miercuri, 31 decembrie 2014

Influenta zodiilor asupra plantelor


Luna are o influenta foarte importanta si asupra plantelor, iar semnul in care se afla atunci cand dorim sa plantam ceva anume conteaza enorm. Fiecare semn in parte influenteaza aceasta "parte a naturii", dupa cum urmeaza:
Luna in Berbec (foc, masculin) - uscat, neroditor
Atunci cand Luna se afla in Berbec, nu este indicat sa plantam nimic, dar este o perioada foarte buna pentru a distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Taur (pamant, feminin) - umed, productiv
Cand Luna se afla in Taur, putem planta radacinoase cum ar fi cartofii si plantele cu bulbi. Putem planta flori, fasole, varza, ceapa, salata verde, ridichi, napi turcesti. Putem face si o intretinere generala a gradinii.
Luna in Gemeni (aer, masculin) - uscat, neroditor
La fel ca si pozitia Lunii in Berbec, nu este indicam sa plantam nimic acum, dar este o perioada foarte buna pentru a distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Rac (apa, feminin) - umed, foarte roditor
Aceasta pozitie a Lunii este considerata cea mai productiva si este frecvent folosita pentru a planta si radacinoase si plante mai deasupra solului (Amarilis). Putem planta seminte, iriga gradina. Este foarte benefica pentru toate tipurile de plante, dar in special pentru sparanghel, fructe de padure, morcovi, porumb, cartofi, salata verde, grau, trandafiri. Atunci cand Luna se afla in ultimul patrar in semnul Racului, este foarte indicat sa punem ingrasamant.
Luna in Leu (foc, masculin) - cea mai uscata si neroditoare pozitie a Lunii in ceea ce priveste plantatul
In aceasta perioada nu este indicat sa plantam nimic, dar putem distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Fecioara (pamant, feminin) - umed, dar neroditor
Aceasta pozitie a Lunii este folositoare pentru a distruge parazitii si buruienile. Luna in Fecioara nu le este benefica legumelor plantate acum deoarece vor creste prea putin si vor da frunze prea multe, dar este o perioada buna pentru a planta flori si vita-de-vie. Nu este indicam sa plantam nici copaci.
Luna in Balanta (aer, masculin) - umed, semiroditor
Cand Luna se afla in Balanta, putem planta flori, vita-de-vie, porumb, plante furajere, morcovi, cereale, sfecla, mazare, dovlecei.
Luna in Scorpion (apa, feminin) - umed, foarte roditor
Aceasta pozitie a Lunii produce plante foarte robuste, puternice. Putem planta majoritatea legumelor si florilor in aceasta perioada, cum ar fi fasolea, pepenele, conopida, cicoarea, cartofii, dovleacul, cerealele, dar nu este indicat sa sapam dupa cartofi cand Luna se afla in aceasta zodie.
Luna in Sagetator (foc, masculin) - uscat, neroditor
Se spune ca atunci cand Luna se afla in acest semn este un timp optim pentru a planta ceapa, usturoi si ardei iute. Este de asemenea o perioada optima pentru a cultiva.
Luna in Capricorn (pamant, feminin) - roditor, productiv
Aceasta pozitie a Lunii este benefica pentru majoritatea plantelor (de exemplu broccoli, varza, ridichi, ceapa, flori). Este o perioada excelenta si pentru a planta pomi fructiferi.
Luna in Varsator (aer, masculin) - uscat, neroditor
Atunci cand Luna se afla in aceasta zodie nu este indicat sa plantam nimic, dar este o perioada buna pentru a distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Pesti (apa, feminin) - unul dintre cele mai fertile semne
Este o perioada foarte buna pentru majoritatea plantelor cum ar fi, de exemplu morcovi, varza, castraveti, rosii, dovleac, patrunjel, creson, flori.
Va doresc gradini roditoare!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu