miercuri, 22 aprilie 2015

Modalitati eficiente de relaxare

Iata cateva modalitati de relaxare care personal ma ajuta foarte mult:
1.Inchideti ochii, respirati profund, si incercati sa nu va ganditi la absolut nimic. Daca nu reusiti sa va goliti mintea de diverse ganduri, ascultati-va respiratia (eu asa fac ori de cate ori incerc sa ma relaxez iar gandurile nu-mi dau time out). Acest mic "ritual" practicat ori de cate ori ne simtim foarte stresati sau nervosi, are efecte uluitoare asupra starii de spirit ;)
2. Scrieti pe o foaie de hartie ce fel de persoana ati dori sa fiti, ce job v-ati dori, ce fel de persoane doriti sa intalniti sau pur si simplu scrieti tot ce simtiti pe moment. In acest fel va eliberati de gandurile sau energia negativa si va puneti imaginatia la lucru pentru propriul beneficiu.
3.S-a dovedit faptul ca animalele de companie au calitati terapeutice asupra stapanilor lor. Daca aveti un animal de companie, directionati-va atentia asupra lui atunci cand sunteti stresati. Veti simti imediat efectul pozitiv asupra starii interioare.
4. Puneti cateva picaturi de ulei esential de lamaie, portocale sau de lavanda in apa din cada. Intrati in apa si respirati profund, fara sa va ganditi la absolut nimic. Dupa ce veti iesi din cada, veti simti si efectele ;)

Un lucru foarte util care ne poate ajuta sa ne dizolvam imaginile si gandurile negative din minte este urmatorul:
Exista trei tipuri de gandire iar fiecare tip in parte ne influenteaza ochii sa se concentreze diferit
Atunci cand ne uitam in sus, in oricare parte, avem gandirea vizuala
Atunci cand ne uitam intr-o parte sau in cealalta, avem gandirea auditiva
Atunci cand ne uitam in jos, in oricare parte, avem gandirea chinestezica
Atunci cand vorbim despre ceea ce simtim, majoritatea dintre noi privesc in jos; atunci cand ne amintim ceva ce am auzit, tindem sa privim in dreapta, iar atunci cand ne imaginam ceva tindem sa ne uitam in sus.
Asadar, odata ce intelegem acest lucru si suntem constienti de el, ne putem limpezi mintea cu usurinta.
De exemplu cand dorim sa uitam o imagine neplacuta, ne putem misca privirea in sus.
Sper sa va fie de folos ;)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu