sâmbătă, 6 decembrie 2014

Cum putem slabi simplu si sanatos



Se stie ca trebuie sa bem zilnic in jur de 6 - 8 pahare cu apa pentru a ne mentine corpul hidratat (persoanele mai active, care fac sport frecvent pot simti nevoia de a consuma mai multa apa). Bauturile care contin cofeina, cum sunt cafeaua si majoritatea sucurilor carbogazoase nu intra in calcul deoarece sunt diuretice si deshidrateaza organismul. In ce anume consta "dieta" cu apa si cum putem scapa de kilogramele in plus? Tinand cont de acesti simpli pasi si bineinteles incercand sa includem cat de des putem in programul nostru, miscarea fizica.

1. Primul lucru pe care trebuie sa il facem cand ne trezim este sa bem un pahar cu apa pentru a ne rehidrata organismul.
2. La mancarea obisnuita de mic-dejun trebuie sa adaugam cel putin un pahar cu lapte, suc proaspat de fructe sau apa (cafeaua nu reprezinta un inlocuitor pentru acestea, dar o puteti bea cu conditia sa nu o inlocuiti cu laptele, sucul sau apa). La 45 minute - o ora dupa micul-dejun este foarte indicat sa beti un alt pahar cu apa.
3. Incercati sa nu mancati nimic dulce intre mese. Daca simtiti nevoia de o gustare, puteti consuma un fruct sau seminte crude de floarea soarelui, dovleac, nuci sau migdale (toate in stare cruda). Beti cata apa simtiti nevoia.
4. La masa de pranz mancati obisnuit, dar consumati si un pahar cu lapte, suc de fructe sau apa. Dupa aroximativ 45 minute - o ora, beti un pahar cu apa deoarece ajuta la accelerarea metabolismului.
5. Intre masa de pranz si cina, daca simtiti nevoia de o gustare, mancati la fel ca la punctul 3. Beti cata apa simtiti nevoia.
6. La cina, incercati la fel ca la masa de pranz: mancati obisnuit dar consumati un pahar cu suc de fructe, lapte sau apa. Si nu uitati sa beti un pahar cu apa dupa 45 minute - o ora dupa masa.
7. Inainte de culcare este foarte indicat sa mai beti un pahar cu apa deoarece pe parcursul noptii, organismul se deshidrateaza.

Consumul corect de apa poate avea adevarate miracole asupra organismului nostru.

O alta metoda este dieta in functie de faza Lunii:
Aceasta dieta se incepe in ziua cu Luna Plina. In aceasta zi, putem detoxifia cel mai bine organismul si trebuie sa consumam cel putin 3 l de lichide (ceai verde, sucuri proaspete de fructe, apa). Sucurile le puteti dilua cu putina apa pentru a evita aciditatea gastrica.
Dupa aceasta zi in care va detoxifiati organismul, consumati cereale, legume, iaurt natural sau branza proaspata de vaci (aproximativ 200g branza pe zi sau 300 g iaurt) timp de 3 zile. Beti ceai verde si apa.
In urmatoarea perioada, renuntati total la fainoase, alcool si dulciuri. Luna se afla in descrestere. Mancati echilibrat, fara excese.
In preajma fazei de Luna Noua (cam 3 - 4 zile) trebuie sa va diversificati alimentatia consumand mai multe proteine si de asemenea sa eliminati carbohidratii.
Cand Luna se afla in crestere, tindem sa acumulam cel mai usor kilogramele in plus. Alimentatia trebuie sa fie cat mai usoara (fructe, legume coapte, inabusite sau crude)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu