sâmbătă, 13 decembrie 2014

Inconjunctia (quincunx) in astrologie


Acest mult discutat aspect astrologic a fost candva considerat un aspect minor, dar de la un timp s-a ajuns la concluzia ca nu este deloc un aspect nesemnificativ, in special cand se interpreteaza tranzitele si progresiile natale. Inconjunctia (sau quincunx-ul) este formata atunci cand doua planete se afla la 150 grade una de cealalta sau la 5 semne zodiacale departare, iar orbul maxim admis este de 3 grade. Asadar, se formeaza atunci cand aveti planete in urmatoarele zodii:
Berbec (inconjunctie) Fecioara/Scorpion
Taur (inconjunctie) Balanta/Sagetator
Gemeni (inconjunctie) Scorpion/Capricorn
Rac (inconjunctie) Sagetator/Varsator
Leu (inconjunctie) Capricorn/Pesti
Fecioara (inconjunctie) Berbec/Varsator
Balanta (inconjunctie) Taur/Pesti
Aspectul se poate forma si intre MC si Asc sau intre o planeta si unul dintre cele doua (MC sau Asc). Natura planetelor/caselor astrologice implicate sunt motiv de stres, reprimare sau iritare. Aspectul indica doua energii in dizarmonie, conflictul se afla in atitudini si/sau in perceptia situatiilor, deci simbolizeaza dileme interioare majore.
Acest aspect cere "ajustare", o schimbare in atitudine si/sau in obiceiuri, o transformare, iar asta datorita faptului ca cele doua planete aflate in inconjunctie nu detin aceleasi calitati si element. Schimbarea solicitata nu este niciodata atat de drastica incat sa altereze tiparul vietii, dar opereaza la un nivel profund al fiintei. Inconjunctia poate afecta sanatatea, chestiunile financiare si poate reflecta unele slabiciuni ereditare de baza. Ne poate aduce situatii karmice in viata (daca refuzam sa facem "ajustarea" necesara) cu care vom fi nevoiti sa lucram pentru a obtine evolutia spirituala.
Inconjunctia este asemanata de astrologi cu aspectul de cuadratura, cu diferenta ca nativul nu prea este constient de aceasta tensiune (cum este in cazul cuadraturii), dar care este imediat perceputa si simtita de catre ceilalti. Cu cat este mai strans aspectul, cu atat de simte si se manifesta mai puternic. Poate fi descrisa si ca o reactie puternica ce vine direct din centrul subconstientului; de aceea este atat de greu de schimbat/ajustat.
De exemplu, o persoana care are o inconjunctie intre Marte si Pluton, poate reactiona prea dominator, autoritar si poate avea tendinta de a controla sau manipula cu o usurinta incredibila. In acest caz, trebuie sa invete sa-si ajusteze atitudinea si modul de actiune, care este daunator atat pentru nativ cat si pentru cei din jur. Nativul uneori refuza sa recunoasca faptul ca are aceste porniri sau sa reactioneze intr-un anumit mod, iar acest lucru il influenteaza in mod negativ.
Gasirea unui punct de echilibru intre aceste doua energii este cheia acestui aspect. Trebuie sa fim constienti de aceste energii, sa le recunoastem in noi insine si sa incercam sa producem schimbarea pozitiva din centrul fiintei noastre. Nu numai ca acest lucru ne va aduce pace interioara, ci si ne vom putea transforma anumite sectoare ale vietii in zone mult mai confortabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu