joi, 11 mai 2017

Trei tipuri de oameni

O invatatoare i-a aratat unui elev trei jucarii identice ca forma, material si marime. Dupa ce le-a observat mai indeaproape, elevul a spus:
-Prima jucarie are gauri in urechi, a doua are gaura doar intr-o ureche si la gura, iar a treia are gaura doar intr-o ureche.
El a pus un ac in urechea primei jucarii, iar acul a iesit prin cealalta ureche. Cand acul a fost introdus in a doua jucarie, a iesit prin gura; iar cand l-a introdus in a treia jucarie, acul nu a iesit pe nicaieri.
Invatatoarea a explicat:
-Prima jucarie reprezinta acei oameni din jurul nostru care dau impresia ca ne asculta si ca le pasa de noi, dar care doar se prefac ca este asa. Dupa ce ei ne asculta, exact cum acul iese prin cealalta ureche, lucrurile pe care le spunem bazandu-ne pe ei, nu conteaza absolut deloc. Asa ca fii atent in timp ce vorbesti cu acesti oameni carora nu le pasa de tine. A doua jucarie reprezinta acei oameni care ne asculta si dau impresia ca le pasa, dar care, la fel ca acul care iese prin gura, vor spune altora lucruri personale despre tine daca ei vor avea ceva de castigat din asta.
A treia jucarie reprezinta genul de persoane care sunt demni de incredere, genul pe care te poti baza. Pentru ei, prietenia este un lucru de pret.

Pretuiti intotdeauna oamenii loiali si de incredere. Oamenii care de multe ori ne asculta, nu sunt mereu cei pe care ne putem baza. Fiti atenti la comportamentul si faptele prietenilor vostri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu