miercuri, 31 decembrie 2014

Influenta zodiilor asupra plantelor


Luna are o influenta foarte importanta si asupra plantelor, iar semnul in care se afla atunci cand dorim sa plantam ceva anume conteaza enorm. Fiecare semn in parte influenteaza aceasta "parte a naturii", dupa cum urmeaza:
Luna in Berbec (foc, masculin) - uscat, neroditor
Atunci cand Luna se afla in Berbec, nu este indicat sa plantam nimic, dar este o perioada foarte buna pentru a distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Taur (pamant, feminin) - umed, productiv
Cand Luna se afla in Taur, putem planta radacinoase cum ar fi cartofii si plantele cu bulbi. Putem planta flori, fasole, varza, ceapa, salata verde, ridichi, napi turcesti. Putem face si o intretinere generala a gradinii.
Luna in Gemeni (aer, masculin) - uscat, neroditor
La fel ca si pozitia Lunii in Berbec, nu este indicam sa plantam nimic acum, dar este o perioada foarte buna pentru a distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Rac (apa, feminin) - umed, foarte roditor
Aceasta pozitie a Lunii este considerata cea mai productiva si este frecvent folosita pentru a planta si radacinoase si plante mai deasupra solului (Amarilis). Putem planta seminte, iriga gradina. Este foarte benefica pentru toate tipurile de plante, dar in special pentru sparanghel, fructe de padure, morcovi, porumb, cartofi, salata verde, grau, trandafiri. Atunci cand Luna se afla in ultimul patrar in semnul Racului, este foarte indicat sa punem ingrasamant.
Luna in Leu (foc, masculin) - cea mai uscata si neroditoare pozitie a Lunii in ceea ce priveste plantatul
In aceasta perioada nu este indicat sa plantam nimic, dar putem distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Fecioara (pamant, feminin) - umed, dar neroditor
Aceasta pozitie a Lunii este folositoare pentru a distruge parazitii si buruienile. Luna in Fecioara nu le este benefica legumelor plantate acum deoarece vor creste prea putin si vor da frunze prea multe, dar este o perioada buna pentru a planta flori si vita-de-vie. Nu este indicam sa plantam nici copaci.
Luna in Balanta (aer, masculin) - umed, semiroditor
Cand Luna se afla in Balanta, putem planta flori, vita-de-vie, porumb, plante furajere, morcovi, cereale, sfecla, mazare, dovlecei.
Luna in Scorpion (apa, feminin) - umed, foarte roditor
Aceasta pozitie a Lunii produce plante foarte robuste, puternice. Putem planta majoritatea legumelor si florilor in aceasta perioada, cum ar fi fasolea, pepenele, conopida, cicoarea, cartofii, dovleacul, cerealele, dar nu este indicat sa sapam dupa cartofi cand Luna se afla in aceasta zodie.
Luna in Sagetator (foc, masculin) - uscat, neroditor
Se spune ca atunci cand Luna se afla in acest semn este un timp optim pentru a planta ceapa, usturoi si ardei iute. Este de asemenea o perioada optima pentru a cultiva.
Luna in Capricorn (pamant, feminin) - roditor, productiv
Aceasta pozitie a Lunii este benefica pentru majoritatea plantelor (de exemplu broccoli, varza, ridichi, ceapa, flori). Este o perioada excelenta si pentru a planta pomi fructiferi.
Luna in Varsator (aer, masculin) - uscat, neroditor
Atunci cand Luna se afla in aceasta zodie nu este indicat sa plantam nimic, dar este o perioada buna pentru a distruge cresterile daunatoare, parazitii.
Luna in Pesti (apa, feminin) - unul dintre cele mai fertile semne
Este o perioada foarte buna pentru majoritatea plantelor cum ar fi, de exemplu morcovi, varza, castraveti, rosii, dovleac, patrunjel, creson, flori.
Va doresc gradini roditoare!




miercuri, 24 decembrie 2014

Scrisul si personalitatea (Grafologia)


Felul in care scriem ne spune multe despre personalitatea noastra; forma literelor, marimea lor, ritmul in care scriem, toate acestea formeaza un "tot" atunci cand e vorba de scris. Sa vedem care sunt aspectele de care se tin cont si categoriile fiecaruia:
1) Rapiditatea
Scrisul rapid (aproximativ 150 litere pe minut) - este caracterizat de unele litere care se unesc cu celelalte in miscari originale, spontane. Scrisul este inclinat spre dreapta, literele uneori nu sunt scrise in forma completa sau lipsesc litere la sfarsitul scrisului.
Aceste persoane sunt adaptabile si intelegatoare. Nu le place rutina, au nevoie permanent de schimbare si nu tin prea mult la traditii. Sunt dinamice, nerabdatoare si invata cu usurinta orice lucru.
Scrisul moderat (aproximativ 120 - 130 litere pe minut) - acest scris are litere in forma completa, bine definite, nu prezinta asimetrii.
Persoanele cu acest scris au un spirit de observatie foarte dezvoltat si reflexe bune. Le face placere sa se implice in ceea ce invata, au memorie buna si o judecata inteleapta. Sunt si firi prudente, echilibrate, dar au o capacitate redusa de a suporta ambiguitatea, schimbarile continue.
Scrisul lent (mai putin de 100 litere pe minut) - este caracterizat de o caligrafie riguroasa, semnele de punctuatie si bara literei "t" situate in locul unde trebuie.
Sunt persoane cu o activitate mentala linistita, prudente, cu un simt dezvoltat al masurii. Contemplative, le place sa stea in pozitii cat mai comode, sa se odihneasca mult. Nu le plac lucrurile imprevizibile.
2) Dimensiunea
Scrisul inalt - este caracterizat de literele care ies in evidenta prin inaltimea disproportionata in ceea ce priveste latimea.
Persoanele cu acest tip de scris sunt foarte orgolioase de ele insele si de pozitia sociala pe care o ocupa. Au o mare dorinta de a atinge pozitii inalte care sa le ofere un statut inalt si bunuri materiale pe masura. Sunt sensibile la opiniile altora. Pentru aceste persoane este foarte important felul in care cineva se prezinta in public, aspectul fizic.
Scrisul mediu - este tipul de scris care este mentinut cu regularitate la jumatatea inaltimii randului.
Persoanele cu scrisul mediu sunt linistite, nici lente nici nerabdatoare. Se descurca foarte bine ca organizatori, se adapteaza cu usurinta in fata dificultatilor si in activitati noi. Nu sunt usor de impresionat sau prea sensibili. Sunt perceputi de ceilalti ca fiind indiferenti. Fac fata cu brio rutinei, dar uneori le lipseste imaginatia.
Scrisul mic - este caracterizat de litere mici, cu bara literei "t" situata destul de jos si bucla literei "l" mai mica decat la restul categoriilor.
Acesti oameni au o mare necesitate de siguranta si comoditate materiala. Nu prea aspira la pozitii de putere. Le este dificil sa refuze cerintele celorlalti, sunt firi conformiste, dar nu prea econome (uneori pot avea cheltuieli exagerate).
3) Extensia
Scrisul restrans - este caracterizat de literele foarte apropiate.
Persoanele cu scris restrans isi reprima adesea sentimentele, le este dificil sa-si exteriorizeze emotiile. Intotdeauna se gandesc inainte de a face un lucru sau de a lua o decizie, sunt precauti si economi. Sunt mai timizi, retrasi si adesea sceptici.
Scrisul extins, amplu - este caracterizat de litere mai voluminoase care ocupa suficient spatiu pe randul respectiv.
Acesti oameni sunt extrovertiti, veseli si cu o mare incredere in fortele proprii. Sunt firi sincere, cu un comportament natural, constante in ganduri si sentimente, dar adesea previzibile.
4) Directia (pentru a se interpreta acest aspect, hartia pe care se scrie nu trebuie sa aiba randuri trasate)
Scrisul ascendent - este caracterizat de cuvintele care tind sa sfarseasca ascendent pe foaie.
In general reflecta persoane optimiste, ambitioase, cu spirit de initiativa. Firi intreprinzatoare, extrovertite, au incredere in faptul ca vor avea succes in orice incep. Au o sanatate buna in general. Sunt persoane sufletiste, dar impulsive, cu reactii agresive adesea.
Scrisul descendent - este caracterizat de cuvintele care tind sa se indrepte in josul paginii.
Acesti oameni nu sunt multumiti de ei insisi intr-un fel sau altul si, adesea nici de ceilalti. Nu au o vointa foarte puternica si se cam lasa cuprinsi de lene sau apatie. Partea buna este ca daca isi doresc ceva cu adevarat, lupta pana obtin ce-si doresc.
5) Punctuatia (acest aspect reprezinta reflexia comportamentului nostru in fata unei obligatii, indatoriri, responsabilitati)
Punctuatia omisa - Persoanele tind sa neglijeze sau sa-si uite indatoririle, sa uite detaliile. Nu sunt prea atente si pot fi destul de indolente. Luarea initiativei nu este punctul lor forte.
Punctuatia pusa la inaltime - Le place sa-si lase mintea "sa zboare", sa viseze si adesea isi fac iluzii. Nu sunt firi suficient de ferme si precise in treburile care trebuie sa le duca la indeplinire.
Punctuatia joasa/normala - Persoane realiste, logice, concrete. Sunt foarte atente la ceea ce intreprind si detin un bun spirit de observatie. De regula sunt perseverente, nu au probleme cu concentrarea.
Punctuatia distantata de cuvinte - Sunt firi nerabdatoare, care nu prea se gandesc mult inainte de a lua o decizie. Isi doresc sa-si atinga obiectivele cu rapiditate.
Punctuatia chiar la sfarsitul propozitiei - Sunt firi mai lente in actiuni, mai timide. Nu prea se pricep la improvizatie, dar se gandesc foarte bine inainte de a lua o hotarare.
6) Presiunea
Presiunea puternica - atunci cand scrisul este apasat.
Sunt firi dinamice, atat fizic cat si psihic si au nevoia de a fi implicate in permanenta in diverse activitati. Sunt ferme si increzatoare in ele insele si se fac remarcate cu usurinta. Tind sa vorbeasca puternic si sa-i intrerupa pe ceilalti cand vorbesc. Sunt mai mult instinctive decat rationale.
Presiunea suava, lejera
Acest scris este al persoanelor care-si pun energia in interese spirituale. Sunt mai timide, introvertite si nu le face placere sa ia decizii spontane, imediate.
Presiunea normala - scrisul nu este la fel de puternic ca cel din prima categorie, dar are un nivel de presiune mai ridicat decat cel din a doua categorie.
Acesti oameni detin un dinamism normal, care le permite sa atinga un nivel bun de randament si productivitate. Reusesc sa-si regenereze energia cu usurinta.
7) Literele de la "a" la "z" (cu exceptia literelor "m" si "d") - indica gradul de sinceritate, disimularea, rezerva.
Literele care se deschid - cand raman deschise, iar liniile literelor nu sunt bine definite.
De exemplu, cerculetul literei "a" ramane deschis, linia de jos a literei "z" este prea scurta etc.
Acest scris denota indiscretie, persoanelor le este dificil sa taca, nu prea pot sa pastreze secrete. Nu sunt prea rezervate si sunt destul de impulsive.
Literele inchise
Aceste persoane sunt rezervate datorita faptului ca gandesc inainte de a face sau spune ceva. Intelepte, pot pastra secrete si in general sunt de incredere.
8) Literele reprezentative
- "m" - aceasta litera semnifica comparatia intre persoana, mediul ei familial si ambianta sociala.
Trei arcuiri echilibrate - cele trei arcuiri ale literei au o inaltime similara, echilibrata.
Aceste persoane au o doza considerabila de incredere in fortele proprii, sunt dezinvolte si au mereu nevoie de siguranta. Cauta mereu sa paseasca pe "teren sigur".
Primul arc mai ridicat decat restul - aici intra si litera "M"
Persoanele se pun mai intai pe ele insele pe primul plan. Sunt orgolioase, dar nu in exces si au o atitudine pozitiva in privinta vietii in general. Daca primul arc este mult prea ridicat, atunci caracteristicile mentionate pot fi exagerate, duse la extrem.
Al doilea arc mai inalt - cand arcul mijlociu al literei este mai inalt decat primul si al treilea.
Acesti oameni dau o importanta ridicata mediului familial si sunt foarte mandrii de familia lor. In general este vorba de familii foarte unite, cu o legatura afectiva extrem de mare.
Al treilea arc mai inalt decat primele doua - aici intra si litera "M"
Simbolizeaza cum se simte persoana fata de statutul ei social, al triumfului. Cu cat este mai inalt, cu atat se simte mai important decat cei din jur.
- "d" - aceasta litera este reflexia fanteziei, creativitatii, originalitatii in ganduri/idei.
Litera normala - armonioasa la vedere.
Pur si simplu este vorba de o persoana cu o fantezie moderata, normala, cu un idealism moderat. Creativa, dar fara sa exceleze.
Cu bucla - litera prezinta o bucla asemanatoare cu cea a literei "l" in locul liniei simple.
Reprezinta exuberanta, fantezie ridicata si o mare doza de idealism. Denota si inclinatie spre filozofie.
Litera "d" despartita - cand cerculetul este separat de linie.
Semnifica un dezacord interior intre sentiment si emotie, intre ganduri si logica. Tind sa separe viata afectiva de latura spirituala.













miercuri, 17 decembrie 2014

7 alimente care infrumuseteaza


1. Turmericul (sofran de India)
Aceasta planta este inrudita cu ghimbirul si este venerata pe buna dreptate in India. Are proprietati antivirale, antibacteriene si ajuta foarte mult in detoxifiere. Este foarte folositoare in tratarea infectiilor si in probleme ale inimii. Putem adauga un varf de lingurita de pudra de turmeric in sucurile proaspete de fructe sau/si in mancarurile de legume. Este de un real ajutor si in prevenirea ridurilor sau a acneei.
2. Rodia
Acest fruct este foarte bogat in antioxidanti si are proprietati de calmare ale starilor emotionale si fizice ale inimii, ceea ce-l face un adevarat aliment minune. Putem adauga 2 linguri de suc de rodie in smoothie-ul de fructe sau sa il consumam separat, in functie de preferinta.
3. Uleiul de cocos
Uleiul de cocos este o importanta sursa de grasimi sanatoase atunci cand este folosit in gatirea mancarurilor de temperaturi ridicate. Are proprietati antifungice, iar pe langa faptul ca il putem folosi si ca tratament pentru parul deteriorat, in tratarea ridurilor, este si foarte bun si indicat in fabricarea prajiturilor sau a ciocolatei de casa. Face minuni si in cazul calcaielor crapate.
4. Izma creata (spearmint)
Ajuta la indepartarea greturilor, in digestie, calmeaza si revigoreaza psihicul si improspateaza respiratia. Este de un real folos si femeilor care sufera de acnee deoarece reduce nivelul de testosteron din organism. Putem adauga putina izma in sucurile proaspete de fructe sau o putem consuma sub forma de ceai.
5. Albusul de ou
Mastile cu albus de ou sunt foarte eficiente si benefice pentru a imbunatati textura pielii si pentru a o hidrata. Putem amesteca albusul cu putin ulei de masline sau cu miere.
6. Radicchio
Aceasta leguma este asemanatoare cu varza. Studiile arata ca face pielea mai stralucitoare si mai elastica, asta probabil datorita continutului ridicat de vitaminei C. Este de un real folos in cazul cand suntem balonati. O putem consuma in salate, cu putina zeama de lamaie pe deasupra sau o putem consuma simpla, dupa preferinta.
7. Ceaiul verde
Ceaiul verde este binecunoscut pentru faptul ca este bogat in antioxidanti si ca elimina excesul de apa din tesuturi. Il putem folosi si pentru a calma pielea iritata.


sâmbătă, 13 decembrie 2014

Inconjunctia (quincunx) in astrologie


Acest mult discutat aspect astrologic a fost candva considerat un aspect minor, dar de la un timp s-a ajuns la concluzia ca nu este deloc un aspect nesemnificativ, in special cand se interpreteaza tranzitele si progresiile natale. Inconjunctia (sau quincunx-ul) este formata atunci cand doua planete se afla la 150 grade una de cealalta sau la 5 semne zodiacale departare, iar orbul maxim admis este de 3 grade. Asadar, se formeaza atunci cand aveti planete in urmatoarele zodii:
Berbec (inconjunctie) Fecioara/Scorpion
Taur (inconjunctie) Balanta/Sagetator
Gemeni (inconjunctie) Scorpion/Capricorn
Rac (inconjunctie) Sagetator/Varsator
Leu (inconjunctie) Capricorn/Pesti
Fecioara (inconjunctie) Berbec/Varsator
Balanta (inconjunctie) Taur/Pesti
Aspectul se poate forma si intre MC si Asc sau intre o planeta si unul dintre cele doua (MC sau Asc). Natura planetelor/caselor astrologice implicate sunt motiv de stres, reprimare sau iritare. Aspectul indica doua energii in dizarmonie, conflictul se afla in atitudini si/sau in perceptia situatiilor, deci simbolizeaza dileme interioare majore.
Acest aspect cere "ajustare", o schimbare in atitudine si/sau in obiceiuri, o transformare, iar asta datorita faptului ca cele doua planete aflate in inconjunctie nu detin aceleasi calitati si element. Schimbarea solicitata nu este niciodata atat de drastica incat sa altereze tiparul vietii, dar opereaza la un nivel profund al fiintei. Inconjunctia poate afecta sanatatea, chestiunile financiare si poate reflecta unele slabiciuni ereditare de baza. Ne poate aduce situatii karmice in viata (daca refuzam sa facem "ajustarea" necesara) cu care vom fi nevoiti sa lucram pentru a obtine evolutia spirituala.
Inconjunctia este asemanata de astrologi cu aspectul de cuadratura, cu diferenta ca nativul nu prea este constient de aceasta tensiune (cum este in cazul cuadraturii), dar care este imediat perceputa si simtita de catre ceilalti. Cu cat este mai strans aspectul, cu atat de simte si se manifesta mai puternic. Poate fi descrisa si ca o reactie puternica ce vine direct din centrul subconstientului; de aceea este atat de greu de schimbat/ajustat.
De exemplu, o persoana care are o inconjunctie intre Marte si Pluton, poate reactiona prea dominator, autoritar si poate avea tendinta de a controla sau manipula cu o usurinta incredibila. In acest caz, trebuie sa invete sa-si ajusteze atitudinea si modul de actiune, care este daunator atat pentru nativ cat si pentru cei din jur. Nativul uneori refuza sa recunoasca faptul ca are aceste porniri sau sa reactioneze intr-un anumit mod, iar acest lucru il influenteaza in mod negativ.
Gasirea unui punct de echilibru intre aceste doua energii este cheia acestui aspect. Trebuie sa fim constienti de aceste energii, sa le recunoastem in noi insine si sa incercam sa producem schimbarea pozitiva din centrul fiintei noastre. Nu numai ca acest lucru ne va aduce pace interioara, ci si ne vom putea transforma anumite sectoare ale vietii in zone mult mai confortabile.

marți, 9 decembrie 2014

Adevarata stiinta a cresterii si tonifierii musculaturii



In cartea sa Thinner Leaner Stronger, autorul Michael Matthews ne vorbeste despre cele 4 legi existente ale cresterii si tonifierii corecte a musculaturii. Aceste legi sunt valabile atat pentru femei cat si pentru barbati.

1. Muschii cresc doar daca sunt fortati sa o faca
Atunci cand depunem efort ridicand greutati sau mergand la antrenamente, se produc mici ruperi in fibrele muschilor, pe care corpul le repara adaptand muschii sa faca fata mult mai bine stimulilor care cauzeaza "dauna". Acesta este procesul prin care muschii cresc. Daca un antrenament cauzeaza prea putine ruperi in fibre, atunci muschiul va creste foarte putin deoarece corpul realizeaza ca nu e nevoie sa creasca pentru a face fata din nou din moment ce stimulul este minor. Iar daca un antrenament cauzeaza prea multe ruperi in fibrele muschilor, atunci corpul va esua sa repare muschii in totalitate, iar cresterea va fi deficitara. Pentru o crestere optima a muschiului este esential sa facem sport cu moderatie, sa ne odihnim suficient si sa ne hranim inainte si dupa antrenamente.
2. Muschii cresc datorita suprasolicitarii, nu a extenuarii
Acea senzatie de ardere musculara pe care o simtim atunci cand facem sport nu este un indicator al unui antrenament optim. Arderea pe care o simtim este doar o infuzie de acid lactic in muschi, lucru petrecut datorita faptului ca muschiul "topeste" rezervele de energie. Suprasolicitarea face ca muschiul sa creasca - acesta este motivul lor clar de a creste. Este indicat sa facem antrenamente scurte, intense, cu mici pauze intre ele. Acesta este modul optim prin care muschii cresc armonios si ne conturam silueta, fara a ne extenua corpul cu antrenamente lungi. Mitul ca trebuie sa ne schimbam rutina exercitiilor pentru a obtine rezultate mai bune, a fost risipit. Putem obtine aceleasi rezultate si daca urmam o rutina de anumite exercitii, atata timp cat nu ne fortam prea mult, ne odihnim suficient si ne hranim corect.
3. Muschii cresc in afara salii de fitness
Se stie ca muschii se dezvolta in perioada de recuperare, de odihna. Atunci cand ne suprasolicitam muschii, corpul trebuie sa se adapteze pentru a depasi urmatoarele suprasolicitari, iar pentru ca acest lucru sa se intample, are nevoie de suficienta odihna. Hormonul de crestere este produs in timpul somnului, ceea ce inseamna ca durata si calitatea somnului este cruciala.
4. Muschii cresc doar daca sunt hraniti cum trebuie
Ca si somnul, nutritia este cruciala. Trebuie sa ii oferim corpului ceea ce are nevoie pentru a ne dezvolta muschii. Este indicat sa mancam fructe inainte de antrenamente (deoarece ne dau energie), iar dupa, alimente ce contin proteine. Semintele crude de dovleac sau de floarea soarelui sunt si ele extrem de benefice.

Cam asta este (mai pe scurt) tot ce trebuie sa stim si de ce anume sa tinem cont pentru a obtine rezultate foarte satisfacatoare atunci cand facem sport. Sa va fie cu folos!








sâmbătă, 6 decembrie 2014

Cum putem slabi simplu si sanatos



Se stie ca trebuie sa bem zilnic in jur de 6 - 8 pahare cu apa pentru a ne mentine corpul hidratat (persoanele mai active, care fac sport frecvent pot simti nevoia de a consuma mai multa apa). Bauturile care contin cofeina, cum sunt cafeaua si majoritatea sucurilor carbogazoase nu intra in calcul deoarece sunt diuretice si deshidrateaza organismul. In ce anume consta "dieta" cu apa si cum putem scapa de kilogramele in plus? Tinand cont de acesti simpli pasi si bineinteles incercand sa includem cat de des putem in programul nostru, miscarea fizica.

1. Primul lucru pe care trebuie sa il facem cand ne trezim este sa bem un pahar cu apa pentru a ne rehidrata organismul.
2. La mancarea obisnuita de mic-dejun trebuie sa adaugam cel putin un pahar cu lapte, suc proaspat de fructe sau apa (cafeaua nu reprezinta un inlocuitor pentru acestea, dar o puteti bea cu conditia sa nu o inlocuiti cu laptele, sucul sau apa). La 45 minute - o ora dupa micul-dejun este foarte indicat sa beti un alt pahar cu apa.
3. Incercati sa nu mancati nimic dulce intre mese. Daca simtiti nevoia de o gustare, puteti consuma un fruct sau seminte crude de floarea soarelui, dovleac, nuci sau migdale (toate in stare cruda). Beti cata apa simtiti nevoia.
4. La masa de pranz mancati obisnuit, dar consumati si un pahar cu lapte, suc de fructe sau apa. Dupa aroximativ 45 minute - o ora, beti un pahar cu apa deoarece ajuta la accelerarea metabolismului.
5. Intre masa de pranz si cina, daca simtiti nevoia de o gustare, mancati la fel ca la punctul 3. Beti cata apa simtiti nevoia.
6. La cina, incercati la fel ca la masa de pranz: mancati obisnuit dar consumati un pahar cu suc de fructe, lapte sau apa. Si nu uitati sa beti un pahar cu apa dupa 45 minute - o ora dupa masa.
7. Inainte de culcare este foarte indicat sa mai beti un pahar cu apa deoarece pe parcursul noptii, organismul se deshidrateaza.

Consumul corect de apa poate avea adevarate miracole asupra organismului nostru.

O alta metoda este dieta in functie de faza Lunii:
Aceasta dieta se incepe in ziua cu Luna Plina. In aceasta zi, putem detoxifia cel mai bine organismul si trebuie sa consumam cel putin 3 l de lichide (ceai verde, sucuri proaspete de fructe, apa). Sucurile le puteti dilua cu putina apa pentru a evita aciditatea gastrica.
Dupa aceasta zi in care va detoxifiati organismul, consumati cereale, legume, iaurt natural sau branza proaspata de vaci (aproximativ 200g branza pe zi sau 300 g iaurt) timp de 3 zile. Beti ceai verde si apa.
In urmatoarea perioada, renuntati total la fainoase, alcool si dulciuri. Luna se afla in descrestere. Mancati echilibrat, fara excese.
In preajma fazei de Luna Noua (cam 3 - 4 zile) trebuie sa va diversificati alimentatia consumand mai multe proteine si de asemenea sa eliminati carbohidratii.
Cand Luna se afla in crestere, tindem sa acumulam cel mai usor kilogramele in plus. Alimentatia trebuie sa fie cat mai usoara (fructe, legume coapte, inabusite sau crude)