sâmbătă, 13 mai 2017

Cealalta parte

O tanara femeie avea cea mai frumoasa gradina din oras, lucru de care era foarte mandra. De mica ,ea a iubit florile si a invatat sa le ingrijeasca.
Intr-o zi, in timp ce se uita intr-un catalog cu seminte florale, i-a fost atrasa atentia in mod iremediabil de o floare pe care nu o mai vazuse in viata sa.
Femeia si-a spus in sinea ei "trebuie neaparat sa o am!", iar imediat dupa, a comandat mult doritele seminte.
Atunci cand i-au sosit, ea avea deja un loc pregatit pentru a le planta. Alesese un loc din spatele gradinii, in dreptul gardului care separa proprietatea ei de cea a vecinilor.
Zi de zi, femeia avea foarte mare grija ca semintele sa aiba tot ce aveau nevoie. Planta i-a crescut, avand frunze mari de un verde stralucitor, era viguroasa asemeni unui mic copac, dar nu avea nici o floare.
Era dezamagita, dar ea continua sa o ingrijeasca.
Cateva zile mai tarziu, vecina sa venise sa ii faca o vizita:
-Iti multumesc foarte mult. Nici nu-ti imaginezi cat de mult imi face placere sa privesc acele minunate flori care le-ai plantat langa gard. Sunt absolut incantatoare.
Atunci cand femeia a auzit cele spuse de vecina sa, a mers sa vada cu ochii ei. Intr-adevar de cealtalta parte a gardului, se aflau minunatele si mult asteptatele ei flori. Unele tulpini se strecurasera prin spatiile goale ale gardului si au inflorit splendid pe cealalta parte .

Doar pentru ca nu vedem rezultatele muncii noastre nu inseamna ca efortul nostru nu da roade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu