marți, 28 aprilie 2015

Ce trebuie sa stim despre par


Cresterea parului se petrece in trei cicluri:
1. cresterea radacinii
2. "repaosul"
3. reinnoirea, regenerarea
Schimbarile hormonale care au loc in organism sunt extrem de importante in faza de crestere a parului. Aceasta etapa e afectata de diferiti hormoni, iar daca suferim dezechilibre hormonale, acest lucru va avea un impact substantial asupra cresterii parului.
Pentru ca parul nostru sa nu aiba de suferit trebuie sa mentinem o nutritie sanatoasa, bogata in vitamine si minerale, sa ne hidratam corespunzator (daca luati suplimente cu vitamine pentru cresterea parului si nu va hidratati suficient, parul va obtine beneficii minime deoarece organele vitale sunt pe primul plan) si sa ne relaxam cat mai des posibil. Studiile arata ca atunci cand suntem foarte stresati, deprimati, pesimisti, parul "sufera" odata cu noi; devine casant, cade, isi pierde stralucirea.
Stresul, sistemul nervos intins la maxim, au efect de lunga stagnare asupra celui de-al doilea ciclu. Asta se intampla de fapt atunci cand folosim o multime de masti pentru indesirea parului, lotiuni pentru regenerare etc si nu vedem rezultate. Asadar, orice produs ati folosi, daca nu va relaxati nu veti vedea rezultatele dorite.
Faceti miscare cat de des posibil si ganditi pozitiv; faceti un lucru care va relaxeaza macar la sfarsitul zilei si mergeti la culcare fara sa va mai ganditi la nimic pana a doua zi.
Sa vedem care sunt vitaminele si mineralele esentiale pentru cresterea parului:
- Vitamina C - Este un puternic antioxidant si una dintre cele mai importante vitamine pentru ceea ce ne dorim, adica sanatatea parului (si nu numai)
- Complexul de Vitamina B - Pentru rezultate mai bune, puteti folosi si sampoane care contin acest complex de vitamine
- Vitamina E - La fel ca Vitamina C, puternic antioxidant si extrem de importanta
- Fier, Magneziu, Zinc - Minerale care au un rol substantial in cresterea parului
Pentru ingrijirea si regenerarea parului puteti folosi ulei esential de ienupar (masati energic radacinile timp de cateva minute apoi spalati-va parul); sau ulei de susan in felul urmator: pe parul curat, aplicati uleiul de la radacina pana la varfuri si lasati-l sa actioneze timp de 45 - 60 minute.

Sa fim sanatosi, frumosi si impliniti! :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu