vineri, 25 septembrie 2015

Secrete Feng - Shui pentru o viata mai buna


Pentru ca in vietile noastre sa existe mai multa sanatate, armonie, prosperitate, noroc si dragoste, trebuie sa tinem cont si sa aplicam anumite principii.
In primul rand trebuie sa stim ce este Chi-ul (sau Qi). Aceasta este definit drept energia materiala, fluxul energetic existent al fiecarei fiinte si al fiecarui lucru inconjurator. Este important ca locul in care traim sa abunde de Chi pozitiv, asadar sa vedem care sunt principiile de care trebuie sa tinem cont:
Sa incepem cu usa de la intrare. Este foarte important ca aceasta sa se deschida usor, fara zgomote si sa nu aiba defecte. De asemenea e la fel de important care este prima imagine care o avem in fata ochilor atunci cand intram pe usa. Daca vedem lucruri in dezordine, permitem Chi-ului negativ sa se instaleze. Daca usa de la intrare functioneaza perfect, iar atunci cand intram avem totul in ordine, cand vom intra in casa, va intra si Chi-ul pozitiv ;)
Continuam cu sufrageria. In aceasta camera ar fi ideal sa avem intr-un colt o planta verde care sa purifice aerul. Daca aveti vreo planta cactus in casa, scapati imediat de ea deoarece aduce ghinion continuu. Camera trebuie sa fie comoda, aerisita (decorata echilibrat, evitand intotdeauna supraincarcarea acesteia) si sa ne dea in permanenta sentimentul de liniste interioara.
Urmeaza apoi dormitorul/dormitoarele. Unul dintre factorii care dau sau iau din calitatea vietii noastre este somnul deci trebuie sa acordam o mare atentie asupra mediului in care dormim. Peretii trebuie sa aiba o culoare linistitoare, pala, iar patul trebuie pozitionat astfel incat sa nu dormim cu picioarele in fata usii. In caz contrar, vom fii mereu pe fuga, pe drumuri si nu vom avea niciodata un somn odihnitor. Este esential sa aerisim camera cateva minute inainte sa ne punem in pat.
Mai departe, bucataria. Aceasta incapere tine de elementul "foc", asadar pentru a preveni un eventual incendiu sau alte situatii neplacute legate de foc, trebuie sa evitam faianta si gresia de culoare rosie. Masa unde se mananca e de preferat sa aiba colturile rotunjite sau sa fie rotunda deoarece colturile meselor patrate distanteaza/separa persoanele. Cuptorul este in stransa legatura cu prosperitatea, trebuie sa fie mereu curat si perfect functional. Usa bucatariei nu trebuie sa se afle niciodata in fata usii de la intrare deoarece este o pozitie nefavorabila norocului si prosperitatii.
Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tinem cont in privinta baii este ca usa acestei incaperi trebuie sa stea mereu inchisa (la fel si capacul toaletei!) In felul acesta pastram Chi-ul locuintei pozitiv si in acelasi timp atragem/pastram prosperitatea. In cazul in care nu sunteti obisnuiti sa inchideti capacul toaletei, incercati sa o faceti si sa observati diferenta. Alt lucru extrem de important: niciodata nu trebuie sa avem capul patului lipit de peretele baii deoarece dauneaza mult sanatatii.

Pentru ca energia Chi sa circule cum trebuie in locuinta si sa avem beneficii maxime de pe urma acesteia, trebuie sa evitam supraincarcarea incaperilor, sa avem totul in perfecta stare functionala si sa scapam de lucrurile deteriorate sau care nu le mai folosim.
Asadar aceasta minunata stiinta in combinatie cu atitudinea si gandirea pozitiva contribuie enorm la construirea unei vieti din ce in ce mai apropiate de visele noastre.
Toata bunastarea din lume v-o doresc! :)

(foto)


vineri, 24 iulie 2015

Energia sexuala si numerologia


Fiecare numar dispune de un anumit tip de energie sexuala si de caracteristici diferite. Asadar, tot ce trebuie sa facem pentru a ne afla numarul este sa insumam toate cifrele din data de nastere pana ajungem la o singura cifra (sau la numerele 11 sau 22, dupa caz. acestea nu trebuiesc reduse).
Numarul 1 - Sexul este foarte important pentru aceste persoane; au dorinte puternice, sunt creative si au o tendinta puternica de a domina. Se manifesta mai incisiv, sunt pasionale indiferent daca relatia este una stabila sau nu. Deoarece sunt atat de focoase uneori le lipseste sensibilitatea sau/si rabdarea intre asternuturi.
Numarul 2 - Cei cu acest numar sunt persoane romantice care adora sa fie rasfatate de catre partener(a) (dar stiu si cum sa rasfete la randul lor) si care cer foarte multa atentie. Sunt mai pasive, mai timide, nu sunt atat de pasionale ca numarul 1. Adesea au toane si tind sa se ataseze foarte repede, uneori pana ajung sa fie dependente de partener(a).
Numarul 3 - Aceste persoane sunt inventive, joviale le place sa experimenteze si sa se aventureze. Uneori tind sa se incurce cu persoane nepotrivite tocmai datorita faptului ca sunt foarte deschise; nu isi impun nici un fel de restrictie lor insisi. Firi libertine, fac mereu ceea ce le vine pe moment si sunt vesnic cu zambetul pe buze.
Numarul 4 - Sunt adeptii relatiilor de durata si sunt atente la toate detaliile legate de partener(a), nu le scapa nimic. Ei sunt la extreme: ori debordeaza de o sexualitate coplesitoare si intensa ori isi reprima dorintele. Starile lor oscileaza intre violenta si sensibilitate; magnetism, sexualitate primara, extrem de puternica.
Numarul 5 - Cei cu acest numar sunt pasionali si uneori le lipseste autodisciplina cu desavarsire. Dorinta fizica depaseste afectiunea, romantismul. Au nevoie sa experimenteze, au nevoie de variatie, iar activitatea lor sexuala e adesea furtunoasa. Sunt adesea nehotarati in privinta alegerii unui partener/unei partenere stabil(e).
Numarul 6 - Pentru numarul 6, "familia" este impulsul din spatele sexului, pentru ei familia este cea mai importanta sursa de energie. In pat sunt cooperanti, fara limite si inhibitii, dar isi doresc adesesa perechea perfecta. Pentru ei aspectul fizic al partenerului/partenerei este foarte important. Sunt firi romantice, senzuale.
Numarul 7 - In pat sunt plini de fantezii, sensibilitate si sunt selectivi in privinta unui/unei potential(e) partener(e). Uneori partenerul(a) lor ii poate percepe ca fiind prea distanti, reci, iar asta datorita faptului ca viseaza mult cu ochii deschisi. Sunt idealisti, cauta relatii stabile, persoana potrivita si pot astepta oricat pentru acest lucru.
Numarul 8 - Cei cu numarul 8 au puternica tendinta sa isi foloseasca sex appealul pentru a obtine putere materiala. Sunt pasionali, stiu cum sa atraga sexul opus, dar adesea mai exista si alt motiv in afara de placere in spatele sexului. Tind sa fie prea rationali, nu sunt fani ai romantismului, dar nici nu le lipseste complet.
Numarul 9 - Sunt loiali, stabili in relatiile afective, dar adesea anxiosi si tind sa foloseasca sexul ca pe o evadare din aceasta stare. Sunt idealisti si evita foarte mult certurile, neintelegerile deoarece le tulbura foarte mult echilibrul interior. Sunt firi care ofera foarte mult, dar din pacate uneori nu primesc pe masura.
Numarul 11 - Sunt atrasi de parteneri atipici. Tind sa devina dependenti emotional de partener(a) si sufera enorm atunci cand se ajunge la despartire. Sunt de o sensibilitate aparte si se supara repede, pot fi raniti cu usurinta, de aceea au nevoie de un/o partener(a) atent(a). La ei sexul e intotdeauna conectat cu dragostea.
Numarul 22 - Cei cu acest numar au pasiuni ascunse, au o sexualitate puternica si traiesc pentru a experimenta. Se pot simti ofensati cu usurinta, fapt care le produce probleme destul de mari intr-o legatura. Isi gasesc cu greu partenerul(a) potrivit(a) si vor avea numeroase experiente cu sexul opus.

foto

duminică, 19 iulie 2015

Cele mai racoritoare bauturi home made


Ca tot suntem in plin sezon estival iar caldura de afara uneori e insuportabila, voi scrie cateva "retete" de bauturi racoritoare, naturale si vitaminizante. Sper sa va fie de folos ;)
Sucul de pepene rosu
Acest fruct zemos si hidratant este ideal in zilele in care vrem sa facem fata unei zile toride de vara. Puneti in blender bucatelele de pepene si amestecati-l cu cateva cuburi de gheata. Este de-a dreptul inviorator ;)
Sucul de piersici
Pentru acesta puneti in blender bucatele de piersici, apa minerala si cateva cuburi de gheata. Amestecati pana capata o culoare putin mai deschisa. Pe langa faptul ca are toti nutrientii necesari are si un gust wow
Sucul cu menta
Se stie ca menta are efecte racoritoare. Prin urmare, pentru acest suc aveti nevoie de o mana de frunze proaspete de menta, doua lingurite de miere, sucul de la o jumatate de lamaie si cuburi de gheata. Puneti-le in blender, amestecati-le si bucurati-va de efecte si gust ;)
Limonada
Se spune ca daca viata iti da lamai, trebuie sa faci limonada :D Amestecati in blender sucul de la doua lamai medii, cuburi de gheata si un strop de sare si piper
Smoothie din castravete
Acesta nu este doar racoritor ci e si foarte benefic in cazul in care retinem apa in organism. Puneti intr-o ceasca feliute de castravete curatate de coaja, iar in alta ceasca iaurt natural. Turnati-le in blender impreuna cu 2-3 frunze de menta proaspata si cateva cuburi de gheata
Acestea sunt cele mai eficiente si totodata simple bauturi care fac minuni in cel mai calduros sezon al anului. Un bronz perfect si zile superbe va doresc :D

foto


marți, 14 iulie 2015

Cateva lucruri psihologice uimitoare


Mai departe va prezint cateva realitati psihologice (dovedite) pe care ar trebui sa le stim:
- melodia preferata este intotdeauna asociata cu un eveniment emotional
- tipul de muzica pe care il ascultam ne influenteaza modul in care percepem lumea
- un elev mediu de liceu are acelasi nivel de anxietate ca al unui pacient mediu de psihiatru din anii 1950
- indiferent de cat de mult am incerca, niciodata nu ne putem aminti cu exactitate cum a inceput visul nostru
- oamenii cu varste cuprinse intre 18 - 33 ani sunt cei mai stresati de pe planeta
- atunci cand ne amintim de un eveniment trecut, de fapt prima data ne amintim de ultima data cand ne-am amintit de acel eveniment
- deciziile sunt mai rationale cand sunt gandite in alta limba
- mintea noastra "rescrie" discursurile monotone ale unor oameni pentru a le face sa sune mai interesante
- fobiile sunt amintiri transmise in ADN-ul nostru de catre generatiile trecute ale familiei
- atunci cand suntem respinsi, creierul percepe acest lucru ca pe o durere fizica
- peste 60% din populatia lumii au impresia ca le vibreaza telefonul mobil cand de fapt nu se intampla
- majoritatea deciziilor pe care le luam zilnic sunt luate de subconstient
- vedem lucrurile diferit fata de felul cum le percepem
- deciziile luate in grup sunt de regula cele mai deficitare
- un obicei se formeaza in 60 de zile
- creierul este la fel de ocupat cand dormim, ca si in perioada zilei
- Dopamina ne face dependenti de informatie
Unele dintre ele mi se par incredibile :D

foto

luni, 6 iulie 2015

Testul care ne spune cum ne vad ceilalti


Urmatorul test, cunoscut si ca testul doctorului Phil, ne va arata cu cea mai mare exactitate cum suntem perceputi de catre cei din jur.
Luati o foaie si un pix si raspundeti la intrebari, merita! ;)
1. Cand te simti cel/cea mai in forma?
a) dimineata
b) in cursul dupa amiezii si seara devreme
c) seara tarziu

2. De obicei, mersul tau este...
a) destul de rapid, cu pasi mari
b) destul de rapid, cu pasi mici
c) moderat, cu capul sus privind lumea in fata
d) moderat, cu capul aplecat
e) foarte lent

3. Cand vorbesti cu o persoana, ...
a) stai cu bratele incrucisate
b) tii mainile impreunate
c) iti tii una sau ambele maini in solduri sau in buzunare
d) atingi persoana respectiva
e) iti atingi barbia, parul sau urechea

4. Cand esti relaxat(a), obisnuiesti sa stai...
a) cu genunchii indoiti, tinand picioarele lipite
b) cu picioarele incrucisate
c) cu picoarele intinse sau departate
d) cu un picior indoit, asezat sub sezut

5. Cand ceva te amuza cu adevarat, reactionezi...
a) cu un ras pe masura
b) cu un ras mai retinut, nu prea zgomotos
c) cu un chicotit
d) cu un zambet mai sfios

6. Cand mergi la o petrecere sau la o reuniune, ...
a) iti faci o intrare pe masura, astfel incat toti sa te remarce
b) iti faci o intrare linistita, privind in jur dupa posibile persoane cunoscute
c) incerci sa treci neobservat(a)

7. Atunci cand lucrezi sau te concentrezi foarte mult si esti intrerupt(a), ...
a) te bucuri de aceasta neasteptata "pauza"
b) te simti extrem de iritat(a)
c) starea mea variaza intre aceste doua extreme

8. Ce culoare iti place cel mai mult dintre urmatoarele:
a) portocaliu sau rosu
b) negru
c) albastru deschis sau galben
d) verde
e) albastru inchis sau violet
f) alb
g) maro sau gri

9. Atunci cand stai noaptea in pat, inainte sa adormi ...
a) stai intins(a) pe spate
b) stai intins(a) pe burta
c) stai cu capul sprijinit pe brat
d) stai cu capul acoperit

10. Adesea visezi ca...
a) esti pe punctul de a cadea
b) te lupti sau te zbati
c) cauti ceva sau pe cineva
d) plutesti sau zbori
e) de obicei nu visezi
f) visele tale sunt mereu placute

PUNCTAJ:
1. A-2, B-4, C-6
2. A-6, B-4, C-7, D-2, E-1
3. A-4, B-2, C-5, D-7, E-6
4. A-4, B-6, C-2, D-1
5. A-6, B-4, C-3, D-5, E-2
6. A-6, B-4, C-2
7. A-6, B-2, C-4
8. A-6, B-7, C-5, D-4, E-3, F-2, G-1
9. A-7, B-6, C-4, D-2, E-1
10. A-4, B-2, C-3, D-5, E-6, F-1

Acum ca ati ajuns la un total, cititi raspunsurile:
Peste 60 puncte - Ceilalti te vad ca pe o persoana cu care ar trebui sa se comporte cu grija. Esti perceput(a) ca fiind o fire dominatoare si cam egocentrica, dar unii probabil te admira, dorindu-si sa fie ca tine. Ceilalti nu au intotdeauna incredere in tine, avand unele ezitari in a se apropia prea mult de tine.
Intre 51 si 60 puncte - Lumea te vede ca pe o persoana schimbatoare si destul de impulsiva, ca pe un leader si o fire care ia deciziile rapid, dar nu intotdeauna cele corecte. Te percep curajos/curajoasa, cu spirit de aventura si o fire careia ii place riscul. Celorlalti le place sa fie in compania ta datorita entuziasmului pe care il emani.
Intre 41 si 50 puncte - Ceilalti te vad ca pe o fire plina de viata, amuzanta, fermecatoare, practica si mereu interesanta, careia ii place sa fie constant in centrul atentiei, dar care e suficient de echilibrata si are si un simt al modestiei. Te vad si ca pe o fire intelegatoare, nobila, mereu dispusa sa ajute la nevoie.
Intre 31 si 40 puncte - Lumea te vede ca pe o fire prudenta, sensibila, grijulie si practica. Inteligenta, talentata, dar si modesta. Te vad ca pe o persoana care nu isi face prieteni cu usurinta, dar care odata ce si-i face e foarte loiala si asteapta acelasi lucru in schimb. Odata ce iti e tradata increderea, nu o mai poti oferi acelei persoane.
Intre 21 si 30 puncte - Ceilalti te vad ca pe o persoana harnica si meticuloasa, foarte prudenta si extrem de grijulie. Nu te vad ca pe o fire care sa faca un lucru in mod spontan, ci calculandu-ti atent(a) fiecare miscare, nu pari o fire impulsiva. Fii mai relaxat(a).
Sub 21 puncte - Lumea te vede ca pe o persoana mai timida, uneori nehotarata, agitata, care nu-si doreste sa se implice cu nimeni si care-si doreste ca altii sa ia deciziile in locul ei. Te vad ca pe o fire razboinica care vede probleme acolo unde nu exista. Invata sa fii mai relaxat(a) si mai responsabil(a).

marți, 30 iunie 2015

Topul unor metale din toata lumea


In caz ca v-ati intrebat vreodata care este topul unor metale si care este costul lor, am intocmit o lista cu acestea -> :D (preturile per gram sunt valabile pentru metalele in stare pura, nefiind combinate cu alte elemente)

11- Argintul - Este un metal maleabil si are cea mai mare conductibilitate electrica din toate metalele din lume. Pretul sau este de aproximativ 2 USD/gram.
10- Indiul - Acesta este mai putin cunoscut decat alte metale. Este asemanator cu argintul la aspect si este la fel de maleabil. Uneori se foloseste pentru producerea oglinzilor si costa aproximativ 10 USD/gramul.
9- Reniul - Un metal lucios si dens care este foarte rezistent la rugina, dar care se intuneca usor cand e in contact cu umezeala. Este folosit drept material pentru contactul electric si este unul din metalele care se folosesc in fabricarea motoarelor cu reactie. Costul sau este de aproximativ 18 USD/gram.
8- Iridiul - Este un metal dur, destul de rar si este cel mai rezistent din toata lumea impotriva ruginirii. Ca aspect este asemanator cu platina. Impreuna cu osmiul formeaza un aliaj din care se fabrica busolele de exemplu. Costul sau este de aproximativ 43 USD/gram.
7- Paladiul - Si acesta este un metal destul de rar. Este folosit in stomatologie, pentru fabricarea instrumentelor chirurgicale si in fabricarea ceasurilor. Costul sau este de aproximativ 45 USD/gram.
6- Aurul - Este un metal foarte popular in producerea bijuteriilor si nu numai. Este si cel mai maleabil dintre toate elementele. Pretul sau este de aproximativ 55 USD/gram.
5- Osmiul - Este lucios si destul de fragil, dar si cel mai dens dintre toate metalele din lume. Acesta in combinatie cu platina formeaza un aliaj din care se produc stimulatoare cardiace. Costul sau este de circa 78 USD/gram.
4- Platina - Este un metal foarte lucios si moale, foarte folosit in fabricarea bijuteriilor, decoratiunilor si in stomatologie. Costul sau este in jur de 120 USD/gram.
3- Rodiul - Destul de rar si de o rezistenta extraordinara impotriva ruginirii. Este folosit in fabricarea bijuteriilor si deseori ca agent antirugina atunci cand se lucreaza cu platina. Costul sau este de circa 130 USD/gram.
2- Americiul - Face parte din metalele radioactive. Acesta, printre alte lucruri este folosit si in producerea detectorilor de fum. Costul sau este de aproximativ 1400 USD/gram.
1- Plutoniul - Este un metal argintiu care se intuneca in contact cu aerul si ii da o tenta usor galbuie. Faca parte din metalele radioactive, dar este si foarte toxic. Acesta este folosit pentru nave spatiale, rachete, arme nucleare. Costul sau este in jur de 3500 - 4000 USD/gram.

Foto

luni, 22 iunie 2015

Creierul, potential nelimitat


Puterea si potentialul mintii umane sunt enorme; indiferent daca suntem mai pasivi sau mai activi ea ramane aceeasi, un potential infinit.
Sa vedem cateva lucruri uluitoare si absolut fascinante, dar probabil destul de putin stiute:
1- De ce unii oameni reusesc sa devina experti intr-un anumit domeniu si altii nu? Deoarece ei au un anumit set de neuroni potrivit la momentul potrivit. Aceasta este explicatia data de oamenii de stiinta. Vestea buna este ca oricine poate gasi setul potrivit la momentul potrivit, trebuie doar sa isi doreasca cu toata fiinta :D
2- Un alt fapt referitor la creier ar fi ca exista mai multe conexiuni intre neuronii acestuia decat numarul stelelor din Univers.
3- Fiecare dintre noi percepem realitatea in functie de cunostintele si experientele acumulate (si intrebarea este "care e de fapt Realitatea?")
4- Vointa este si ea strans legata de creier si de puterea mentala. Ea este de fapt abilitatea de a creea noi conexiuni intre neuroni. De exemplu atunci cand ne dorim un lucru cautam mereu posibilitati pentru a-l obtine, fie constient sau subconstient.
5- Calitatea unei conexiuni intre neuroni se mareste odata cu frecventa ei, adica daca va obisnuiti sa ganditi si sa actionati negativ, aceste lucruri devin in scurt timp un mod de viata. Repetand tot ce e negativ, conductibilitatea conexiunii capata putere si nu mai necesita efort pentru a face ca neuronul sa produca altfel de energie. Asa ni se impregneaza in minte de fapt gandirea negativa. Analizati-va gandurile, actiunile si folositi-va puterea mintii pentru a va aduce tot ce e mai bun. Potentialul este infinit
6- Oamenii de stiinta spun ca o persoana are in jur de 70 000 ganduri intr-o singura zi si ca nu ne putem concentra la maximum pe un subiect sau pe o activitate mai mult de 90 minute. Dupa acest timp, creierul are nevoia vitala de pauza, fie ea si de 10 minute
7- De fiecare data cand clipim, creierul tine lucrurile luminate. Acest lucru se intampla cam de 20 000 ori/zi
8- O mica portiune din creier, numita amigdala, este responsabila de abilitatea pe care o avem de a citi expresiile faciale ale celorlalti si ne transmite indicii despre ceea ce simt
9- Sistemul nervos nu poate face diferenta intre realitate si imaginatie si ne va face sa reactionam chiar daca doar ne imaginam anumite lucruri. Asa producem si atragem ceea ce ne dorim sau nu
10- Doar o mica parte cat un fir de nisip are 100 000 neuroni si 1 miliard de sinapse, toate acestea "comunicand" intre ele
Toate aceste lucruri ne arata cat de complex, fascinant si de-a dreptul minunat este creierul; si tot ce trebuie sa facem este sa ne hidratam, sa dormim suficient si sa facem mici pauze atunci cand avem activitati intelectuale. Sa ne pretuim si sa cultivam numai ganduri frumoase :)

vineri, 19 iunie 2015

Cum sa scapam de depresie in 3 pasi


Fiecare dintre noi avem momente (din diverse motive) in care ne cuprinde tristetea, dezamagirea sau depresia; e normal, face parte din viata. La un moment dat cineva ne supara, nu ne iese cum trebuie un plan, ne certam cu o persoana iubita si multe altele.
Pentru ca tristetea, ura sau alte sentimente negative sa nu-si faca loc unde nu trebuie, primul pas care trebuie sa il facem este sa ne descarcam emotional, sa scoatem la suprafata ceea ce avem pe suflet (in plus e dovedit stiintific ca cei care aleg sa se "descarce" sunt mai sanatosi si fericiti decat cei care prefera sa isi reprime starile mereu). Asadar, fie ca sunati un/o prieten(a), o ruda sau ca vorbiti cu voi insiva in fata oglinzii, Descarcati-va!
Daca alegeti sa reprimati si sa "inghititi" in voi toate emotiile, starile, nu reusiti sa faceti altceva decat sa creeati si mai mult teren pentru ganduri negative, pesimiste, sa va afundati si mai mult in starea negativa. Nu o sa o va puteti reprima emotiile la nesfarsit, asa ca de ce sa traiti clipe negre cand puteti in schimb sa va eliberati sufletul? Ca rezultat, va veti putea controla mai bine emotiile, ceea ce va va da o extraordinara stare de calm.
Indiferent de motivele pe care le aveti sa fiti deprimati, incercati sa fiti constienti de faptul ca voi si numai voi puteti sa puneti stop.
Urmatorul pas este recunostinta. Fiti recunoscatori pentru tot ce aveti, ceea ce sunteti, pentru oamenii care ii iubiti, va iubesc si fac parte din viata voastra si pentru orice altceva simtiti. Prin recunostinta atrageti si mai mult din ceea ce aveti si capatati si un deosebit calm interior. Oamenii recunoscatori atrag numai lucruri bune (si de obicei se intampla foarte repede :D ).
Dupa ce va umpleti sufletul de recunostinta, ati reusit sa va schimbati pesimismul in optimism. Felicitari :D Acum va puteti folosi imaginatia in sens pozitiv, pentru a creea si a atrage tot ce doriti in viata voastra.
Si acum, cateva "ajutoare" care pot face minuni atunci cand avem moralul mai scazut:
- aromaterapia : ulei esential de musetel, lavanda sau trandafir induc o stare de calm, de relaxare profunda
Va puteti face acasa si un "Ulei Antidepresie". Pentru acesta amestecati:
-10 picaturi ulei de ylang ylang
-20 picaturi ulei de rozmarin
-30 picaturi ulei de salvie
-250 ml de ulei migdale dulci
- cromoterapia : purtati ceva galben sau portocaliu sau priviti ceva care sa aiba aceste culori
- hrana ajuta si ea : consumati o tableta sau doua de ciocolata neagra. Aceasta mareste nivelul de serotonina din organism si induce o stare emotionala de bine.
Sa nu mai pierdem nici o zi in depresie! Sa fim cu zambetul pe buze si sa ne folosim infinita putere interioara pe care o avem cu totii!


vineri, 12 iunie 2015

Despre corpul uman


Unele lucruri, probabil mai putin stiute despre corpul uman:
- In timp ce cititi aceasta propozitie, 50 000 de celule din corpul vostru mor si sunt inlocuite cu altele
- Intr-o singura ora, inima produce echivalentul energiei necesare cat pentru a ridica o tona de greutate
- Oamenii de stiinta au identificat si numarat peste 500 de functii diferite ale ficatului
- Atunci cand va incruntati, folositi in medie 43 de muschi pentru a o face, iar atunci cand zambiti, folositi doar 17
- Creierul uman produce intr-o singura zi mai multa energie decat toate telefoanele din lume puse laolalta
- Corpul nostru se regenereaza constant: la fiecare 3 luni, sistemul osos, iar la fiecare luna, pielea. Teoretic, putem incetini substantial procesul de imbatranire
- Dupa ce petreceti cateva ore in fata calculatorului, uitati-va la o foaie alba de hartie; adesea vi se va parea roz
- Unghia care creste cel mai repede este cea a degetului mijlociu
- Cu cat e mai rece in camera in care dormim, cu atat cresc sansele ca in acea noapte sa avem un vis neplacut
- In fiecare secunda, corpul nostru ucide si creeaza 15 milioane de celule rosii sangvine
- Parul femeilor este cu jumatate mai subtire decat cel al barbatilor
- In medie, visul uman dureaza doar 2 - 3 secunde
- Nasul este propriul nostru aer conditionat: incalzeste aerul rece, raceste aerul cald si filtreaza impuritatile
- Atunci cand ne odihnim, respiram intre 12 - 15 ori pe minut
- Ochii pot procesa in jur de 36 000 de biti in fiecare ora
- Gustul este cel mai slab dintre simturi
- Urechea poate distinge dintre sute de mii de sunete diferite
- Copiii cresc mai repede in perioada primaverii
- Impulsurile nervoase dinspre si catre creier calatoresc prin corp cu 274 km/ora
- Marul lui Adam se numeste de fapt cartilaj tiroidian
- Este nevoie de interactiunea a 72 de muschi pentru a putea vorbi
- Atunci cand radem, ne intarim de 2 ori mai mult sistemul imunitar (pe langa faptul ca reducem semnificativ si stresul)
- Creierul este mai activ in timpul noptii decat in timpul zilei
- Limba umana are in jur de 3 000 papile gustative
- Sangele trece prin cele aproximativ 96 500 km de vase sangvine din tot corpul
- Cand atingem ceva, trimitem un semnal creierului cu o viteza de 124 km/ora
- Bacteria E.coli, care se gaseste in intestin ne ajuta sa digeram legumele verzi si fasolea si tot aceeasi bacterie produce vitamina K esentiala in coagularea sangelui. Daca nu am avea deloc aceasta bacterie, practic la cea mai mica taietura am sangera pana la sfarsit (deci e o bacterie esentiala pentru intestin)
- Clipim in jur de 10 000 000 de ori pe an
- Coapsele sunt mai dure decat betonul
- Avem peste 600 de muschi in corp
- Fetusul isi formeaza amprentele degetelor in primul trimestru de sarcina (11 -12 saptamani)
- Simtul nostru tactil este mai rafinat decat orice alt dispozitiv care a fost conceput

duminică, 31 mai 2015

Numerologie: Previziunile tendintelor lunare



Pentru a afla care este tendinta care va domina luna care ne intereseaza, tot ce trebuie sa facem este sa adunam numarul lunii cu anul care ne intereseaza, vibratia nasterii (totalitatea numerelor din data noastra de nastere pana se ajunge la o singura cifra sau la un numar maestru 11, 22) si vibratia scopurilor (care se obtine adunand vibratia de interior si exterior - vezi aici). Apar numai tendintele a 9 luni deoarece pentru lunile 10, 11, 12 (octombrie, noiembrie, decembrie), se va citi la numerele 1, 2 si 3 deoarece sunt readuse la aceste numere.
De exemplu, pentru o persoana cu vibratia nasterii 8 si a scopului 1, care vrea sa stie tendinta lunara a lunii iunie a anului 2015, va aduna 8, 1, 6 (luna iunie), 2015 pana va rezulta o singura cifra.
Acum sa vedem care sunt semnificatiile:
1 - Aceasta luna indica evenimente noi care pot marca o perioada favorabila realizarii oricarui proiect ce presupune hotarare si indrazneala. Trebuie sa va bazati pe propriile puteri. In mod deosebit, sunt indicate schimbarile, calatoriile, comunicarea, munca, vanzarile, cumparaturile.
2 - Trebuie sa fiti prudenti in ceea ce veti face in aceasta luna, pentru ca rezultatele pot fi destul de imprevizibile. Veti fi mai nelinistiti, mai iritabili, ceea ce va poate da tendinta spre erori, rupturi si pericole datorate neglijentei. Trebuie sa fiti diplomati si sa incercati sa va stapaniti.
3 - Aceasta luna indica o perioada norocoasa, in care pot aparea si schimbari pozitive pe plan familial si/sau profesional. Trebuie sa va hotarati si sa indrazniti sa luati sub control orice situatie, sa va faceti planuri de viitor si contacte sociale. Este o perioada frumoasa, plina de posibile bucurii din partea celor apropiati.
4 - O etapa a "insamantarilor"; acum trebuie sa incercati sa duceti la bun sfarsit ceea ce a ramas nerezolvat. Trebuie sa va pregatiti si sa munciti pentru ceea ce credeti ca este important in viitor si pentru a va atinge scopurile. Puteti da o alta fata viitorului vostru in aceasta luna.
5 - Luna aceasta indica prudenta maxima in toate domeniile, atentie, deoarece pot surveni accidente, pierderi si obstacole neprevazute. Nu trebuie sa riscati in aceasta perioada pentru ca puteti avea probleme in familie, la locul de serviciu, in relatiile afective sau cu sanatatea. Aveti rabdare si pastrati-va calmul.
6 - In aceasta perioada trebuie sa va dati silinta pentru a obtine rezultate pozitive in ceea ce intreprindeti deoarece realizarile depind numai de voi. Pot interveni anumite intarzieri, dificultati in anumite proiecte deci pastrati-va calmul si in aceasta perioada si menajati-va sanatatea.
7 - Este o perioada de studiu si reflectie; intuitia, care va cunoaste o mare amploare in aceasta luna, va va ajuta sa luati decizii sau sa lamuriti lucrurile necunoscute care va preocupau. Puteti calatori si va puteti evidentia in plan profesional. Prieteniile vor avea o importanta marita in aceasta perioada.
8 - O etapa in care ambitia si planurile pe origine materiala vor cunoaste noi dimensiuni. Trebuie sa prindeti curaj, in aceasta perioada puteti indrazni pentru ca va veti putea bucura de o forta de atractie si de o energie extraordinara. Puteti calatori si cunoaste persoane importante.
9 - In aceasta luna puteti depasi cu succes obstacole sau anumite probleme pe care le aveti de rezolvat. Va fi o perioada activa, importanta. Desi poate presupune si sfarsitul unei situatii conflictuale sau a unei legaturi, veti descoperi mai tarziu ca acel sfarsit a fost benefic pentru voi. Imaginati-va drumul si viitorul pe care-l doriti.

luni, 25 mai 2015

Ce nu stiati despre argint


Cateva lucruri despre mult cunoscutul metal, argintul:
- Argintul pur are cea mai puternica conductibilitate fizica dintre toate metalele
- Argintul poate fi folosit ca sterilizant impotriva bacteriilor, fara a dauna animalelor ranite
- Poate fi depozitat in diverse tesuturi ale organismului uman
- Survine organic in minereuri cum ar fi plumbul, cuprul, aurul
- Este folosit in producerea oglinzilor si depozitat in sticla sau metale
- Argintul este un reflector slab al luminii ultraviolete
- Peste 30% din argintul folosit in SUA este pentru producerea fotografiilor
- Este folosit pentru a suda aliajele
- Iodura de argint este folosita pentru a produce ploaie
- Oamenii au invatat sa separe argintul de plumb cam in jur de anul 3000 i.Hr
- Panourile solare beneficiaza de avantaje de pe urma calitatilor de conductibilitate ale argintului
- Dintr-un bob de argint se poate creea un invelis de 100 de ori mai subtire decat hartia
- In topul producatorilor de argint din intreaga lume se afla SUA, Mexic, Canada, Peru, Rusia si Australia
- Inaintea anului 1965, monezile din SUA contineau 90% argint
- Spitalele folosesc argintul zilnic pentru folia analizelor cu raze x
- Tehnologia cu ioni de argint a fost instalata in masinile de spalat Samsung pentru a indeparta bacteriile fara sa decoloreze hainele
- Multe dintre liniile aeriene din lume folosesc filtre de apa din argint pentru a proteja pasagerii de transmisia bolilor in timpul zborului
- Argentina a fost numita dupa numele latin al argintului, "Argentum"
- Argintul este atat de moale incat trebuie amestecat cu alte metale (intr-un oarecare procentaj) pentru a-l putea folosi in fabricarea bijuteriilor
- In Egiptul Antic si in Europa Medievala, argintul era considerat mai valoros decat aurul
- A fost folosit in Primul Razboi Mondial pentru a preveni infectiile
- Fenicienii foloseau recipiente din argint pentru a pastra apa, vinul si otetul


sâmbătă, 16 mai 2015

Despre increderea in sine


Increderea in sine este vitala in toate lucrurile care le intreprindem. Ce este ea de fapt? Este ceea ce simtim despre noi insine, cat de valorosi ne consideram si de asemenea cat de mult simtim ca valoram in ochii celorlalti.
Lipsa ei ne afecteaza deciziile, prieteniile, relatiile amoroase, succesul, comportamentul deci intr-un cuvant ne afecteaza toata VIATA.
De regula, increderea in sine ne este afectata cel mai mult din motivul ca tindem sa ne comparam prea mult sau prea des cu ceilalti; suntem prea atenti la reusitele lor, ni se pare ca nu au defecte, ni se par mai puternici si multe altele.
Stim ca ne este afectata atunci cand ne surprindem adesea avand atitudine de "nu voi reusi, nu pot, nu sunt suficient de bun(a) (...)". Sunt si o serie de "simptome" care indica lipsa de incredere in sine...
- ne simtim obositi in mare parte a timpului
- privim mereu partea rea a lucrurilor
- nu putem accepta un compliment chiar daca ni se pare si este sincer
- ne simtim nefericiti chiar si cand nu exista nici un motiv
- ne vine foarte greu sa ne iertam propriile greseli
..si de efecte dovedite:
- dificultate foarte mare de a avea incredere chiar si in cei care merita
- tendinte permanente de auto critica
- renuntarea la propriile vise, dorinte
Cand simtim ca ne cam paleste increderea in propria persoana, ne-o recapatam cel mai simplu si radical prin atitudinea de "pot!"
Iubiti-va mereu propria persoana, cu tot cu calitati si defecte; acceptati-va greselile si incercati sa nu va comparati cu alte persoane(cel putin nu prea des si nu prea profund).
Incercati sa vedeti intotdeauna partea pozitiva a unui lucru si sa aveti o mentalitate optimista indiferent de situatia de moment sau de orice esec.
Nu va desconsiderati pentru absolut nimeni si nimic caci daca voi o faceti, daca voi considerati ca nu sunteti suficient de buni sau de valorosi, asa o vor face si altii fata de voi.
Este si un citat celebru de Eleanor Roosevelt: "Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara consimtamantul tau"; asadar, asta trebuie sa aveti mereu in minte atunci cand simtiti ca va scade increderea in sine: cum va percepeti si ce transmiteti celorlalti este direct proportional cu felul cum va percep ceilalti.
Ce pierdem cand nu o avem? Cu siguranta o viata mai buna decat cea in momentul in care nu credem suficient in noi! Si ce castigam de pe urma increderii in sine? Puterea interioara de a ne implini visele!
Un mod prin care putem simti instant un boost de incredere in sine este sa scriem pentru fiecare litera a prenumelui nostru (sau daca nu, trasatura respectiva sa contina litera din prenumele vostru) cate o trasatura personala pozitiva. Scrieti-va prenumele vertical pe o foaie de hartie si incercati sa o faceti cand simtiti lipsa de incredere in propria persoana. Efectele sunt instante ;)


vineri, 8 mai 2015

Stiati ca ...? (partea a II-a)


1- Cuvantul "karaoke" inseamna "fara orchestra" in japoneza.
2- Un DVD are o durata de viata de aproximativ 100 de ani.
3- O persoana care are greutatea de 60 kg, va cantari 1,68 kg pe Soare :D.
4- Elvis detinea Centura Neagra in karate.
5- Exista 5 state in SUA care nu au impozit pe vanzari; acestea sunt Oregon, Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire.
6- Toate numerele adunate ale unei rulete de cazino au drept rezultat 666.
7- Biblia contine cam 500 versuri de rugaciune, mai putin de 500 versuri despre credinta, dar peste 2000 de versuri despre bani si posesiuni.
8- Ernest Wright a scris un roman cu peste 50 000 cuvinte, dar care nici unul nu contine litera "e".
9- Lunile care incep intr-o zi de duminica vor avea intotdeauna o zi de "vineri 13".
10- Turnul din Pisa nu a fost niciodata drept.
11- In fiecare zi, 200 milioane de cupluri fac dragoste si se nasc 400 000 bebelusi.
12- Sticla se descompune intr-un milion de ani, ceea ce inseamna ca se poate recicla de milioane de ori.
13- Cuvantul "sex" a fost inventat in anul 1382.
14- Teflonul este cea mai alunecoasa substanta din lume.
15- Prima baterie a fost inventata in secolul 18 de catre contele Alessandro Volta.
16- Pe planeta Uranus, vara dureaza 21 de ani; la fel si iarna.
17- Semnul dolarului a fost conceput in anul 1788 de Oliver Pollock.
18- Sangele este de 6 ori mai dens decat apa.
19- Daca toate ziarele ar fi reciclate, am salva cam 250 milioane de copaci in fiecare an.
20- Rockefeller a fost primul miliardar din lume.
21- Aurul si cuprul sunt singurele metale care nu sunt albe.
22- Fiji este alcatuita din 332 de insule.
23- Desi trandafirii rosii arata la fel, exista peste 900 de tipuri diferite ale acestei flori.
24- Gheata este de fapt dioxid de carbon uscat.
25- Istanbul este singurul oras din lume situat pe doua continente.
26- Razele ultraviolet sunt o forma invizibila de radiatie; ele penetreaza pielea si distrug celulele sale (de aceea mai ales la plaja folositi mereu lotiunile cu SPF).
27- Constructia Casei Albe a inceput in luna octombrie a anului 1792.
28- Aerul lichid arata ca apa cu o tenta albastruie.
29- Rechinii sunt cam singurele animale care nu se imbolnavesc niciodata. Din cate se cunosc pana acum, ei sunt imuni la orice boala cunoscuta, inclusiv cancerul.
30- In fiecare minut, 40 de persoane ajung la spital din cauza muscaturilor de caine.
31- Atunci cand coboram pe un drum abrupt, presiunea din genunchi este egala cu greutatea noastra corporala...de 3 ori.
32- Litera "J" nu apare nicaieri in tabelul periodic al elementelor (Tabelul lui Mendeleev).
33- In decursul vietii, o persoana petrece cam 2 ani vorbind la telefon.
34- In 12 zile corpul uman genereaza un nou set de papile gustative.
35- Un kilogram de lamai contine mai mult zahar decat un kilogram de capsuni.
36- Pana in secolul 18 India a produs aproape toate diamantele din lume.
37- Hartia a fost inventata in secolul al doilea de catre un eunuc chinez.
38- Regina termitelor poate trai pana la 50 de ani si poate avea 30 000 de pui in fiecare zi.
39- Dalmatianul este singurul caine care se poate imbolnavi de guta.
40- Stomacul uman se regenereaza la fiecare 36 de ore.
41- Memoria creierului uman depaseste 4 terabiti.
42- In fiecare secunda Soarele pierde 5 milioane de material.
43- Totul cantareste cu 1% mai putin la Ecuator.
44- Birmingham UK are cu 22 de mile mai multe canale decat Venetia.
45- Cuvantul TIPS este un acronim al "To Insure Prompt Service".
46- Daca un barbat amish are barba, inseamna ca este casatorit.
47- Cele mai multe prezervative se vand in lunile iulie si august.
48- Orchestra nationala din Monaco este mai mare decat armata sa.
49- In China, miresele poarta culoarea rosie.
50- Doar 4% dintre bebelusi se nasc la data cuvenita.
51- Prima data in care femeile si barbatii au folosit toalete separate a fost in anul 1739 la un bal din Paris.
52- Un copil obisnuit de 4 ani pune cam 400 de intrebari zilnic.
53- Motorul cu aburi a fost inventat in Grecia Antica.
54- Nici o parte a Japoniei nu este mai mai departe de 100 de mile de apa.
55- Exista aproximativ 6 800 limbi straine in lume.
56- Polul Nord al planetei Uranus este intunecat aproximativ 42 de ani continuu.
57- Aerul umed mentine mai bine caldura decat aerul uscat.
58- Un maslin poate trai pana la 1 500 de ani.
59- Creierul unui crocodil nu depaseste lungimea unei tigari.
60- Se spune ca in Tasmania este cel mai curat aer din lume.
61- Balenele negre se nasc albe.
62- Turismul este cea mai ampla industrie din lume.
63- Este dovedit ca barbatii se razgandesc de doua sau de trei ori mai des decat femeile.
64- Un urs adult poate fugi la fel ca un cal.
65- Pentru a fabrica o noua masina, sunt necesari aproximativ 148 000 de litri de apa.
66- Un cal are cu 18 oase mai mult decat avem noi oamenii.
67- Europa este singurul continent care nu are desert.
68- Exista de 5 ori mai multe site-uri cu continut pornografic decat exista site-uri "normale".
69- Australia este singurul continent care nu are vulcani activi.
70- Un desen animat de 30 de minute contine aproximativ 18 000 de imagini separate.


marți, 28 aprilie 2015

Ce trebuie sa stim despre par


Cresterea parului se petrece in trei cicluri:
1. cresterea radacinii
2. "repaosul"
3. reinnoirea, regenerarea
Schimbarile hormonale care au loc in organism sunt extrem de importante in faza de crestere a parului. Aceasta etapa e afectata de diferiti hormoni, iar daca suferim dezechilibre hormonale, acest lucru va avea un impact substantial asupra cresterii parului.
Pentru ca parul nostru sa nu aiba de suferit trebuie sa mentinem o nutritie sanatoasa, bogata in vitamine si minerale, sa ne hidratam corespunzator (daca luati suplimente cu vitamine pentru cresterea parului si nu va hidratati suficient, parul va obtine beneficii minime deoarece organele vitale sunt pe primul plan) si sa ne relaxam cat mai des posibil. Studiile arata ca atunci cand suntem foarte stresati, deprimati, pesimisti, parul "sufera" odata cu noi; devine casant, cade, isi pierde stralucirea.
Stresul, sistemul nervos intins la maxim, au efect de lunga stagnare asupra celui de-al doilea ciclu. Asta se intampla de fapt atunci cand folosim o multime de masti pentru indesirea parului, lotiuni pentru regenerare etc si nu vedem rezultate. Asadar, orice produs ati folosi, daca nu va relaxati nu veti vedea rezultatele dorite.
Faceti miscare cat de des posibil si ganditi pozitiv; faceti un lucru care va relaxeaza macar la sfarsitul zilei si mergeti la culcare fara sa va mai ganditi la nimic pana a doua zi.
Sa vedem care sunt vitaminele si mineralele esentiale pentru cresterea parului:
- Vitamina C - Este un puternic antioxidant si una dintre cele mai importante vitamine pentru ceea ce ne dorim, adica sanatatea parului (si nu numai)
- Complexul de Vitamina B - Pentru rezultate mai bune, puteti folosi si sampoane care contin acest complex de vitamine
- Vitamina E - La fel ca Vitamina C, puternic antioxidant si extrem de importanta
- Fier, Magneziu, Zinc - Minerale care au un rol substantial in cresterea parului
Pentru ingrijirea si regenerarea parului puteti folosi ulei esential de ienupar (masati energic radacinile timp de cateva minute apoi spalati-va parul); sau ulei de susan in felul urmator: pe parul curat, aplicati uleiul de la radacina pana la varfuri si lasati-l sa actioneze timp de 45 - 60 minute.

Sa fim sanatosi, frumosi si impliniti! :D

miercuri, 22 aprilie 2015

Modalitati eficiente de relaxare

Iata cateva modalitati de relaxare care personal ma ajuta foarte mult:
1.Inchideti ochii, respirati profund, si incercati sa nu va ganditi la absolut nimic. Daca nu reusiti sa va goliti mintea de diverse ganduri, ascultati-va respiratia (eu asa fac ori de cate ori incerc sa ma relaxez iar gandurile nu-mi dau time out). Acest mic "ritual" practicat ori de cate ori ne simtim foarte stresati sau nervosi, are efecte uluitoare asupra starii de spirit ;)
2. Scrieti pe o foaie de hartie ce fel de persoana ati dori sa fiti, ce job v-ati dori, ce fel de persoane doriti sa intalniti sau pur si simplu scrieti tot ce simtiti pe moment. In acest fel va eliberati de gandurile sau energia negativa si va puneti imaginatia la lucru pentru propriul beneficiu.
3.S-a dovedit faptul ca animalele de companie au calitati terapeutice asupra stapanilor lor. Daca aveti un animal de companie, directionati-va atentia asupra lui atunci cand sunteti stresati. Veti simti imediat efectul pozitiv asupra starii interioare.
4. Puneti cateva picaturi de ulei esential de lamaie, portocale sau de lavanda in apa din cada. Intrati in apa si respirati profund, fara sa va ganditi la absolut nimic. Dupa ce veti iesi din cada, veti simti si efectele ;)

Un lucru foarte util care ne poate ajuta sa ne dizolvam imaginile si gandurile negative din minte este urmatorul:
Exista trei tipuri de gandire iar fiecare tip in parte ne influenteaza ochii sa se concentreze diferit
Atunci cand ne uitam in sus, in oricare parte, avem gandirea vizuala
Atunci cand ne uitam intr-o parte sau in cealalta, avem gandirea auditiva
Atunci cand ne uitam in jos, in oricare parte, avem gandirea chinestezica
Atunci cand vorbim despre ceea ce simtim, majoritatea dintre noi privesc in jos; atunci cand ne amintim ceva ce am auzit, tindem sa privim in dreapta, iar atunci cand ne imaginam ceva tindem sa ne uitam in sus.
Asadar, odata ce intelegem acest lucru si suntem constienti de el, ne putem limpezi mintea cu usurinta.
De exemplu cand dorim sa uitam o imagine neplacuta, ne putem misca privirea in sus.
Sper sa va fie de folos ;)


joi, 16 aprilie 2015

Stiati ca...?

Sper ca in aceasta postare sa aflati macar un lucru din ceea ce nu stiati :D
1- Corpul uman contine aproximativ 70% apa, dintre care pierdem cam doua sferturi in fiecare zi prin transpiratie si urina
2- Cei care se hranesc corect si nu fac abuz de calorii traiesc in medie cu 30 - 50 % mai mult
3- 12 uncii de bautura carbogazoasa contine cam 8 lingurite de zahar
4- Consumul a 100 grame de dulciuri reduce pentru cateva ore puterea organismului de a ne proteja de infectii si boli cu aproximativ 50%
5- Femeile clipesc de doua ori mai des decat barbatii
6- Pasarile flamingo capata culori distinctive in functie de hrana consumata
7- In anul 1994 IPad 2 ar fi fost cel mai rapid computer din lume
8- Daca amestecam bine un pachet de carti de joc, este foarte probabil ca acea combinatie sa nu mai fi fost vazuta niciodata
9- Doar 20% dintre americani au pasaport
10- Greutatea totala a tuturor furnicilor din lume este cam aceeasi cu greutatea tuturor oamenilor de pe lume
11- O persoana consuma cam 2 litri de ulei pe zi
12- Americanii considera ca pisicile negre aduc ghinion, in timp ce japonezii considera opusul
13- Fluturii au simtul gustului situat in picioare
14- Fulgerele lovesc Pamantul cam de 8 milioane de ori intr-o singura zi
15- Fie ca alegem sa alergam sau doar sa ne plimbam, ardem tot 100 de calorii pe kilometru
16- Delfinii dorm cu un ochi deschis
17- 11% din pamantul de pe planeta e folosit pentru recolte
18- Creierul uman cantareste cam 2 - 3% din greutatea unei persoane, dar are nevoie de 20% din oxigenul si caloriile organismului
19- In China exista porci cat au toate tarile laolalta
20- Broastele nu dorm niciodata (fara testoase)
21- Vanilia e cea mai des intalnita aroma de inghetata din lume
22- Diametrul Lunii este mai mic decat distanta dintre Los Angeles si New York
23- Oamenii nu stranuta niciodata atunci cand dorm
24- Doar aproximativ 10% din populatia lumii traieste in emisfera sudica
25- Aproximativ jumatate din cei din Manhattan locuiesc singuri
26- O nava petroliera plina, care se deplaseaza cu o viteza normala, se poate opri in 20 minute
27- Turnul Eiffel se inalta cu 15 cm mai mult in caldura torida a verii
28- In timpul vietii sale, o persoana merge cam de 4 ori echivalentul diametrului Pamantului
29- Adancimea medie a oceanelor este cam de 4,3 km
30- Cuvintele "silent" si "listen" contin exact aceleasi litere
31- Cel mai mare animal care traieste este balena albastra
32- Un cub rubic poate fi rezolvat intotdeauna din 20 de miscari sau mai putin
33- Inima umana bate de mai mult de 100 000 de ori pe zi
34- Exista mai multi pui decat oameni pe Pamant
35- Parul unui urs polar nu este alb ci transparent
36- Elefantii sunt singurele animale care nu pot sari
37- Cel mai puternic muschi din corpul uman este limba
38- Toti ursii polari sunt stangaci
39- Tantarii au dinti
40- Nici o bucata de hartie nu poate fi impaturita in doua mai mult de 7 ori
41- Ardem mai multe calorii dormind decat atunci cand ne uitam la televizor
42- Primul produs care a avut un cod de bare a fost guma de mestecat Wrigley's
43- Venus e singura planeta care se roteste in sensul acelor de ceasornic
44- Majoritatea particulelor de praf dintr-o locuinta sunt facute din celulele moarte de piele
45- Perlele se topesc in otet
46- Cele mai valoroase branduri din lume sunt Marlboro, Coca Cola si Budweiser
47- Testoasele respira prin partea posterioara
48- Un melc poate dormi si 3 ani
49- Februarie 1865 este singura luna din istorie care nu a avut Luna Plina
50- Alunele sunt folosite pentru fabricarea dinamitei
51- Cand scriem la PC, mana stanga e folosita 56%
52- Cea mai mare frica a oamenilor este vorbitul in fata unui public numeros
53- Apa de ploaie contine vitamina B12
54- Un iceberg mediu cantareste cam 20 milioane de tone
55- Primul personaj animat care a castigat un premiu Oscar a fost Mickey Mouse
56- De obicei o persoana adoarme in aproximativ 7 minute
57- Tigrii au si pielea dungata nu numai blana
58- Inima unui crevete se afla in capul sau
59- Limba chineza nu necesita punctuatie
60- Sunetul circula de 3 ori mai repede prin apa decat prin aer
61- Vestele antiglont, iesirile de siguranta in caz de incendii,imprimantele cu laser au fost inventate de femei
62- Dintii sunt singurele parti din corpul uman care nu se pot repara singuri
63- Celebrul semn "Hollywood" a costat 21 000 dolari pentru a fi construit
64- La fiecare 18 zile, o noua stea se naste in galaxia noastra
65- Pe Youtube, in fiecare minut se incarca aproximativ 10 ore de videoclipuri vizionate
66- Apa calda cantareste mai mult decat apa rece
67- Majoritatea jucatorilor de fotbal alearga aproximativ 7 mile pe durata meciului
68- Daca luati un numar oarecare, apoi il dublati si apoi il adunati cu 10, apoi il impartiti la 2 si scadeti numarul care l-ati ales initial, rezultatul va fi mereu 5
69- Sexul intre serpi dureaza intre 6 - 12 ore
70- Fierul cantareste mai mult dupa ce rugineste



joi, 9 aprilie 2015

Previziuni cu ajutorul numerologiei

Fiecare an raspunde unei anumite vibratii si aduce intamplarile, evenimentele si caracteristicile sale. Un ciclu de viata dureaza noua ani, iar pentru a sti in ce an al ciclului ne aflam, trebuie sa adunam Vibratia Naterii cu numarul anului care ne intereseaza (Vibratia Nasterii se obtine adunand toate cifrele care formeaza data noastra de nastere, pana ajungem la o singura cifra sau la un numar [11 sau 22]).
De exemplu, daca vrem sa stim ce tendinte anuale vom avea (prin "tendinta" se intelege orientarea pe care o vor cunoaste evenimentele) in 2015 si avem vibratia nasterii 2, adunam 2 cu suma lui 2015 adica 8 si vom obtine 10, adica 1 (1 plus 0=1).
Numerologii spun ca anul numerologic nu incepe in ianuarie cum incepe cel calendaristic, ci in luna octombrie si se sfarseste anul urmator in octombrie, deci prezicerile intra si raman in vigoare de la un octombrie la altul.
Pentru anul 1
Dispar restrictiile, frustrarile. Incepe o noua etapa din viata voastra; este favorizata luarea hotararilor importante care pot influenta restul vietii. Puteti deveni persoane independente (sau dupa caz, sa va consolidati statutul de persoana independenta), sa dobanditi responsabilitati noi. Puteti simti nevoia sa actionati altfel decat pana acum. Este un an norocos, plin de nenumarate ocazii, dar este indicat sa nu divulgati proiectele ce vreti sa le urmati pana cand ele nu vor lua o forma concreta. Sunt indicate mari sanse de a lega noi prietenii, de a porni o afacere personala. Este posibil sa va schimbati locul de munca, locuinta (uneori chiar mutarea in alta tara), statutul amoros (casatorie, intalnirea unui nou partener, despartire etc. cei care sunt intr-o relatie defectuoasa o pot incheia acum fara prea multa suferinta).
Acest an ne aduce schimbare in general.
In acest an trebuie sa va deschideti mintea, sa priviti inainte si sa va mentineti spiritul treaz pentru a accepta schimbarile si noile oportunitati. Uitati vechile experiente neplacute si aveti credinta! Este foarte important sa incepeti favorabil aceasta noua etapa a vietii ca sa puteti profita din plin de aceasta vibratie benefica.
Pentru anul 2
In acest an sunt favorabile munca in echipa si colaborarea cu ceilalti, schimbarile in caminul nostru sau/si in profesie, calatoriile. Acest an tinde sa aduca intarzieri (in proiecte, aprobari etc) de aceea trebuie sa va inarmati cu optimism si rabdare. Daca ati inceput ceva in anul 1 iar acum asteptati sa se concretizeze, veti intampina intarzieri si ceva obstacole pana veti realiza ceea ce v-ati propus. Rezultatele nu sunt asa de prompte ca in anul precedent.
In domeniul profesional nu este un an nefavorabil, dar poate fi un an destul de frustrant. Este indicat sa aveti calm si diplomatie pentru a va atinge scopurile si sa lasati lucrurile sa isi urmeze propriul curs.
Este un an foarte bun pentru imbunatatirea sanatatii, a aspectului fizic. Pe de alta parte, in acest an veti fi deosebit de apreciati pentru calitatile mediatoare in solutionarea oricarei situatii conflictuale, fie vor fi ale voastre sau ale celor din jur.
Anul acesta trebuie sa va recuperati puterile dupa anul 1 cel istovitor si sa aveti mai multa rabdare inainte de a va aventura in proiecte mai mari.
Pentru anul 3
Progres si expansiune in domeniul financiar, afaceri, probleme materiale sau personale, in activitati legate de cei din jur. Acest an va aduce multe ocazii, atat de multe incat va va fi greu sa faceti o alegere. Veti putea rezolva situatii deosebite si s-ar putea ivi ocazia sa intreprindeti actiuni neasteptate. Este un an excelent pentru dezvoltarea oricarui tip de activitate literara sau care tine de domeniul creativitatii.
In aceasta etapa veti fi rasplatiti de activitatile voastre sociale, familiale, amoroase; cu alte cuvinte veti culege placutele roade. Este un an ce inclina spre prietenie; cei care sunt singuri vor avea ocazia sa cunoasca persoana visurilor lor sau sa isi consolideze legaturile mai vechi. Forta de seductie va fi deosebita, incantand persoanele de sex opus.
Un an plin de fericire, plin de progres daca in aceeasi masura in care va distrati, veti avea mintea treaza, pentru a nu lasa sa treaca pe langa voi nici o ocazie favorabila. Altfel va fi un an de care va veti aminti cu placere pentru ca l-ati petrecut bine, insa nu v-a adus nici o schimbare importanta. Uneori intr-un an 3, se pot ivi ocazii iesite din comun: castigarea unui concurs, bursa, sa primiti niste bani neasteptati.
Pentru anul 4
In acest an (care mai este numit de numerologi si "anul insamantarilor") trebuie sa va inarmati cu rabdare pentru ca desi veti munci mai mult ca niciodata, nu veti avea rezultate imediate.
Acest an este practic, caracterizat prin munca intensa; nu se aseamana deloc cu anul 3. Trebuie sa faceti planuri si sa dedicati timpul si efortul necesar in a le implini.
Nu este indicat sa ne "avantam" prea mult economic; daca dispuneti de bani, trebuie sa va pregatiti pentru ziua de maine. Daca va veti neglija obligatiile si responsabilitatile veti intalni incurcaturi si va veti simti deceptionati.
Incercati sa nu cadeti in pesimism si frustrare deoarece aceasta este tendinta generala a acestui an.
Trebuie sa aveti grija de sistemul nervos (plimbarile in aer liber, yoga, meditatia sunt extrem de benefice).
Desi nu este un an cu probleme grave, va simtiti incordati si nervosi , dorindu-va uneori o ruptura categorica, care sa va scoata din monotonie. Trebuie sa aveti rabdare, nu provocati schimbari caci vor veni curand. Lucrurile se misca mai lent, dar nu stau pe loc. Incercati sa aveti optimism si calm, caci aceasta situatie este trecatoare.
Pentru anul 5
Acesta este anul in care veti cunoaste schimbarile pe care le doreati in anul 4. Sunt indicate schimbarile in plan profesional sau familial. Este un an bun care aduce oportunitati favorabile, va veti simti nelinistiti si plini de energie. Aveti nevoie de comunicare, miscare, sunteti tentati sa faceti lucruri mai riscante. Sunt posibile luarile de decizii dar si compromisurile pe un timp mai indelungat. Aceasta vibratie favorizeaza demersul pentru un proiect nou, dar si calatoriile din tara sau strainatate. In acest an, planurile va pot fi date peste cap de evenimente neasteptate, bruste. Trebuie sa ne adaptam acestei vibratii energice si sa tragem folos din toate oportunitatile.
Pentru a putea stapani mai bine aceasta perioada nelinistita, trebuie sa avem gandirea deschisa pentru a capta toate oportunitatile ce se vor ivi.
Totusi trebuie sa aveti atentie la sensibilitatea si starea irascibila in care va gasiti pentru ca puteti avea reactii bruste si agresive. Menajati-va sistemul nervos si mentineti-va calmul pe cat posibil.
Va fi un an plin de succes daca veti avea initiativa, echilibru si o doza de indrazneala.
Pentru anul 6
Armonie, echilibru, veselie - asta va aduce un an 6. Aveti posibilitatea sa va recuperati prieteniile pierdute si pot reaparea in viata voastra persoane pe care nu le-ati mai vazut de ceva vreme. Anul acesta va confera un farmec si un magnetism foarte dezvoltat, iar cei din jur se vor simti foarte atrasi de voi. Cei care cauta sa se casatoreasca sau isi cauta un partener, au oportunitatea sa-si gaseasca persoana potrivita.
O perioada favorabila intemeierii unei familii, camin, consolidarii relatiilor de tot felul.
Sunt favorizate intalnirile dintre prieteni si reuniunile in caminul vostru sau in al altor persoane.
Exista posibilitati de progres si perfectionare, dar trebuie gasit un echilibru intre cele doua.
Vibratia acestui an este una stabila si echilibrata; relatiile familiale si cu persoana iubita sunt armonios protejate, dar in ultimul caz pot exista unele necazuri care pot duce la despartire (acest lucru se poate intampla numai in cazul in care in anul precedent legatura a fost mai deteriorata si era nevoie de o ruptura categorica).
Anul acesta avem nevoie si cautam situatii si relatii echilibrate, armonioase, care sa ne aduca numai stari de bine sufletului si multa pace interioara.
Pentru anul 7
Este o perioada in care excelente ocazii vor accentua prestigiul si stralucirea personalitatii voastre in cercurile pe care le frecventati. Este un an favorabil afacerilor sigure, dar nu si al riscurilor; puteti cunoaste experiente noi si interesante. Aveti posibilitati de a calatori, de a cumpara sau de avinde, de a cauta noi preocupari si domenii de studiu (in special cele esoterice), de a va perfectiona.
In acest an preocuparile materiale si ambitia ar trebui trecute pe un loc secund, desi uneori puteti primi castiguri neasteptate pe care destinul le aseaza in drumul vostru.
Acum nu este loc pentru frivolitate, ci doar pentru ganduri profunde, cautare in evolutia spirituala si mentala, autoanaliza. Veti incerca sa meditati asupra propriei vieti si adesea veti fi cuprinsi de nelinisti dorind sa cunoasteti cauza si menirea vietii umane. Veti simti nevoia sa cititi, sa va cultivati; se poate sa va simtiti singuri chiar si in compania celorlalti. Aptitudinile intuitive si psihice vor fi accentuate in acest an.
Trebuie sa va ascultati vocea interioara si sa fiti atenti la noile prietenii si la semnarea documentellor fiindca va puteti insela.
Pentru anul 8
In acest an va vor fi recompensate eforturile trecute si veti cunoaste o imbunatatire in domeniul financiar (cresterea salariului, veniturilor din afaceri, mostenire si uneori castig la loterie). Progresul, banii, succesul vor constitui recolta unei insamantari care a durat 7 ani. Daca recolta nu este buna, pot interveni probleme financiare arzatoare care se vor rezolva numai apeland la intuitia voastra. Cu alte cuvinte, ce ati semanat anii precedenti, asta primiti cu prisosinta in acest an. In plan moral, daca ati respectat regula comportamentului uman veti avea o constiinta linistita, pregatita sa primeasca neasteptate recompense spirituale. In caz contrar prin legea compensarii, se pot ivi mari rupturi.
Este o perioada excelenta in impulsionarea ambitiilor si preocuparilor materiale, investirii banilor.
Puteti conta pe sprijinul persoanelor mai influente deoarece aceasta vibratie actioneaza in favoarea voastra. Varstnicii isi vor face simtita prezenta intr-un fel in viata voastra.
Folositi-va de puterea si magnetismul vostru din aceasta perioada pentru a stabili legaturi care pot fi de mare importanta pentru viitorul vostru. Este un an activ, trebuie sa va stapaniti nelinistile interioare.
Pentru anul 9
Acum se incheie un ciclu cu un avertisment: atentie, dificultatile pot deveni mai numeroase desi nu voi le provocati. Sunt posibile problemele financiare, in relatiile personale sau in domeniul sanatatii. Tendinte spre descurajare, oboseala, un sistem nervos mai sensibil. In aceasta perioada nu trebuie sa actionati impulsiv, trebuie sa va inarmati cu rabdare. Aceasta perioada marcheaza sfarsitul oricarei situatii, al relatiilor mai problematice, care nu va satisfac, deci sunt posibile despartiri.
Trebuie sa va eliberati de orice piedici emotionale sau materiale.
Este indicat sa evitati sa semnati documente pe care le considerati importante, deoarece lucrurile incepute in aceasta perioada de obicei nu sunt durabile (lucru care este valabil si pentru compromisurile de orice natura).
Acum aveti posibilitatea sa invatati mai multe de la viata. Orice proiect inceput in anii trecuti, poate deveni realitate acum. Posibilitati de a calatorii, de a intreprinde ceva iesit din comun.
Aveti rabdare, incredere si pregatiti-va pozitiv pentru noul ciclu ce urmeaza in viata voastra. Priviti cu incredere inspre viitor si lasati deoparte trecutul.




marți, 31 martie 2015

Combinatiile de Interior si Exterior ale numelui

Aceste combinatii reprezinta felul in care reactioneaza cele doua vibratii in momentul in care se intalnesc.
In mod normal, Interiorul domina Exteriorul; dar daca Exteriorul va avea o vibratie mai puternica si mai agresiva, desi el nu va domina tendintele interioare, va iesi mai mult in evidenta. In acest caz, Interiorul va ramane intr-o zona ascunsa, numai noi vom stii ca exista si vom fi constienti de reactiile si tendintele lui ( numai noi si cei care ne simt cu adevarat :D). Daca avem identice vibratia de interior cu cea de exterior, nu vor exista indoieli, oscilatii. Evident, aceste vibratii sunt nuantate si de alte vibratii cum ar fi cea a destinului, cea a scopurilor etc. Aceasta este doar o mica parte a intregului. Sa vedem descrierile combinatiilor:
Interior 1 - Exterior 1
Creativitate, originalitate si inventivitate extraordinare, sunt o sursa permanenta de idei, fiind firi ingenioase si excentrice. Se fac remarcate cu usurinta si manifesta o dorinta exagerata de independenta si libertate, nu accepta dominare sau sa li se impuna ce sa faca. Au o ambitie mare, o inteligenta stralucita si au calitati categorice de lideri. Sunt adesea dezorganizate, impetuoase, egoiste si destul de oportuniste. Sunt entuziaste, vehemente si impulsive, fiindu-le destul de greu sa se controleze. Trebuie sa invete sa practice mai des autocontrolul.
Interior 1 - Exterior 2
Persoane intelectuale, capabile, active, sunt animate de dorinta de a se diferentia de ceilalti. Se pot manifesta ca timide si calme, cand de fapt sunt individualiste si independente (si uneori invers), iar prin acest fapt pot induce in eroare pe cei cu care intra in contact. Transmit increderea si calitatile lor Exteriorului oscilant, nehotarat. Este o combinatie favorabila in general, desi motivarile care sunt in opozitie si care uneori ies la lumina se manifesta printr-un comportament contradictoriu.
Interior 1 - Exterior 3
O inteligenta stralucitoare si eficace, care va fi un nesecat izvor de idei originale. Firi ambitioase, cu o mare siguranta de sine, sunt dispuse sa lupte pana cand isi vor atinge scopurile. Este o combinatie plina de noroc pentru un Interior creativ, ingenios si ambitios; ii corespunde un Exterior care contribuie cu propriile idei stralucitoare, cu entuziasm si sociabilitate pentru a-si realiza proiectele.
Succesul si popularitatea le pot surade.
Interior 1 - Exterior 4
Sub aceasta combinatie, motivatiile interioare pun in miscare orice activitate si transmit unui Exterior precaut si reflexiv vitalitatea si entuziasmul lor, indrazneala. Stralucitele calitati ale Interiorului si tenacitatea si eficienta Exteriorului compun o combinatie reusita, desi uneori poate parea inflexibila si radicala. Inteligenta, abilitate si creativitate toate la cote destul de inalte. Pline de tenacitate si perseverenta.
Interior 1 - Exterior 5
Interiorul confera activitate, dinamism si primeste impulsuri foarte puternice de la un Exterior nelinistit, impetuos. Vibratiile sunt la fel de vehemente, curajoase, dar le lipseste echilibrul si moderatia. Au dese izbucniri temperamentale, se simt adesea confuze pe interior si tind sa fie dezorganizate. Poate fi o combinatie favorabila si chiar geniala daca primeste vibratii stabilizatoare dintr-un alt sector al analizei numerologice cum ar fi numarul destinului de exemplu.
Interior 1 - Exterior 6
O natura libera, independenta, motivata de o ambitie mare care se confrunta cu un Exterior placid, linistit, indolent uneori, care nu isi doreste sa iasa in evidenta (prefera sa se bucure de viata alaturi de fiintele iubite). Daca vor avea un numar al destinului mai activ, se va putea consolida latura pozitiva si creatoare, specifice acestei combinatii. Aceste persoane oricum vor aparea intotdeauna ca simpatice si incantatoare.
Interior 1 - Exterior 7
In aceasta combinatie, motivatiile sunt foarte diferite si vor anima inevitabil aceste doua tipuri de vibratii. In interior acestor persoane predomina ambitia de a obtine o pozitie care sa permita evidentierea lor in ierarhia sociala si obtinerea de succese materiale, in timp ce exteriorul este preocupat de perfectionarea interioara umana, de problemele umane. Trebuie sa incerce sa ajusteze ambele motivatii, sa nu tinda prea mult spre una sau cealalta. Moderatia este raspunsul lor.
Interior 1 - Exterior 8
Aceste vibratii sunt asemanatoare si fac din aceasta combinatie una reusita. Ambele vor face o persoana puternica, ambitioasa, indrazneata si hotarata. Aceste persoane pot deveni lideri ce isi doresc sa atinga succese materiale, prestigiu si glorie. Au un temperament radical si puternic, iar motivatiile lor sunt dublu intarite. Pot avea un vitor stralucit, o ambitie foarte mare, dar trebuie cu orice pret sa evite excesul de materialism, lipsa de scrupule, neglijarea vietii interioare.
Interior 1 - Exterior 9
Si aceste vibratii sunt asemanatoare prin entuziasm, dorinta de libertate si vitalitate, dar motivatiile sunt totusi diferite. Interiorul isi doreste succes personal, stralucire, faima, iar Exteriorul isi doreste sa rezolve si sa aline suferintele celor nevoiasi (alte vibratii vor defini tendinta dominanta aici). Au o gandire clara si stralucitoare, dar trebuie sa fie atente ca promisiunile ce le fac sa nu depaseasca posibilitatile proprii.
Interior 1 - Exterior 11, Exterior 22
In oricare dintre combinatii, o Vibratie Maestra valoreaza mai mult decat o Vibratie Baza. Vibratia Maestra va domina, scotand la iveala calitatile specifice vibratiei pe care o insoteste (in cazul de fata, interior 1). In aceste combinatii speciale, trebuie luate in calcul si celelalte vibratii numerologice ale fiecaruia pentru a se putea indica predispozitia dominanta.

Interior 2 - Exterior 1
Indica o personalitate contradictorie, cu un comportament schimbator. Desi au excelente calitati morale, au si o forta si un impuls redus al Interiorului din cauza indeciziei si a lipsei de incredere in sine. O oarecare debilitate ce este acoperita de entuziasmul si vitalitatea Exteriorului care adesea se va vedea infrant in impulsurile si ambitia sa din cauza temerilor interioare, a scrupulelor. Trebuie sa incerce sa fie mai intremate si mai stabile pe interior.
Interior 2 - Exterior 2
Motivatiile si aptitudinile sunt identice sub aceasta combinatie. Au un comportament fara contradictii care se va manifesta exact asa cum este. Intotdeauna sunt priviti si luati drept oameni cumsecade datorita bunavointei, delicatetii, ca par (si adesea chiar sunt) lipsiti de orice arma de aparare. Fiind sincere si uneori destul de naive, pot fi o prada usoara a celor lipsiti de scrupule. Au aptitudini artistice, poetice, psihice dar au mereu nevoie de imbolduri externe.
Interior 2 - Exterior 3
Aceasta combinatie da tendinte contradictorii, dar excelente calitati morale pentru ambele vibratii. Au un Interior umil, nesigur si modest; un Exterior optimist si increzator, sigur de sine, pentru care nimic nu e imposibil. Deseori in acest caz, Interiorul va infrana Exteriorul, dar daca alte vibratii pozitive il va sprijini, isi poate depasi complexele astfel incat influenta benefica isi va face simtita prezenta din plin.
Interior 2 - Exterior 4
Aceste vibratii sunt laborioase, intelepte, prudente si produc muncitori responsabili, curajosi si perseverenti. Exteriorul cel curajos nu primeste impulsuri dinamice din partea Interiorului. Nu exista frivolitate sau superficialitate, dar tinde sa inhibe ( nu au indrazneala, entuziasmul pentru a atinge succese spectaculoase). Deseori isi impiedica si isi incetinesc propria actiune din cauza indoielilor sau din lipsa de indrazneala. Trebuie sa fie putin mai dinamici.
Interior 2 - Exterior 5
Vibratii disonante, nearmonioase. Interiorul are mari calitati morale, spiritual, evoluat, dar destul de pasiv, retras fata de Exteriorul indraznet, curajos, care nu poate sta linistit si ia viata mereu cu asalt, lucru care duce la un comportament contradictoriu. Acesti oameni par adesea hotarati si bataiosi, dar ii macina pe dinautru temerile si indoielile. Sunt constant intr-o incordare interioara, iar starea nervoasa este destul de fragila. Ar trebui sa invete sa actioneze fara a avea prea multe indoieli sau temeri.
Interior 2 - Exterior 6
Vibratiile acestei combinatii sunt similare si vor accentua calitatile morale si spirituale precum si dorinta de liniste si de echilibru. Sunt persoane nobile, altruiste si pline de bunavointa, fiind lipsite de rautate, calcul premeditat sau disimulare. Tind sa cada in extrema opusa adica sa devina credule, usor de inselat, de aceea trebuie sa aiba grija in cine au incredere. Adesea au aptitudini artistice deosebite care le pot duce la celebritate.
Interior 2 - Exterior 7
Combinatie din doua vibratii care devin complementare in dorinta lor de elevare spirituala, in cautarea intelepciunii si a cunoasterii. Intuitia si clarviziunea accentuate determina ca aceasta combinatie sa fie benefica pentru studiile si practicile esoterice unde pot atinge succese insemnante. Sunt firi introvertite, profunde, uneori timide, care nu sunt interesate de speculatii financiare, deoarece banii nu sunt scopul lor in viata. Iubesc esteticul, frumosul, sa citeasca (marea lor pasiune) si sa fie in mijlocul naturii.
Interior 2 - Exterior 8
Aici impulsurile si motivatiile sunt opuse. Un Interior supus, dornic sa fie pe placul tuturor, pasiv, nesigur, care detesta confruntarile si care vrea sa traiasca in armonie si liniste; un Exterior puternic, autoritar, autosuficient, ambitios al carui scop este succesul material. Interiorul evita confruntarile violente, iar Exteriorul le accepta numai in cazuri limita , astfel ca in multe conflicte sunt prea toleranti ori isi ating scopul in mod ascuns. Un comportament contradictoriu , in care inclinatia va fi definita de alte vibratii.
Interior 2 - Exterior 9
Desi aceasta combinatie este intre un Interior pasiv si un Exterior activ, este totusi o combinatie favorabila. Vibratiile sunt asemanatoare (morale, psihice, intuitive,) si manifesta aceleasi interese altruiste: a iubi si ajuta oamenii. Sunt avizi de noi cunostinte, poetici, artistici. Interiorul, care evita sa raneasca si sa ofenseze, este o piedica pentru sinceritatea Exteriorului, desi nu intotdeauna reuseste. Pot avea vocatie mistica, religioasa, aptitudini creative.
Interior 2 - Exterior 11, Exterior 22
In oricare dintre combinatii, o Vibratie Maestra valoreaza mai mult decat o Vibratie Baza. Vibratia Maestra va domina, scotand la iveala calitatile specifice vibratiei pe care o insoteste (in cazul de fata, interior 2). In aceste combinatii speciale, trebuie luate in calcul si celelalte vibratii numerologice ale fiecaruia pentru a se putea indica predispozitia dominanta.

Interior 3 - Exterior 1
Combinatia aceasta este favorabila si fericita. Un Interior luminos, radiant si optimist, cu aptitudini artistice evidente si o ingenioasa inteligenta; un Exterior la fel de entuziast, stralucitor. Aceste calitati consolidate, impreuna cu vitalitatea si personalitatea lor magnetica le va usura drumul spre orice obiective isi propun. Uneori fantezia, acest elan puternic ii poate orbi impiedicandu-i sa actioneze cu luciditate cand situatia o cere.
Interior 3 - Exterior 2
Aici avem un Interior care sprijina Exteriorul cel pozitiv dar nesigur, cu toata puterea si entuziasmul de care dispune. Pot avea succes in activitati artistice, talent pentru un joc dublu, dar sinceritatea si credulitatea sunt accentuate aici. Pot fi expusi riscului de a fi inselati, daca nu isi dozeaza si tempereaza excesul de incredere care il au fata de altii. Sunt admirati si iubiti pentru farmecul, altruismul si nobletea lor, sunt cunoscuti ca oameni cumsecade.
Interior 3 - Exterior 3
Ca in cazul vibratiilor identice, calitatile si defectele sunt consolidate. Noblete, bunatate, farmec, talent, inteligenta originala, cu extraordinare aptitudini artistice. Optimismul acestor persoane nu are margini, uneori un optimism uneori irational care ii impiedica sa actioneze lucid. Trebuie sa fie atente ca elocventa sa nu devina sarlatanie, iar nestatornicia sa nu devina superficialitate. Sunt sociabile, cu o mare dorinta de distractie, care tind sa evite obligatiile.
Interior 3 - Exterior 4
Este o combinatie pozitiva si favorabila pentru a obtine ce-si doresc. Interiorul ofera vitalitate, stralucire si optimism calitatilor reale si pozitive ale Exteriorului ferm, tenace, perseverent. Exteriorul primeste un impuls stimulator care ii usureaza drumul spre succes, dar in acelasi timp vehementa si entuziasmul Interiorului trebuie tinut sub control. Persoane serioase, intelepte, respectabile, capabile de reactii ingenioase, pline de haz.
Interior 3 - Exterior 5
Aceste vibratii sunt in egala masura pozitive si extrovertite si vor accentua vitalitatea extraordinara, entuziasmul, curajul si activitatea. Dinamismul este imbatabil. Combinatia este norocoasa si favorabila; un Exterior care permite manifestarea Interiorului, dar pentru a mentine echilibrul necesita o temperare din partea altor vibratii mai stabile. Au o nevoie vitala de a trai intens, de a comunica. Caracter vesel, mereu dispus sa traga folos din toate situatiile.
Interior 3 - Exterior 6
Combinatia consolideaza aptitudinile artistice pe care le poseda ambele numere. Talentul , farmecul si temperamentul tandru, dragastos, contureaza una din personalitatile cele mai dominante din scara numerologica. Sunt persoane populare, au multi prieteni si admiratori pentru ca stiu sa se bucure de viata. Au tendinta de a deveni indiferente, evitandu-si obligatiile sau de a manifesta inclinatie spre indolenta de aceea au nevoie de o fortifiere din partea unor vibratii mai laborioase.
Interior 3 - Exterior 7
Gratia si talentul de seducere al Interiorului, unite cu distinctia aristocratica a Exteriorului confera o certa eleganta si usurinta de a iesi in evidenta in mediul social, artistic sau intelectual, fiind posesorii unei inteligente sclipitoare. Interiorul vesel, monden poate slabi calitatile de ordin psihic si intuitiv ale Exteriorului, dar le aduce un farmec irezistibil si ii ajuta sa depaseasca tendinta innascuta spre depresie. Combinatie favorabila.
Interior 3 - Exterior 8
Daca aceasta combinatie este sustinuta de alte vibratii mai moderate (deoarece impreuna poseda o forta enorma), va fi benefica. Ideile stralucite, dinamismul interior, unite cu energia si autoritatea celui mai categoric numar de exterior, permit in manifestarea exterioara a persoanei atingerea oricarui scop. Interiorul refuza sa gandeasca negativ, iar Exteriorul sa accepte infrangerea, astfel cele doua vibratii formeaza o combinatie imbatabila. Folosita incorect generaza arivism, lipsa de etica si o ambitie periculoasa. Trebuie sa se tempereze constant.
Interior 3 - Exterior 9
Aceste vibratii poseda puritate a idealurilor, o generozitate si noblete asemanatoare. Ambele sunt dornice si dispuse sa salveze omenirea. Sunt niste entuziasti vehementi, increzatori si cumsecade, nu cunosc rautatea, relele intentii. Uneori datorita fanteziei se pot lasa inselati deoarece in aceasta combinatie predomina idealismul si naivitatea. Trebuie sa incerce sa fie ceva mai realisti pentru a evita lucrul asta. Au certe aptitudini artistice, literare care le-ar putea oferi o cariera stralucita.
Interior 3 - Exterior 11, Exterior 22
In oricare dintre combinatii, o Vibratie Maestra valoreaza mai mult decat o Vibratie Baza. Vibratia Maestra va domina, scotand la iveala calitatile specifice vibratiei pe care o insoteste (in cazul de fata, interior 3). In aceste combinatii speciale, trebuie luate in calcul si celelalte vibratii numerologice ale fiecaruia pentru a se putea indica predispozitia dominanta.

Interior 4 - Exterior 1
Vibratii opuse care produc reactii contradictorii. Interiorul este temperat si moderat, iar Exteriorul se manifesta indraznet si plin de curaj. Echilibrul, prudenta si intelepciunea specifica Interiorului ajuta la folosirea cu succes a stralucitelor calitatii ale Exteriorului. Totusi in anumite ocazii temerile si neincrederea pot duce la ratarea momentelor cheie in care riscul se impunea. Este o combinatie favorabila in general daca nu se inclina prea mult spre prudenta sau risc excesiv.
Interior 4 - Exterior 2
Aceasta combinatie poate genera un caracter mai depresiv daca nu se va incerca obtinerea unui anumit echilibru. Interiorul este sarguincios, metodic si practic, care uneori poate tine prea in frau mersul inainte datorita precautiei si suspiciunilor care-i anuleaza deciziile. Nu prea primeste sprijin din partea Exteriorului care se innabusa in propriile indoieli. Persoane serioase, intelepte, ordonate, delicate, dar uneori prea pesimiste. Alte vibratii mai indraznete pot atenua aceste tendinte. Trebuie sa invete sa fie mai optimiste si increzatoare.
Interior 4 - Exterior 3
Vibratiile sunt opuse, dar nu devin primejdioase ci se ajuta reciproc. Un Interior reflexiv, cu mare tarie de caracter si o minte disciplinata care are nevoie de sprijin economic pentru a se simti in siguranta; un Exterior care da spirit de sociabilitate si o dezinvoltura pe care Interiorul nu o poseda. Deseori pot fi considerate mai superficiale decat sunt de fapt, iar comportamentul poate fi contradictoriu deoarece impulsurile sunt contradictorii. Totusi Exteriorul ofera optimism Interiorului.
Interior 4 - Exterior 4
Un pronuntat simt al datoriei, un caracter solid, deosebit de serios si intelept si puternic ancorat in realitate. Sunt fiinte sceptice care nu au incredere decat in lucrurile verificate de ele insele. Acorda mare importanta stabilitatii economice, dar nu sunt nici avare nici risipitoare. Minutioase, ordonate si responsabile, uneori iau prea in serios viata si uita sa se bucure de micile placeri ale vietii. Trebuie sa- si domine tendintele prea rigide sau inflexibile.
Interior 4 - Exterior 5
Aceasta combinatie indica o personalitate care poate fi inselatoare la prima vedere deoarece concentreaza in ea tendinte complet opuse. Interiorul calm, reflexiv dispus sa gandeasca si sa analizeze totul inainte de a actiona se loveste aici de un Exterior instabil, nelinistit si nervos adesea , dornic de schimbare si libertate, care uraste monotonia. Acest tip de combinatie genereaza un comportament contradictoriu. Trebuie sa-si tempereze foarte bine dorinta de prea multa libertate si/sau specifica rigiditate.
Interior 4 - Exterior 6
Un Interior puternic si curajos, gata sa lupte pentru a-si atinge scopurile este motivat de nevoia profunda de stabilitate material, risipindu-si seriozitatea, ordinea si disciplina. Exteriorul insa cauta bunastarea familiala, echilibrul interior, aducand blandetea pe care Interiorul nu o poseda. Ambele vibratii tind sa fie preocupate de lucruri carora le acorda prea multa importanta, lucru care le poate anula fermitatea in gandire si actiune, iar aici trebuie sa aiba grija.
Interior 4 - Exterior 7
O combinatie cu motivari opuse, care va putea produce reactii si comportament contradictoriu. Interiorul este in primul rand preocupat de latura materiala, de realitate in timp ce Exteriorul este preocupat de latura spirituala si de comportamentul uman. Totusi coincid in seriozitatea si profunzimea impulsurilor interioare. Ambele vibratii sunt intelepte si responsabile, dar destul de intunecate si rezervate fiindu-le destul de greu sa-si exprime deschis sentimentele. Trebuie sa invete sa- si exprime trairile interioare mai des.
Interior 4 - Exterior 8
Aceasta combinatie tinde sa fie mereu prinsa intre problemele pamantesti si materiale. Impreuna produc energie, o vitalitate si indrazneala distrugatoare pe care nimic si nimeni nu le poate opri, dar care le poate poate aduce succes. Aici Exteriorul domina categoric, sprijinit ambitios de un Interior laborios si tenace. Nu se tem de munca si sunt dispusi la orice sacrificiu pentru a-si atinge scopul. Trebuie sa fie atente sa nu cada in extreme: prea multa duritate, materialism sau lipsa de scrupule. Pot avea puteri curative.
Interior 4 - Exterior 9
In general este o combinatie periculoasa; in acest caz trebuie analizate toate vibratiile, deoarece ele vor indica tendinta definitiva. Ar putea fi vorba de forte favorabile care se completeaza una pe cealalta in vederea unei activitati perseverente, fie prin solutionarea problemelor, nevoilor semenilor, fie pentru a-si asuma pozitia radicala ajungand chiar la violenta daca este necesara pentru a-si apara principiile sau drepturile altora. O mentalitate serioasa si optima studiului care faciliteaza cercetarile stiintifice.
Interior 4 - Exterior 11, Exterior 22
In oricare dintre combinatii, o Vibratie Maestra valoreaza mai mult decat o Vibratie Baza. Vibratia Maestra va domina, scotand la iveala calitatile specifice vibratiei pe care o insoteste (in cazul de fata, interior 4). In aceste combinatii speciale, trebuie luate in calcul si celelalte vibratii numerologice ale fiecaruia pentru a se putea indica predispozitia dominanta.

Interior 5 - Exterior 1
O combinatie nesigura; daca exista alte vibratii moderate, sunt potentate trasaturile pozitive putandu-se transforma in persoane progresiste, pline de idei si entuziasm si capabile sa invinga toate obstacolele. Daca sunt sprijinite de vibratii puternice sau inclinate spre excese, echilibrul se poate pierde si se ajunge la haos si confuzie. In orice caz, sunt persoane vivace, cu reactii prompte in fata oricarui stimul, iubitoare de libertate si individualiste in cel mai inalt grad.
Interior 5 - Exterior 2
Un Interior vital si plin de impulsuri progresiste, caruia ii trebuie o viata plin de aventura, dinamic si un Exterior care reprima si atenueaza manifestarile spontane si agresive ale Interiorului dar care nu confera hotarare, impetuozitate in vederea unei materializari pozitive ale efortului. Aceasta combinatie poate deveni favorabila alaturi de alte vibratii mai puternice. Este proiectata o imagine placuta, suava, echilibrata, dar realitatea apartine numai Interiorului.
Interior 5 - Exterior 3
Aceste doua vibratii pot conduce la cele mai inalte trepte ale creativitatii, optimismului, indraznelii si abilitatii mentale. Sunt capabili de a depasi toate obstacolele prin taria impulsului si forta vitala, dar sunt expusi riscului de a face exces de entuziasm, de a pierde notiunea realitatii angajandu-se in aventuri utopice, fara o baza solida. Dorinta de a se manifesta, de a cunoaste si incerca totul. Daca vor exista si vibratii mai statornice, care sa aduca ordine, aceasta combinatie poate deveni excelenta.
Interior 5 - Exterior 4
Desi caracterul si reactiile caracteristice acestor vibratii sunt foarte diferite, aceasta este o combinatie pozitiva. Exteriorul se dedica cu eficienta si perseverenta in actiunile intreprinse in timp ce primeste de la Interior impulsuri vitale si stimul dinamic. Comportamentul oscileaza uneori intre ambele tendinte si desi uneori Interiorul incearca sa se disperseze, Exteriorul va veni mereu cu o frana care il va mentine sub control.
Interior 5 - Exterior 5
Persoane dinamice, stralucitoare, active, nelinistite, "cu doua fete". Este o combinatie radianta, greu de egalat in vivacitate, dar accentuandu-se in acelasi timp nelinistea si iritarea, pot aparea probleme de convietuire si insatisfactie. Fiind destul de impacientate, au nevoie de alte vibratii mai stabile care sa le ajute sa duca la bun sfarsit ce au inceput . Trebuie sa invete sa-si canalizeze energia, sa se poata realiza printr-o activitate care sa le satisfaca nevoia de libertate si miscare.
Interior 5 - Exterior 6
Aceste vibratii se pot ajuta reciproc pentru ca in ciuda faptului ca au o natura contradictorie, nu se ciocnesc intr-un mod distructiv. Interiorul confera activitate, initiativa, imaginatie si o inteligenta stralucitoare, iar Exteriorul noblete, armonie, generozotate si iubire. Fara impulsul trepidant si vital al Interiorului, Exteriorul ar incerca numai sa se bucure de viata. Cele doua vibratii unite primesc echilibru si stabilitate.
Interior 5 - Exterior 7
Combinatia vibratiilor favorizeaza un comportament contradictoriu. Interiorul nerabdator cere rezultate imediate in tot ce intreprinde fiindu-i greu sa se concentreze si sa persevereze, se va ciocni de profunzimea si introspectia Exteriorului care are nevoie de momente de singuratate in vederea meditatiei si care e profund interesat de studiul spiritual. Interiorul necesita o viata traita intens, Exteriorul este precaut, prevazator , ceea ce poate crea confuzie interioara, dar care pe de alta parte faciliteaza cercetarile stiintifice.
Interior 5 - Exterior 8
Interior plin de o energie debordanta, stimulatoare, plin de idei progresiste, unite cu forta continua, irezistibila si cu ambitiile Exteriorului, fac din aceasta combinatie una deosebit de puternica, ce poate obtine succesul, renumele, dar care de asemenea accentueaza puternic si temperamentul coleric. Depasesc orice obstacole pentru ca riscul si pericolele ii indeamna sa lupte si sa iasa invingatori. Trebuie sa fie deosebit de atenti la tendintele de intransigenta, violenta sau aroganta.
Interior 5 - Exterior 9
Acestei combinatii ii cam lipseste moderatia. Entuziasmului, energiei si impetuozitatii Interiorului i se alatura o daruire totala a Exteriorului in toate actiunile ce le intreprind. Ambele vibratii confera inteligenta, originalitate, imaginatie, dar va trebui multa libertate deoarece nu vor accepta sa se supuna. De aceea pot deveni rebeli, irosindu-si astfel minunatele calitati. Poate fi o combinatie favorabila si foarte inspirata, putandu-i anima si pe ceilalti, daca vor fi sprijiniti de vibratii mai moderate.
Interior 5 - Exterior 11, Exterior 22
In oricare dintre combinatii, o Vibratie Maestra valoreaza mai mult decat o Vibratie Baza. Vibratia Maestra va domina, scotand la iveala calitatile specifice vibratiei pe care o insoteste (in cazul de fata, interior 5). In aceste combinatii speciale, trebuie luate in calcul si celelalte vibratii numerologice ale fiecaruia pentru a se putea indica predispozitia dominanta.

Interior 6 - Exterior 1
Motivarile sunt contradictorii; Interiorul care scoate in evidenta devotiunea familiala si calitatile spirituale, respinge lupta pentru obtinerea castigurilor materiale. Poate lasa sa treaca pe langa ei bune ocazii de natura profesionala din indolenta sau lipsa spiritului de lupta. Imaginea Exteriorului contureaza o persoana indrazneata, sigura pe sine, cu certe dorinte de a se evidentia, dar totusi deseori se vede sau se lasa oprita de temerile de natura interioara. Persoane intelegatoare, tandre, dragastoase.
Interior 6 - Exterior 2
Combinatia produce o personalitate foarte emotiva, binevoitoare, insa prea timida, nesigura ca sa lupte pentru castiguri materiale. Cele doua vibratii sunt asemanatoare, desi in atentia Interiorului se afla in primul rand familia si legaturile afective, in timp ce a Exteriorului convietuirea linistita alaturi de semenii sai. Sunt inteligente, profunde si se bucura de experientele artistice si spirituale. Sunt oameni buni care adesea nu stiu sa se apere in fata celor agresivi sau profitoare. Trebuie sa evite obsesiile, susceptibilitatea.
Interior 6 - Exterior 3
Deosebit de propice pentru orice tip de manifestare artistica intrucat indica sensibilitate si talent. Sunt persoane foarte sociabile, corecte, afectuoase si politicoase si se bucura aproape mereu de popularitate. Se exprima cu mare usurinta deoarece isi domina cuvintele ce urmeaza sa le rosteasca. Mai poate produce deseori persoane putin naive, car pot fi inselate apeland la vanitatea si sentimentele lor; de aceea trebuie sa aiba grija. Succes posibil, insotit de renume artistic.
Interior 6 - Exterior 4
Persoane corecte, responsabile si serioase, cu motivatii si impulsuri variate, dar contradictorii care pot genera neregularitati in comportament. Insa vibratiile nu devin distrugatoare ci se completeaza reciproc. Interiorul comod, plin de tandrete, insa Exteriorul tenace, serios si intelept impulsioneaza la munca si lupta in vederea obtinerii castigului material. Acorda mare importanta domeniului financiar, fiind persoane practice, bine ancorate in realitate.
Interior 6 - Exterior 5
Este o combinatie care produce un comportament contradictoriu. Interiorul linistit, calm si echilibrat simbolizeaza armonia , dragostea, bucuria si profunzimea afectiva, in timp ce Exteriorul exprima combativitate, neliniste si mai ales nevoie de libertate; din acest motiv tind sa-si schimbe dispozitia foarte des. Desi ar putea fi linistiti cu o viata placida, calma, Exteriorul ii arata ca fiind foarte active si sarguincioase. Exteriorul poate scoate la lumina aptitudinile artistice.
Interior 6 - Exterior 6
Calitatile si defectele sunt accentuate in aceasta combinatie: integritate, echilibru, spirit de sacrificiu, bunatate. Deseori sunt prea influentabili si preocupati de lux, comozi, cu o extraordinara nevoie de a primi si de a oferi afectiune. Au de asemenea o mare capacitate de sacrificiu; pe umerii lor cad de obicei responsabilitatile familiale. Conservatori si traditionali, calmi si uneori indolenti, fug de presiuni si conflicte preferand sa le evite.
Interior 6 - Exterior 7
Este o combinatie complexa deoarece motivatiile sunt diferite. Interiorul este atras de experientele umane, este amabil si indulgent, avand deseori preocupari artistice si familiale, in timp ce Exteriorul este preocupat in primul rand de perfectionarea inteligentei si a spiritului. Caldura si emotivitatea Interiorului nu transcend, deoarece Exteriorul pare rece si distant. Trebuie sa fie atenti sa nu cada prada depresiei, grijilor exagerate, obsesiilor.
Interior 6 - Exterior 8
Aceasta combinatie depinde de alte vibratii pentru a-si defini vibratia dominanta. Interiorul este calm, echilibrat si linistit, incarcat de dragoste si multa profunzime, dar deseori prea slab si influentabil fata de puternica forta si de impulsurile ambitioase ale Exteriorului. Puterea, tenacitatea, energia, spiritul de lupta care anima Exteriorul, inving tendintele suave care deseori impiedica Interiorul sa-si aplice cu succes calitatile proprii. Moderatie si uneori zgarcenie in manevrarea finantelor. Depinde de alte vibratii care vibratie va fi mai puternica.
Interior 6 - Exterior 9
Ambele vibratii sunt armoniase si confera impulsuri nobile si altruiste, astfel incat caonfigureaza o combinatie favorabila tuturor initiativelor privind imbunatatirea vietii sociale si ajutorarea celorlalti oameni. Detin o maretie morala si un spirit de sacrificiu care deseori ii conduce la punerea in practica a oricarei profesii sau proiect de asistenta sociala. Sunt persoane sincere, corecte, adesea impulsionate de a se sacrifica spre binele celorlalti.
Interior 6 - Exterior 11, Exterior 22
In oricare dintre combinatii, o Vibratie Maestra valoreaza mai mult decat o Vibratie Baza. Vibratia Maestra va domina, scotand la iveala calitatile specifice vibratiei pe care o insoteste (in cazul de fata, interior 6). In aceste combinatii speciale, trebuie luate in calcul si celelalte vibratii numerologice ale fiecaruia pentru a se putea indica predispozitia dominanta.

Interior 7 - Exterior 1
Un Interior solitar, introspectiv, adevarul si cunoasterea spirituala. Nefiind prea preocupat de bunurile materiale, Interiorul contrasteaza cu dorinta si ambitia de iluminare personala a Exteriorului. Combinatia produce o mentalitate eminent intelectuala, lucida, penetranta, critica uneori, straina sentimentalismelor adesea. Individualismul si dorinta de libertate sunt conturate. Tendinta acestei combinatii va depinde si de alte vibratii, fiind una cu impulsuri contradictorii.
Interior 7 - Exterior 2
O combinatie armonioasa si benefica; unirea acestor doua vibratii potenteaza intuitia si fortele psihice care pot ajunge pana la clarviziune. Caracterul este rezervat, nu este motivat de succese mondene, desi facultatile paranormale ii pot aduce notorietate. Foarte susceptibile si exigente cu ele insele, sunt in acelasi timp analitice si curioase incercand sa ajunga la miezul oricarei probleme ce le intereseaza. Deseori timide si nesigure, sunt totusi responsabile si demne de incredere.
Interior 7 - Exterior 3
Aceasta este o combinatie favorabila desi mentalitatea si impulsurile pe care le ofera ambele vibratii sunt complet opuse; dar se ajuta si se completeaza. Interiorul confera o inteligenta superioara, facandu-i rationali, coerenti, analitici si intuitivi, iar Exteriorul aduce vivacitate, magnetism si imaginatie creativa. Pot straluci in cele mai inalte sfere sociale, le place sa vorbeasca de la egal la egal cu persoane importante. Adesea oscileaza intre singuratate si extrovertire.
Interior 7 - Exterior 4
Interiorul care poseda una din cele mai inalte vibratii psihice este preocupat numai de evolutia sa intelectuala si spirituala, iar Exteriorul care este asemanator in profunzimea si seriozitatea sa, urmareste totusi scopuri practice. Aceste lucruri face din aceasta combinatie una dificila, dar nu negativa fiind foarte benefica pentru studiile stiintifice si diferite cercetari. Trebuie sa invete sa aiba incredere in semenii lor, sa se elibereze de emotii si sa se bucure de viata mai mult.
Interior 7 - Exterior 5
Interiorul ne prezinte persoane care trebuie sa se izoleze ca sa se regaseasca pe ele insele, ca sa studieze si sa mediteze asupra esentei verbului "a fi", asupra misterelor si problemelor care afecteaza viata umana. Exteriorul necesita dinamism, sa fie inconjurat de oameni dar mai ales sa traiasca intens o multime de experiente in deplina libertate. Asadar stari sufletesti intre izolare si o bogata activitate care cere actiune. Trebuie sa invete sa mentina un echilibru si sa nu impinga la extrem nici o vibratie.
Interior 7 - Exterior 6
Un Interior meditativ, timid uneori si adesea ciudat, in care ies in evidenta exceptionalele calitati paranormale. Fiind atat de profund nu primeste imbold de la un Exterior pasiv, nobil si generos si uneori indolent. Aceste lucruri fac din aceasta combinatie una contradictorie , care trebuie sprijinita de alte vibratii armonioase pentru a-si folosi pe deplin calitatile. Desi confera importante calitati morale, iubesc viata comoda si au putine impulsuri. Trebuie sa isi stapaneasca gandurile negative.
Interior 7 - Exterior 7
Extraordinara combinatie care dezvolta activitatile mentale si psihice. Totdeauna vor acorda mai multa importanta rezultatelor spirituale si intelectuale. O gandire stralucitoare, foarte curioasa, care cauta adevarul, libertatea si cunoasterea interioara. Rafinament si delicatete innascute, inclinatie spre cultura si investigare, meditatie. Foarte profunde, sunt persoane singuratice , desi mereu in compania cuiva. Uneori prezenta lor rece sau distanta le face dificila o legatura cu ceilalti.
Interior 7 - Exterior 8
Vibratii care genereaza descarcare interioara si deseori contradictii in comportament. Trebuie sa impace necesitatile aproape exclusiv psihice si intelectuale ale unui Interior introspectiv cu cele ale unui Exterior ambitios si autoritar profund interesat de castigul material si aspectele pamantesti. In fata celorlalti apar ca persoane puternice, curajoase, ferme si gata sa-si impuna punctele de vedere si datorita acestei aparente este greu ca altii sa-si imagineze marea sensibilitate a lor.
Interior 7 - Exterior 9
Este o combinatie pozitiva si norocoasa in activitati sociale cat si in practici esoterice. Ambele vibratii sunt deosebit de interesate de fenomenele psihice si poseda calitati paranormale. In acest caz Exteriorul va primi stimulul de care are nevoie in vederea indeplinirii operei sale umanitare. Neobosita lor curiozitate ii transforma in lectori pasionati. Iubesc libertatea, nu tolereaza nici o forma exterioara de dominare. Le plac calatoriile si sa cunoasca locuri, persoane noi.
Interior 7 - Exterior 11, Exterior 22
In oricare dintre combinatii, o Vibratie Maestra valoreaza mai mult decat o Vibratie Baza. Vibratia Maestra va domina, scotand la iveala calitatile specifice vibratiei pe care o insoteste (in cazul de fata, interior 7). In aceste combinatii speciale, trebuie luate in calcul si celelalte vibratii numerologice ale fiecaruia pentru a se putea indica predispozitia dominanta.

Interior 8 - Exterior 1
Fiind o combinatie foarte puternica, impulsurile interioare se materializeaza intr-o mare nevoie de progres. Sunt hotarati sa obtina cat mai mult pe plan material si poseda calitatile necesare: tenacitate, disciplina si un simt dezvoltat al valorii. Exteriorul confirma ambitia si dorinta de a se evidentia, creativitate. Cu siguranta pot atinge orice scop isi propun, dar trebuie sa evite cu orice pret materialismul si ambitia in exces.
Interior 8 - Exterior 2
Un Interior care este orientat puternic spre lucrurile terestre, materiale, care dispune de minunate facultati mentale, fizice si de caracter pentru a ajunge unde isi doresc. Magnetismul si siguranta lor sunt irezistibile, fiind calitati de care Exteriorul are nevoie pentru a-si depasi dubiile, complexele pentru a-si dezvolta capacitatea. Apar ca fiind cumpatati, diplomati, uneori maleabili, dar daca Interiorul va domina, devin exigenti, uneori tiranici. Combinatie conflictuala, dar favorabila.
Interior 8 - Exterior 3
Interiorul releva ambitie puternica, perseverenta, fermitate si o mare putere de concentrare care-i permite sa se izoleze sau sa se sustraga de la lucrurile care l-ar distrage de la drumul ales. In acest caz, Interiorul este bine sprijinit de optimismul, creativitatea si simpatia Exteriorului. Au scopuri precise, dar si agerimea necesara de a-i manipula pe altii reusind ca acestia sa faca ce-si doreste el. Mare atentie la ambitia nemasurata, oportunism.
Interior 8 - Exterior 4
Este o combinatie foarte puternica ce confera o extraordinara forta pentru a realiza tot ce-si propun. Interior energic, combativ si ambitios, minte organizata, usurinta de a planifica, simtul financiar, toate astea ii permit sa iasa in evidenta in domeniul ales. Mari sanse de succes, dar trebuie sa fie atenti sa nu devina sclavi ai ambitiei si responsabilitatilor, al seriozitatii impinse la extrem. Uneori pot avea puteri curative.
Interior 8 - Exterior 5
Interior dotat cu ambitii mari si calitati pe masura, cu talent in planificare si avant spre tot ce este maret. Primeste de la un Exterior indraznet si curajos, dinamism, creativitate, formand o combinatie pozitiva, temperamentala si foarte dinamica. Pe de alta parte, Interiorul franeaza neastamparul si dezorientarea Exteriorului, primind in schimb un incredibil impuls de vitalitate. Atentie la temperamentul exaltat.
Interior 8 - Exterior 6
Aici este o combinatie contradictorie, dar pozitiva. Interiorul este bine ancorat in realitatea materiala, inclinat spre castiguri financiare, perseverent, foarte ambitios cu o uriasa putere de concentrare, iar Exteriorul este plin de suavitate, blandete, tandrete si bunavointa. Exteriorul uneori indolent primeste impuls de la un Interior energic si dinamic. Trebuie sa evite indolenta si toleranta uneori prea mare fata de ceilalti.
Interior 8 - Exterior 7
Combinatie complexa, deoarece e vorba de o persoana impartita intre impulsurile ce vizeaza aspectul material, dorinta mare de a iesi in evidenta a Interiorului si motivatiile spirituale ale Exteriorului. Cum aceasta este latura vizibila ce o afiseaza in fata celorlalti, totdeauna va impresiona fiind o persoana mai profunda si inteligenta decat e in realitate. Poate ajunge uneori la confuzia intre a hotari daca sa lupte pentru o situatie economica sau sa ramana in zona intelectului pur. Alte vibratii vor clarifica tendinta dominanta.
Interior 8 - Exterior 8
Calitatile si defectele sunt accentuate. Acesti oameni au o vointa de fier care le poate oferi succese spectaculoase deoarece detin cu prisos calitatile pentru a le obtine. Caracter corect, hotarat, sincer, totdeauna vor stii ce vor si nu e neclar in felul lor de a fi; pentru ei totul trebuie sa fie alb sau negru, da sau nu. Trebuie sa evite sa se ambitioneze mult peste limita si sa nu cada intr-un materialism exagerat, sa-si tempereze caracterul astfel incat ambitia sa nu le faca rau.
Interior 8 - Exterior 9
Aceste vibratii au motivari care odata unite, isi pot compensa reciproc diferentele astfel incat se realizeaza un echilibru intre un Interior orientat spre castig material si un Exterior care trebuie sa se dedice necesitatilor si problemelor celorlalti. In acest caz aptitiudinile practice sprijina incercarile altruiste, iar calitatile spirituale innobileaza si inalta obiectivele materiale. Au deseori inclinatie pentru stiinte.
Interior 8 - Exterior 11, Exterior 22
In oricare dintre combinatii, o Vibratie Maestra valoreaza mai mult decat o Vibratie Baza. Vibratia Maestra va domina, scotand la iveala calitatile specifice vibratiei pe care o insoteste (in cazul de fata, interior 8). In aceste combinatii speciale, trebuie luate in calcul si celelalte vibratii numerologice ale fiecaruia pentru a se putea indica predispozitia dominanta.

Interior 9 - Exterior 1
O combinatie stralucitoare, dar cam dificila. Spirit liber, inteligenta, umanitarism, creativitate deosebita si originalitate, inclinatie spre cercetare si oratorie. Simtul critic si sinceritatea adesea impinsa la extrem le poate aduce inamici; nu prea cunosc diplomatia. Au o mare incredere in sine desi au nevoie uneori pana la dependenta de sprijinul celor apropiati. Alte vibratii mai moderate ii vor ajuta sa-si tempereze rebelitatea, extremismul.
Interior 9 - Exterior 2
Un Interior evoluat si elevat care-si doreste sa creeze o lume mai buna, mai umana, care ofera sprijin si mangaiere. Aceste calitati se armonizeaza cu un Exterior la fel de evoluat. Simpla lor prezenta inspira pace, incredere. Sunt vazuti ca oameni cumsecade, blanzi si plini de intelegere. Daca vibratia destinului este asemanatoare sau identica, vor fi inclinati spre opere de binefacere si vor fi predispusi clarviziunii. Posibile aptitudini curative.
Interior 9 - Exterior 3
Combinatie foarte profitabila, fiind vorba de doua vibratii cu o mare generozitate, dragoste si omenie. Idealurile altruiste ale Interiorului intalnesc sprijinul Exteriorului deaorece ambele sunt justificate de impulsuri nobile. Se manifesta ca persoane sociabile, vorbarete, uneori superficiale dar fara rautate. Deseori aceasta aparenta inseala, facand ca ceilalti sa nu observe Interiorul lor omenos. Foarte optimiste, cu talente pentru actorie uneori.
Interior 9 - Exterior 4
Vibratiile deosebit de energice, radicale indeosebi cand e vorba de lupta impotriva faptelor abuzive, incorecte creeaza o combinatie foarte puternica, ce trebuie echilibrata de alte vibratii deaorece poate produce fanatici (cel putin in gandire). Interiorul liber, care nu accepta lucruri impuse, abuzuri, devine "eroul" celor oprimati si primeste sprijinul Exteriorului care va reactiona violent fata de nedreptatile sociale. Trebuie sa acorde mare atentie tendintelor ce le au si sa se tempereze.
Interior 9 - Exterior 5
Ambele vibratii aduc inteligenta, imaginatie, generozitate si noblete, fiind foarte independente si neacceptand nici o forma de dominare. Sunt deosebit de active, entuziaste si vehemente. Nelinistite si iritabile, uneori isi pot crea probleme de convietuire deoarece ambele vibratii poseda excelente intentii, dar sunt prea agitate si impetuoase. Aceasta combinatie trebuie sprijinita de vibratii mai echilibrate, in acest caz putand deveni foarte favorabila.
Interior 9 - Exterior 6
Aceasta combinatie subliniaza calitatile morale. Impulsurile Interiorului de aparare, protectie si de dreptate gasesc raspuns intr-un Exterior nobil si generos, intelegator si mereu dispus sa-si ofere sprijinul si afectiunea. Uneori se pot produce alternanta intre impulsurile de actiune pe care le genereaza Interiorul si unele de rafale de indolenta si dorinta de a se bucura de viata, care vin din partea Exteriorului, insa Interiorul dispune de energie suficienta.
Interior 9 - Exterior 7
Inteligenta profunda si stralucitoare, spirit evoluat, cu deosebite calitati morale, preocupat mai ales de propria desavarsire interioara si de ajutorul adus semenilor. Este o combinatie cu un inalt continut spiritual si psihic. Delicate, spirituale, iubitoare de frumos, cu o neobosita curiozitate de a patrunde tot ce e mister. Aproape intotdeauna sunt lectori avizi. Daca alte vibratii sprijina aceasta combinatie, ne aflam in fata unei persoane cu calitati clarvazatoare.
Interior 9 - Exterior 8
Motivatii contradictorii care au nevoie pe de o parte de castiguri materiale, iar pe de alta parte de o nevoie spirituala de a se dedica ajutorarii semenilor, lasand la o parte latura materiala. Pot atinge mari succese organizand si promovand actiuni benefice deoarece Interiorul impregneaza Exteriorul cu impulsurile sale, iar acesta din urma aduce capacitatea sa executiva in domeniul financiar ducandu-le la bun sfarsit. Caracter puternic, cu un profund simt al justitiei, sinceri.
Interior 9 - Exterior 9
Nevoia imperioasa a Interiorului de a-si pune toate eforturile in serviciul semenilor atinge forma maxima aici, fiind o combinatie cu vibratie dubla. Intuitie si trasaturi psihice exaltate, ca si vehementa energia si caracterul dominant. Sinceritatea lor nu cunoaste diplomatia. Au un mod special de a privi viata; sunt putin boemi, ciudati, nu apreciaza normele stabilite de societate si au curaj sa-si apere propriile convingeri. Uneori au un temperament coleric, ajungand chiar si la obraznicie.
Interior 9 - Exterior 11, Exterior 22
In oricare dintre combinatii, o Vibratie Maestra valoreaza mai mult decat o Vibratie Baza. Vibratia Maestra va domina, scotand la iveala calitatile specifice vibratiei pe care o insoteste (in cazul de fata, interior 9). In aceste combinatii speciale, trebuie luate in calcul si celelalte vibratii numerologice ale fiecaruia pentru a se putea indica predispozitia dominanta.