miercuri, 17 decembrie 2014

7 alimente care infrumuseteaza


1. Turmericul (sofran de India)
Aceasta planta este inrudita cu ghimbirul si este venerata pe buna dreptate in India. Are proprietati antivirale, antibacteriene si ajuta foarte mult in detoxifiere. Este foarte folositoare in tratarea infectiilor si in probleme ale inimii. Putem adauga un varf de lingurita de pudra de turmeric in sucurile proaspete de fructe sau/si in mancarurile de legume. Este de un real ajutor si in prevenirea ridurilor sau a acneei.
2. Rodia
Acest fruct este foarte bogat in antioxidanti si are proprietati de calmare ale starilor emotionale si fizice ale inimii, ceea ce-l face un adevarat aliment minune. Putem adauga 2 linguri de suc de rodie in smoothie-ul de fructe sau sa il consumam separat, in functie de preferinta.
3. Uleiul de cocos
Uleiul de cocos este o importanta sursa de grasimi sanatoase atunci cand este folosit in gatirea mancarurilor de temperaturi ridicate. Are proprietati antifungice, iar pe langa faptul ca il putem folosi si ca tratament pentru parul deteriorat, in tratarea ridurilor, este si foarte bun si indicat in fabricarea prajiturilor sau a ciocolatei de casa. Face minuni si in cazul calcaielor crapate.
4. Izma creata (spearmint)
Ajuta la indepartarea greturilor, in digestie, calmeaza si revigoreaza psihicul si improspateaza respiratia. Este de un real folos si femeilor care sufera de acnee deoarece reduce nivelul de testosteron din organism. Putem adauga putina izma in sucurile proaspete de fructe sau o putem consuma sub forma de ceai.
5. Albusul de ou
Mastile cu albus de ou sunt foarte eficiente si benefice pentru a imbunatati textura pielii si pentru a o hidrata. Putem amesteca albusul cu putin ulei de masline sau cu miere.
6. Radicchio
Aceasta leguma este asemanatoare cu varza. Studiile arata ca face pielea mai stralucitoare si mai elastica, asta probabil datorita continutului ridicat de vitaminei C. Este de un real folos in cazul cand suntem balonati. O putem consuma in salate, cu putina zeama de lamaie pe deasupra sau o putem consuma simpla, dupa preferinta.
7. Ceaiul verde
Ceaiul verde este binecunoscut pentru faptul ca este bogat in antioxidanti si ca elimina excesul de apa din tesuturi. Il putem folosi si pentru a calma pielea iritata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu