Pe de palta parte, Varsatorul nu are aceasta nevoie, el poate trai independent emotional. Leul cauta sa fie important individual, Varsatorul intelege importanta colectivului. Aceasta axa functioneaza cel mai bine cand se mentine un echilibru intre "individualitate" si "societate", intre "egocentrism" si "altruism".
VI. Polaritatea Fecioara - Pesti
Fecioara este semnul muncii, al autoimbunatatirii, in timp ce Pestii reprezinta semnul viselor, compasiunii.
Axa Fecioara - Pesti este centrata pe devotament. Ambele sunt ultimile semne pentru serviciu. Fecioara prefera sa caute dovezi tangibile de servicii pentru comunitate, ii face placere sa se implice in lucruri practice, in timp ce Pestii privesc viata intr-un mod aproape total spiritual. Pestii sunt foarte altruisti si adesea cu idealuri marete. Trebuie mentinut un echilibru intre "control" si "incredere", intre "ordine" si "haos", intre "ajutand pentru ca e datoria mea" si "ajutand pentru ca simt compasiune".

Primele 6 zodii (Berbec - Fecioara) dau ultimilor 6 (Balanta - Pesti) sensul de a fi; in timp ce ultimile 6 dau primelor 6, sens si scopuri. Totul incepe la nivel personal (Berbec) si se termina la nivel impersonal (Pesti).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu