vineri, 25 septembrie 2015

Secrete Feng - Shui pentru o viata mai buna


Pentru ca in vietile noastre sa existe mai multa sanatate, armonie, prosperitate, noroc si dragoste, trebuie sa tinem cont si sa aplicam anumite principii.
In primul rand trebuie sa stim ce este Chi-ul (sau Qi). Aceasta este definit drept energia materiala, fluxul energetic existent al fiecarei fiinte si al fiecarui lucru inconjurator. Este important ca locul in care traim sa abunde de Chi pozitiv, asadar sa vedem care sunt principiile de care trebuie sa tinem cont:
Sa incepem cu usa de la intrare. Este foarte important ca aceasta sa se deschida usor, fara zgomote si sa nu aiba defecte. De asemenea e la fel de important care este prima imagine care o avem in fata ochilor atunci cand intram pe usa. Daca vedem lucruri in dezordine, permitem Chi-ului negativ sa se instaleze. Daca usa de la intrare functioneaza perfect, iar atunci cand intram avem totul in ordine, cand vom intra in casa, va intra si Chi-ul pozitiv ;)
Continuam cu sufrageria. In aceasta camera ar fi ideal sa avem intr-un colt o planta verde care sa purifice aerul. Daca aveti vreo planta cactus in casa, scapati imediat de ea deoarece aduce ghinion continuu. Camera trebuie sa fie comoda, aerisita (decorata echilibrat, evitand intotdeauna supraincarcarea acesteia) si sa ne dea in permanenta sentimentul de liniste interioara.
Urmeaza apoi dormitorul/dormitoarele. Unul dintre factorii care dau sau iau din calitatea vietii noastre este somnul deci trebuie sa acordam o mare atentie asupra mediului in care dormim. Peretii trebuie sa aiba o culoare linistitoare, pala, iar patul trebuie pozitionat astfel incat sa nu dormim cu picioarele in fata usii. In caz contrar, vom fii mereu pe fuga, pe drumuri si nu vom avea niciodata un somn odihnitor. Este esential sa aerisim camera cateva minute inainte sa ne punem in pat.
Mai departe, bucataria. Aceasta incapere tine de elementul "foc", asadar pentru a preveni un eventual incendiu sau alte situatii neplacute legate de foc, trebuie sa evitam faianta si gresia de culoare rosie. Masa unde se mananca e de preferat sa aiba colturile rotunjite sau sa fie rotunda deoarece colturile meselor patrate distanteaza/separa persoanele. Cuptorul este in stransa legatura cu prosperitatea, trebuie sa fie mereu curat si perfect functional. Usa bucatariei nu trebuie sa se afle niciodata in fata usii de la intrare deoarece este o pozitie nefavorabila norocului si prosperitatii.
Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tinem cont in privinta baii este ca usa acestei incaperi trebuie sa stea mereu inchisa (la fel si capacul toaletei!) In felul acesta pastram Chi-ul locuintei pozitiv si in acelasi timp atragem/pastram prosperitatea. In cazul in care nu sunteti obisnuiti sa inchideti capacul toaletei, incercati sa o faceti si sa observati diferenta. Alt lucru extrem de important: niciodata nu trebuie sa avem capul patului lipit de peretele baii deoarece dauneaza mult sanatatii.

Pentru ca energia Chi sa circule cum trebuie in locuinta si sa avem beneficii maxime de pe urma acesteia, trebuie sa evitam supraincarcarea incaperilor, sa avem totul in perfecta stare functionala si sa scapam de lucrurile deteriorate sau care nu le mai folosim.
Asadar aceasta minunata stiinta in combinatie cu atitudinea si gandirea pozitiva contribuie enorm la construirea unei vieti din ce in ce mai apropiate de visele noastre.
Toata bunastarea din lume v-o doresc! :)

(foto)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu