marți, 30 iunie 2015

Topul unor metale din toata lumea


In caz ca v-ati intrebat vreodata care este topul unor metale si care este costul lor, am intocmit o lista cu acestea -> :D (preturile per gram sunt valabile pentru metalele in stare pura, nefiind combinate cu alte elemente)

11- Argintul - Este un metal maleabil si are cea mai mare conductibilitate electrica din toate metalele din lume. Pretul sau este de aproximativ 2 USD/gram.
10- Indiul - Acesta este mai putin cunoscut decat alte metale. Este asemanator cu argintul la aspect si este la fel de maleabil. Uneori se foloseste pentru producerea oglinzilor si costa aproximativ 10 USD/gramul.
9- Reniul - Un metal lucios si dens care este foarte rezistent la rugina, dar care se intuneca usor cand e in contact cu umezeala. Este folosit drept material pentru contactul electric si este unul din metalele care se folosesc in fabricarea motoarelor cu reactie. Costul sau este de aproximativ 18 USD/gram.
8- Iridiul - Este un metal dur, destul de rar si este cel mai rezistent din toata lumea impotriva ruginirii. Ca aspect este asemanator cu platina. Impreuna cu osmiul formeaza un aliaj din care se fabrica busolele de exemplu. Costul sau este de aproximativ 43 USD/gram.
7- Paladiul - Si acesta este un metal destul de rar. Este folosit in stomatologie, pentru fabricarea instrumentelor chirurgicale si in fabricarea ceasurilor. Costul sau este de aproximativ 45 USD/gram.
6- Aurul - Este un metal foarte popular in producerea bijuteriilor si nu numai. Este si cel mai maleabil dintre toate elementele. Pretul sau este de aproximativ 55 USD/gram.
5- Osmiul - Este lucios si destul de fragil, dar si cel mai dens dintre toate metalele din lume. Acesta in combinatie cu platina formeaza un aliaj din care se produc stimulatoare cardiace. Costul sau este de circa 78 USD/gram.
4- Platina - Este un metal foarte lucios si moale, foarte folosit in fabricarea bijuteriilor, decoratiunilor si in stomatologie. Costul sau este in jur de 120 USD/gram.
3- Rodiul - Destul de rar si de o rezistenta extraordinara impotriva ruginirii. Este folosit in fabricarea bijuteriilor si deseori ca agent antirugina atunci cand se lucreaza cu platina. Costul sau este de circa 130 USD/gram.
2- Americiul - Face parte din metalele radioactive. Acesta, printre alte lucruri este folosit si in producerea detectorilor de fum. Costul sau este de aproximativ 1400 USD/gram.
1- Plutoniul - Este un metal argintiu care se intuneca in contact cu aerul si ii da o tenta usor galbuie. Faca parte din metalele radioactive, dar este si foarte toxic. Acesta este folosit pentru nave spatiale, rachete, arme nucleare. Costul sau este in jur de 3500 - 4000 USD/gram.

Foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu