vineri, 19 iunie 2015

Cum sa scapam de depresie in 3 pasi


Fiecare dintre noi avem momente (din diverse motive) in care ne cuprinde tristetea, dezamagirea sau depresia; e normal, face parte din viata. La un moment dat cineva ne supara, nu ne iese cum trebuie un plan, ne certam cu o persoana iubita si multe altele.
Pentru ca tristetea, ura sau alte sentimente negative sa nu-si faca loc unde nu trebuie, primul pas care trebuie sa il facem este sa ne descarcam emotional, sa scoatem la suprafata ceea ce avem pe suflet (in plus e dovedit stiintific ca cei care aleg sa se "descarce" sunt mai sanatosi si fericiti decat cei care prefera sa isi reprime starile mereu). Asadar, fie ca sunati un/o prieten(a), o ruda sau ca vorbiti cu voi insiva in fata oglinzii, Descarcati-va!
Daca alegeti sa reprimati si sa "inghititi" in voi toate emotiile, starile, nu reusiti sa faceti altceva decat sa creeati si mai mult teren pentru ganduri negative, pesimiste, sa va afundati si mai mult in starea negativa. Nu o sa o va puteti reprima emotiile la nesfarsit, asa ca de ce sa traiti clipe negre cand puteti in schimb sa va eliberati sufletul? Ca rezultat, va veti putea controla mai bine emotiile, ceea ce va va da o extraordinara stare de calm.
Indiferent de motivele pe care le aveti sa fiti deprimati, incercati sa fiti constienti de faptul ca voi si numai voi puteti sa puneti stop.
Urmatorul pas este recunostinta. Fiti recunoscatori pentru tot ce aveti, ceea ce sunteti, pentru oamenii care ii iubiti, va iubesc si fac parte din viata voastra si pentru orice altceva simtiti. Prin recunostinta atrageti si mai mult din ceea ce aveti si capatati si un deosebit calm interior. Oamenii recunoscatori atrag numai lucruri bune (si de obicei se intampla foarte repede :D ).
Dupa ce va umpleti sufletul de recunostinta, ati reusit sa va schimbati pesimismul in optimism. Felicitari :D Acum va puteti folosi imaginatia in sens pozitiv, pentru a creea si a atrage tot ce doriti in viata voastra.
Si acum, cateva "ajutoare" care pot face minuni atunci cand avem moralul mai scazut:
- aromaterapia : ulei esential de musetel, lavanda sau trandafir induc o stare de calm, de relaxare profunda
Va puteti face acasa si un "Ulei Antidepresie". Pentru acesta amestecati:
-10 picaturi ulei de ylang ylang
-20 picaturi ulei de rozmarin
-30 picaturi ulei de salvie
-250 ml de ulei migdale dulci
- cromoterapia : purtati ceva galben sau portocaliu sau priviti ceva care sa aiba aceste culori
- hrana ajuta si ea : consumati o tableta sau doua de ciocolata neagra. Aceasta mareste nivelul de serotonina din organism si induce o stare emotionala de bine.
Sa nu mai pierdem nici o zi in depresie! Sa fim cu zambetul pe buze si sa ne folosim infinita putere interioara pe care o avem cu totii!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu