vineri, 31 octombrie 2014

Cum eliminam celulita in mod sanatos


Majoritatea dintre noi femeile, ne "luptam" cu celulita intr-un fel sau altul. Fie ca mergem la sala, tinem diete (sau doar ne ferim de mancarea mai grasa), mergem pe bicicleta, alergam sau facem unele exercitii in intimitatea casei noastre, toate au ca scop (pe langa starea de bine pe care ne-o ofera miscarea) si "topirea" celulitei.
Pentru atunci cand nu e timp pentru mers la sala (sau alta forma de miscare fizica), va propun un exercitiu simplu si foarte eficient (de yoga) care pe mine m-a ajutat si ma ajuta foarte mult. Rezultatele vor aparea in scurt timp daca va veti face timp de 2 ori pe zi pentru asta (de preferat ar fi dimineata inainte de masa si seara). In primele zile incercati sa stati macar 2 minute pe fiecare parte. Apoi treptat mariti timpul cu 30 secunde - 1 minut, pana veti ajunge la 4 - 5 minute pe fiecare parte.
Va voi explica acum cum se procedeaza


Se porneste din pozitia stand in picioare, cu talpile paralele.
Executia pe partea stanga
Se va indoi genunchiul stang, aducand piciorul drept peste coapsa stanga deasupra genunchiului, punand partea din spate a coapsei drepte peste partea din fata a coapsei stangi. Laba piciorului drept se va plasa pe dupa pulpa piciorului stang astfel incat sa se agate chiar deasupra partii interioare a gleznei drepte.
Astfel, piciorul drept este rasucit in jurul piciorului stang, iar echilibrul se va realiza sprijinindu-ne doar pe piciorul stang. Se indoaie apoi coatele ridicandu-se bratele pana la nivelul pieptului. Se va plasa cotul stang pe partea din fata a antebratului drept, se duce apoi mana stanga in spate spre dreapta si mana dreapta in spate spre stanga, aducand degetul mare al mainii stangi cu degetul mijlociu si aratator al mainii drepte.
Exercitiul se executa cu ochii deschisi. In timpul executarii, spatele trebuie mentinut drept in permanenta.
Concentrarea in timpul executarii pe partea stanga
La sfarsitul executiei, vom constientiza dinamizarea planului mental, polaritatea yin, receptiva. Vom sesiza de asemenea distinct jumatatea stanga a intregului corp.
Executia pe partea dreapta
Se repeta executia posturii, absolut simetric, stand pe piciorul drept si rasucind piciorul stang in jurul piciorului drept, iar bratul stang in jurul bratului drept.
Concentrarea in timpul executarii pe partea dreapta
La revenire se constientizeaza dinamizarea planului mental, polaritatea yang, emisiva, solara. Sesizam distinct jumatatea dreapta a intregului corp.
Concentrarea finala
In final, constientizam activarea globala a planului mental, stare de echilibru si armonie. Percepem o capacitate marita de focusare mentala.


Efectele si beneficiile sunt multiple. Pe langa faptul ca acest exercitiu "topeste" ca prin minune celulita, previne si durerile de genunchi, glezne. S-a dovedit ca este foarte util si in vindecarea afectiunilor urinare. Are si un puternic efect de echilibrare asupra mintii, genereaza calm si putere de concentrare. Este recomandat in mod special si persoanelor cu o dezvoltare insuficienta a musculaturii.
Totul e sa aveti rabdare si sa continuati, caci rezultatele vor aparea cu siguranta.

luni, 27 octombrie 2014

Terapia Prin Culoare (Cromoterapia)


Cercetarile arata faptul ca oamenii isi formeaza pareri ce pornesc din subconstient in legatura cu ceilalti, cu mediul inconjurator, cu un produs sau cu anumite lucruri, in limita a aproximativ 90 de secunde de la vizualizarea initiala. Procentual, intre 60 - 90% din acea evaluare e bazata numai pe culoare.
Culoarea este un instrument puternic care poate stimula reactiile emotionale pozitive si care initiaza conditii pentru recuperare in caz de boala. Ele stimuleaza sistemul nervos si ne pot influenta starile, pot provoca reactii. Drept consecinta, folosirea culorilor poate face mediul inconjurator apropiat, sa devina un spatiu mai linistitor si mai putin producator de anxietate. Cunoscand semnificatiile culorilor si impactul pe care-l au asupra emotiilor noastre, ne furnizam baza pentru a ne ajuta de felul in care pot fi folosite pentru a ne imbunatatii ambianta si puterea de vindecare.
Semnificatiile si efectele culorilor asupra emotiilor si vindecarii sunt urmatoarele:
1. Culorile neutre deschise
Albul ne da sentimentul de puritate si neutralitate; indica noi inceputuri, claritate mentala. Mai semnifica si purificare. Griul deschis poate avea efect linistitor si tempereaza culorile cu o rezonanta mai puternica.
2. Negrul
Negrul da sentimentul de autoritate si poate evoca si sentimentul de mister sau tristete. Cultural, este considerat a fi un simbol al sofisticarii.
3. Culorile pamantii deschise si inchise
Toate tonurile pamantii calde, cum sunt griurile, bejurile, marourile ne motiveaza si ne induc sentimentul de stabilitate. Sunt culori familiare si blande. Tonurile inchise au acelasi efect doar ca ne face sa devenim sau sa ne simtim mai autoritari.
4. Galbenul
Culoarea galbena stimuleaza intelectul si ne face sa fim alerti, constienti. Reflecta multa lumina si de aceea poate fi obositoare pentru ochi, asemenea albului si de aceea trebuie folosita cu moderatie. Este o culoare calda, care ridica tonusul si ne da sentimentul de optimism. In corpul uman, galbenul este asociat cu pieptul si plamanii. S-a dovedit ca cei care sufera de astm sau de alte probleme respiratorii, reactioneaza favorabil la aceasta culoare.
5. Portocaliul
Aceasta culoare este asociata cu bucuria. Radiaza caldura si are un efect tonic care este asemanator cu vitamina C. In corpul uman este asociata cu sistemul nervos si circulatia sanguina. Este dovedit ca are efect de a mari aportul de oxigen creierului.
6. Rosul
Rosul este o culoare energizanta, care capteaza atentia si ne face sa ne simtim mai dinamici. Aceasta culoare produce adrenalina si mareste presiunea sangelui. In corpul uman, culoarea rosie este asociata cu coloana vertebrala si cu abilitatile de conducere.
7. Rozul
Aceasta culoare este blanda si calda, tipic feminina. Asociata cu afectiunea, este culoarea tandretii, a protectivitatii si a compasiunii. Emana optimism, bucurie si daca este o nuanta mai vie, luminoasa de roz, poate stimula energia si uneori poate raspunde ca si rosul. S-a dovedit ca atunci cand este folosita in diferite organizatii institutionale, reduce cu eficienta comportamentul haotic, necorespunzator.
8. Indigoul/Violetul
Aceasta culoare este conectata cu creativitatea si spiritualitatea. Aceasta culoare ajuta in dezvoltarea perceptiilor, intuitiei si sprijina activitatea nonverbala. In corpul uman corespunde cu activitatea cerebrala si sistemul nervos. Cultural, aceasta culoare este asociata cu regalitatea.
9. Verdele
Este singura culoare care atunci cand e perceputa de ochii nostrii, creierul nu o ajusteaza. Verdele este linistitor, vindecator si este asociat cu echilibrul, armonia si regenerarea. Deoarece este culoarea naturii, diminueaza stresul cu usurinta. In corpul uman, verdele corespunde plamanilor, inimii si sistemului circulator.
10. Turcoazul
Aceasta combinatie de albastru si verde este vibranta si revigoranta. Este potrivita in special sanatatii deoarece aminteste de ambianta relaxanta a apelor pure, proaspete. Este prezenta adesea in spa-uri datorita faptului ca diminueaza stresul.
11. Albastrul
Albastrul intotdeauna a fost asociat cu calmul. Este dovedit ca scade presiunea sangelui si ajuta la respiratia profunda in timp ce relaxeaza muschii si mintea. Este si culoarea comunicarii. In corpul uman se coreleaza cu ochii, urechile si nasul si amelioreaza simturile acestora.

duminică, 26 octombrie 2014

Polaritatile Zodiilor Si Diferentele Intre Acestea


Fiecare zodie are o polaritate si anume semnul opus in cealalta jumatate a zodiacului. Numite traditional masculine/feminine sau pozitive/negative, ele reprezinta orientarea yin/yang a zodiilor. Semnele yin (feminine/negative) sunt zodiile de apa si pamant, iar semnele yang (masculine/pozitive) sunt zodiile de foc si aer.
I. Polaritatea Berbec - Balanta
Berbecul reprezinta semnul individualitatii, egoului puternic de sine, in timp ce Balanta este semnul echilibrului si reprezinta cooperarea, parteneriatul.
Axa Berbec - Balanta este centrata si legata de relatii. Exista o lupta stransa intre independenta si cooperare. Berbecul este prima zodie si adesea temperamentul iese la suprafata atunci cand interactioneaza cu ceilalti. Este un semn impulsiv, orientat spre actiune si adesea centrat pe propria persoana. Balanta tanjeste dupa echilibru si corectitudine. Uneori sunt prea dispusi, doritori sa multumeasca pe cei din jur, iar Berbecul prea dispus sa primeasca. Lupta se da intre "individualitate" si "noi" si are nevoie sa mentina echilibru intre autoafirmare si compromis.
II. Polaritatea Taur - Scorpion
Taurul reprezinta semnul posesiunilor personale, al bunurilor materiale, in timp ce Scorpionul reprezinta semnul mostenirilor sau posesiunilor impartite.
Axa Taur - Scorpion este centrata pe schimb. Ambele semne sunt incredibil de incapatanate si se petrec constant lupte pentru putere intre ele. Taurul cerceteaza unificarea, incorporarea, in timp ce Scorpionul se concentreaza pe eliminare. Taurul este foarte protector fata de bunurile sale si are nevoie de siguranta, iar Scorpionul este interesat sa imparta cu ceilalti si are nevoie de transformare. Lupta se da intre "al meu" si "al nostru".
III. Polaritatea Gemeni - Sagetator
Gemenii reprezinta semnul intelectului si expresiei de sine, in timp ce Sagetatorul este semnul filozofiei si al expresiei la un nivel mai deschis.
Axa Gemeni - Sagetator este centrata pe explorare si dezvoltare, evolutie mentala. Gemenii controleaza procesarea si raspandirea informatiei, apoi Sagetatorul atribuie semnificatiile informatiilor adunate. Daca zodia Gemeni este semnul studiului si al dobandirii de informatie, atunci Sagetatorul trebuie sa fie semnul invataturii, care imparte cunostintele. Lupta se da intre "intelect" si "credinte".
IV. Polaritatea Rac - Capricorn
Racul este semnul vietii de familie, in timp ce Capricornul reprezinta semnul vietii publice.
Axa Rac - Capricorn este centrata pe structura. Racul guverneaza viata de familie, privata; ii place sa petreaca timp implinind nevoile familiei. Principala lor motivatie este sa existe siguranta in camin. Pe de alta parte, Capricornul guverneaza succesul in public. Capricornul isi controleaza viata profesionala, petrecand mult timp facandu-si griji in legatura cu cariera sau daca au avansat suficient. Lupta se da intre "dependenta" si "independenta" si functioneaza cel mai bine cand se impune un echilibru intre cele doua: nici prea dependent emotional de cei din jur, nici prea independent.
V. Polaritatea Leu - Varsator
Leul reprezinta semnul placerilor personale, al creativitatii, in timp ce Varsatorul este semnul sperantelor si idealurilor pe o scara mai inalta.
Axa Leu - Varsator este centrata pe identitate si pe expresia de identitate. Leul guverneaza toate lucrurile individuale si creative; este centrat pe propria persoana (versiunea Berbecului, dar mai temperata). Nu se considera neaparat mai bun ca ceilalti, dar are nevoie ca ceilalti sa stie cat de grozav este. Pe de palta parte, Varsatorul nu are aceasta nevoie, el poate trai independent emotional. Leul cauta sa fie important individual, Varsatorul intelege importanta colectivului. Aceasta axa functioneaza cel mai bine cand se mentine un echilibru intre "individualitate" si "societate", intre "egocentrism" si "altruism".
VI. Polaritatea Fecioara - Pesti
Fecioara este semnul muncii, al autoimbunatatirii, in timp ce Pestii reprezinta semnul viselor, compasiunii.
Axa Fecioara - Pesti este centrata pe devotament. Ambele sunt ultimile semne pentru serviciu. Fecioara prefera sa caute dovezi tangibile de servicii pentru comunitate, ii face placere sa se implice in lucruri practice, in timp ce Pestii privesc viata intr-un mod aproape total spiritual. Pestii sunt foarte altruisti si adesea cu idealuri marete. Trebuie mentinut un echilibru intre "control" si "incredere", intre "ordine" si "haos", intre "ajutand pentru ca e datoria mea" si "ajutand pentru ca simt compasiune".

Primele 6 zodii (Berbec - Fecioara) dau ultimilor 6 (Balanta - Pesti) sensul de a fi; in timp ce ultimile 6 dau primelor 6, sens si scopuri. Totul incepe la nivel personal (Berbec) si se termina la nivel impersonal (Pesti).

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Test: Compatibilitatea Sexuala Zodiacala


Urmatorul test va va ajuta sa descoperiti compatibilitatea voastra sexuala in functie de zodii. Raspunsurile la intrebari va va dezvalui propria personalitate si de asemenea va dezvalui ce tip de iubit(a) vi se potriveste cel mai bine.

1. Ce calitati au cea mai mare importanta pentru tine atunci cand e vorba de un partener sexual?
a) spontaneitatea si imprevizibilitatea
b) senzualitatea
c) conversatia ingenioasa, amuzanta, spirituala
d) expresivitatea

2. Sexual, care este cel mai important simt pentru tine pentru a fi incitat(a)?
a) vederea unui chip sau corp atractiv
b) aroma parfumului sau pielii partenerului/partenerei
c) sunetul unei voci sexy sau ascultatul muzicii
d) felul in care partenerul/partenera te atinge

3. Cum iti intocmesti treburile zilnice?
a) multitask - niciodata nu fac doar un lucru in acelasi timp
b) de obicei termin fiecare treaba intr-un mod metodic si apoi trec la urmatorul
c) lucrez la ceva pana devin plictisit(a) apoi gasesc altceva de facut
d) fac lucrurile atunci cand am chef

4. Care dintre urmatoarele descriu ceea ce se intampla atunci cand iti pierzi firea?
a) simt o scurta si intensa explozie de furie care dispare la fel de repede cum a aparut
b) nu ma infurii des, dar cand se intampla, rabufnesc
c) imi pastrez interiorizata furia si ma simt nelinistit(a)
d) sufar in tacere si de obicei sfarsesc prin a plange

5. Pe cine ai avea in vedere, cel mai mult, pentru un one-night-stand?
a) un strain/o straina sexy pe care il/o cunosti in timpul unei calatorii
b) cineva care iti aminteste de un vechi iubit/o veche iubita
c) un prieten/o prietena apropiat(a)
d) o pasiune mai veche

6. Care este cuvantul care descrie cel mai bine ritmul tau sexual?
a) rapid
b) lent
c) zapacit
d) unduitor

7. Cum faci fata atunci cand trebuie sa iei o decizie importanta?
a) imi urmez instinctele, intuitia
b) analizez cu atentie tot ce e pro si contra
c) le cer tuturor cunoscutilor o parere
d) astept pana se arata decizia corecta

8. Unde au avut loc amintirile tale favorite din copilarie?
a) la evenimente sportive sau culturale
b) afara
c) la adunarile sociale
d) acasa

9. Ti-ar face placere sa faci sex intr-un loc in care ai putea fi prins(a)?
a) da
b) nu

10. Care este modul tau preferat de a petrece o dupa-amiaza de duminica?
a) sa fac sport sau sa ma plimb
b) sa iau masa in oras
c) sa vorbesc la telefon
d) sa ma intind pe canapea si sa vizionez filme

11. Cum ai reactiona daca ar trebui sa prestezi sau sa vorbesti in fata unui public?
a) as straluci prin incredere si placerea de a o face
b) as fi competent(a)
c) as avea trac dar m-as descurca in timpul prestatiei
d) as ingheta de teama

12. Daca cineva s-ar uita in dulapul tau, ce ar gasi?
a) o colectie eclectica de costume si haine de zi cu zi
b) haine atarnate ingrijit pe umerase
c) haine sortate in functie de culoare/anotimp
d) haine mai vechi care au valoare sentimentala

13. Care crezi ca este cea mai buna trasatura fizica a ta?
a) picioare lungi
b) un posterior bine conturat
c) gatul si umerii gratiosi
d) sanii bine dezvoltati/muschii dezvoltati

14. Ce trasatura fizica te intereseaza cel mai mult la un partener/o partenera?
a) inaltimea
b) un posterior bine definit
c) buze senzuale
d) musculatura dezvoltata/sanii?

15. Ce fraza folosesti cel mai des atunci cand esti nemultumit(a)?
a) "nu e corect"
b) "nu am suficient"
c) "lucrurile sunt plictisitoare"
d) "nu ma simt bine"

16. Ce tip de lumina te incita?
a) lumina zilei
b) lumina lumanarii
c) nu conteaza
d) intuneric total

17. Ce trasatura de personalitate ti se pare cea mai atragatoare la un partener/o partenera?
a) generozitatea
b) statornicia, stabilitatea
c) umorul
d) loialitatea

18. Ce consideri ca ai putea adauga intr-o relatie pentru a deveni mai "picanta"?
a) roluri fanteziste
b) o jucarie sexuala
c) vizionarea de materiale pornografice
d) nici una din cele de mai sus

19. Alege unul din cuvintele de mai jos pentru a completa propozitia: Viata nu merita traita daca nu este ____
a) rapida/intensa
b) sigura
c) amuzanta
d) emotionala

20. Ce practica sexuala ti-ar placea cel mai putin?
a) sexul rapid
b) sexul dur, obscen
c) sexul prin telefon
d) sexul anal

21. Cand te-ai culca cu cineva prima data, daca ai avea de gand sa incepi o relatie stabila cu acea persoana?
a) la prima intalnire
b) cand s-ar implini doua luni de cand sunteti impreuna
c) dupa trei intalniri
d) depinde de starile mele interioare

22. Ce consideri a fi un bun preludiu pentru un sex de calitate?
a) glume bune/rasul
b) un masaj
c) cuvinte sexy
d) cina la lumina lumanarilor

23. Cand preferi sa ai momente intime?
a) dimineata in zori
b) dupa-amiaza
c) seara, inainte sa te pui la culcare
d) in toiul noptii

24. Ce cuvant descrie cel mai bine atitudinea ta fata de viata?
a) exuberanta
b) simtul practic
c) adaptabilitatea, atitudinea schimbatoare
d) sentimentalism

25. Ce rol joci in fanteziile tale sexuale?
a) vanatorul
b) prostituata/gigolo
c) partasa/partasul unui menage-a-trois
d) o persoana la necaz

26. Ce porti inainte sa adormi dupa ce faci sex?
a) nimic
b) pijama
c) lenjerie intima
d) un tricou vechi

27. Ce aroma consideri a fi sexy?
a) citrice
b) vanilie
c) menta
d) patchouli

28. Te-ai gandi vreodata sa mai adaugi un al treilea partener/o a treia partenera?
a) da
b) nu

29. Cum te face sa te simti Luna Plina?
a) pasional(a)
b) somnoros/somnoroasa
c) salbatic de ager(a)
d) emotional(a)

30. Care este cel mai puternic afrodiziac pentru tine?
a) spiritul aventurii
b) banii
c) aspectul fizic atragator
d) statusul

31. Ce simt al umorului iti place cel mai mult?
a) glumele practice
b) glumele de prost gust
c) limbajul ingenios
d) glumele cu morala

32. Care este pozitia sexuala preferata?
a) femeia deasupra
b) doggie style
c) oricare
d) misionarul

33. Daca ar fi sa alegi UN singur cuvant pentru a te descrie, care ar fi acela?
Emotional(a)
Misterios/Misterioasa
Curajos/Curajoasa
Diplomat(a)
Impetuos/Impetuoasa
Amuzant(a)
Practic(a)
Devotat(a)
Unic(a)
Versat(a)
Perspicace
Intuitiv(a)

34. Ce anume te incita cel mai mult?
a) muscaturile usoare
b) masajul, frecarea
c) sarutarile
d) gadilatul

35. Care crezi ca este cea mai importanta parte a unei relatii intre asternuturi?
a) anticiparea
b) imbratisarile de dupa
c) discutiile de dupa
d) orgasmele


Cum calculezi:

Fiecare raspuns "a" se noteaza cu 1 punct.
Fiecare raspuns "b" se noteaza cu 2 puncte.
Fiecare raspuns "c" se noteaza cu 3 puncte.
Fiecare raspuns "d" se noteaza cu 4 puncte.
Pentru intrebarea 33, punctajul este:
Emotional(a) - 2 puncte
Misterios/Misterioasa - 2 puncte
Curajos/Curajoasa - 3 puncte
Diplomat(a) - 1 punct
Impetuos/Impetuoasa - 3 puncte
Amuzant(a) - 3 puncte
Practic(a) - 4 puncte
Devotat(a) - 4 puncte
Unic(a) - 1 punct
Versat(a) - 1 punct
Perspicace - 4 puncte
Intuitiv(a) - 2 puncte

Rezultate

- Punctaj intre 35 si 50:
Cele mai compatibile zodii: Gemeni, Balanta, Varsator
Alte combinatii interesante: Berbec, Leu, Sagetator
- Punctaj intre 51 si 70:
Cele mai compatibile zodii: Rac, Scorpion, Pesti
Alte combinatii interesante: Taur, Fecioara, Capricorn
- Punctaj intre 71 si 100:
Cele mai compatibile zodii: Berbec, Leu, Sagetator
Alte combinatii interesante: Gemeni, Balanta, Varsator
- Punctaj de la 101 la 140:
Cele mai compatibile zodii: Taur, Fecioara, Capricorn
Alte combinatii interesante: Rac, Scorpion, Pesti

vineri, 24 octombrie 2014

Compatibilitatea in functie de semnul Lunii


Cand e vorba de dragoste, zodia in care se afla Luna la nastere are un cuvant greu de spus. Luna reprezinta partea noastra emotionala ascunsa si felul in care reactionam in relatiile cu ceilalti.
Luna in Berbec
Cei cu aceasta pozitie a Lunii au tendinta sa treaca "direct la subiect". Rabdarea nu este punctul lor forte. Gandesc rapid, sunt increzatori in propriile forte indiferent de situatiile care le intampina in viata. Sunt persoane dinamice, indraznete, impulsive si nu le place sa li se spuna ce sa faca. Reactioneaza dur atunci cand se simt constransi. Se potrivesc de minune cu cei care au Luna in Leu sau in Berbec, in timp ce persoanele cu Luna in Rac sau Pesti ar putea fi prea introvertite si sensibile pentru temperamentul lor.

Luna in Taur
Persoanele cu Luna in Taur sunt cunoscute pentru firea lor adesea incapatanata, in special in dragoste. Sunt firi posesive, nu neaparat geloase. Dar dincolo de acest aspect, iubesc confortul si luxul (totusi semnul Taurului e guvernat de Venus). Daca pot gasi pe cineva cu aceeasi pozitie a Lunii, cu care sa impartaseasca aceleasi placeri, ar fi minunat. Cu cei cu Luna in Capricorn ar face de asemenea o combinatie armonioasa. Nu prea se potrivesc cu cei care au Luna in Balanta, Gemeni sau Varsator.

Luna in Gemeni
Aceste persoane sunt comunicative si mereu in miscare. Le place foarte mult sa socializeze, sa cunoasca persoane noi, culturi diferite, opinii diferite, sa calatoreasca, Sunt firi curioase, dornice de informatie, extrovertite si detin un optimism innascut. Vor gasi implinire alaturi de cei cu Luna in Varsator, Balanta, hranindu-le dorinta de a socializa mai tot timpul. Le va fi dificil sa mentina relatii cu cei care au Luna in Scorpion, Pesti sau Capricorn.

Luna in Rac
Aici Luna se afla in domiciliu. Persoanele cu Luna in Rac sunt foarte emotionale si sunt dotate cu o intuitie pe masura. Au puternica tendinta de a-i proteja pe cei dragi si le place foarte mult sa alinte si sa fie alintati. Sunt firi sensibile (dar nu slabe), empatice si nu le place sa-si etaleze adevaratele stari interioare. Cei cu Luna in Scorpion, Capricorn sau in Pesti li se potrivesc cel mai bine. Cei cu Luna in semne de foc nu li sunt recomandati drept parteneri de cuplu.

Luna in Leu
Cei cu Luna in Leu sunt foarte siguri pe ei, curajosi si vor sa fie in permanenta admirati pentru ceea ce sunt. Le place sa fie lideri si cauta intotdeauna sa obtina maximum din fiecare oportunitate care le-o ofera viata. Ca si in cazul Lunii in Berbec, rabdarea nu prea e punctul lor forte, sunt firi agitate, mereu in alerta. Cei cu Luna in Berbec (orientati spre actiune) si in Sagetator sunt ideali pentru cei cu Luna in Leu. Au o compatibilitate scazuta cu cei care au Luna in Taur sau Scorpion.

Luna in Fecioara
Persoanele care au Luna in semnul Fecioarei au tendinta de a analiza constant fiecare situatie. Sunt persoane emotionale, dar isi controleaza perfect emotiile (de unde si faptul ca sunt numite "reci si distante"). Sunt organizate, calculate, au mult sange rece si de obicei obtin ce-si doresc. Le place ordinea si au o memorie si intuitie fenomenala. Au o compatibilitate ridicata cu cei cu Luna in Scorpion sau Capricorn. Cei cu Luna in Varsator, Sagetator sau Pesti nu sunt o alegere indicata.

Luna in Balanta
Cei cu Luna in Balanta sunt persoane corecte si echilibrate in relatii, au diplomatie si sunt firi impaciuitoare care accepta compromisul cu usurinta si naturalete. Le place sa socializeze, sunt prietenoase de regula si rafinate in comportament si expresie. Au o mare apreciere pentru arta, sub diverse forme. Se potrivesc cu persoanele care au Luna in Gemeni, Varsator sau Taur. Nu prea au compatibilitate buna cu cei care au Luna in Berbec sau Scorpion.

Luna in Scorpion
Aceste persoane sunt foarte profunde, deloc superficiale si tin foarte mult la spatiul personal. Sunt firi foarte intuitive, sensibile, introvertite si le place sa descopere secrete. Au emotii, trairi foarte intense iar cand iubesc o fac cu toata fiinta. Sunt extrem de devotati, loiali atunci cand se indragostesc. Se potrivesc foarte bine cu cei cu Luna in Fecioara, Rac sau Pesti. Nu fac echipa buna cu cei care au Luna in Varsator, Gemeni sau Berbec.

Luna in Sagetator
Cei cu aceasta pozitie a Lunii sunt persoane optimiste, iubesc sa simta bucurie si entuziasm in orice intreprind si isi pun credinta cu adevarat intr-ale amorului. Le place diversitatea, le place sa calatoresca si sunt firi sociabile, deschise. Li se potrivesc persoanele cu Luna in Gemeni sau Varsator (datorita optimismului pe care-l detin). Nu se potrivesc cu cei care au Luna in Rac sau in Taur.

Luna in Capricorn
Aceste persoane intotdeauna persevereaza in tot ceea ce-si propun, au o ambitie pe masura, sunt foarte muncitoare si tintesc mereu spre cel mai inalt pisc. Pun foarte mult accentul pe seriozitate si devotament atunci cand e vorba de relatii. Ideali ar fi pentru ei cei cu Luna in Fecioara, Taur sau Rac. Le va fi dificil sa mentina relatii cu cei care au Luna in Varsator sau Balanta.

Luna in Varsator
Cei cu Luna in Varsator sunt firi independente, open minded, sociabile si prietenoase. Le place foarte mult sa fie in preajma semenilor, sa cunoasca persoane noi. Nu le place sa fie constransi in nici un fel sau sa le fie ingradita libertatea. Se potrivesc cu cei care au Luna in Balanta sau Gemeni. Nu se potrivesc cu cei care au Luna in Scorpion, Taur sau Capricorn.

Luna in Pesti
Aceste persoane sunt visatoare, sensibile si empatice. Sunt imaginativi, plini de compasiune, sensibili. Adesea se simt neintelesi si devin foarte repede dezamagiti de cei din jur. Pot avea talente muzicale, artistice, scriitoricesti. Se potrivesc cu cei care au Luna in Rac sau Scorpion. Au o compatibilitate redusa cu cei care au Luna in Balanta sau Berbec.

miercuri, 22 octombrie 2014

Cum sa ne echilibram viata



Mai intai de toate, sa vedem care sunt cele 9 nevoi si etapele de dezvoltare:

1. De la nastere la 7 ani. "Urmeaza liderul"
Nevoie: protectie, dependenta, vulnerabilitate
2. De la 7 la 14 ani. "Urmeaza regulile"
Nevoie: distractie, prietenie, interdependenta
3. De la 14 la 21 ani. "Urmeaza-ti ratiunea"
Nevoie: realizare, incredere in sine, independenta
4. De la 21 la 28 ani. "Urmeaza-ti inima"
Nevoie: dragoste, experienta, autonomie
5. De la 28 la 35 ani. "Urmeaza-ti constiinta"
Nevoie: intimitate, comunicare, generozitate
6. De la 35 la 42 ani. "Urmeaza-ti atributiile"
Nevoie: responsabilitate, raspundere, angajament
7. De la 42 la 49 ani. "Urmeaza-ti visele"
Nevoie: contributie, creativitate, functie
8. De la 49 la 56 ani. "Urmeaza-ti puterea spirituala superioara"
Nevoie: spiritualitate, vindecare, echilibru
9. De la 56 de ani incolo. "Urmeaza-ti destinul"
Nevoie: a fi, implinire, progres


Echilibrarea diverselor noastre nevoi este esentiala in viata.
Alimentarea nevoilor noastre desfasurate poate fi vizualizata cu usurinta prin a ne imagina pe noi insine drept niste interpreti care rasucesc si echilibreaza 9 farfurii la 9 antipozi. Porniti prin a rasuci prima farfurie la primul antipod; atata timp cat farfuria se rasuceste, sta echilibrata. Daca nu e pastrata rasucindu-se, va incepe sa se clatine si curand va cadea. De indata ce o farfurie se rasuceste, va necesita mult mai putin timp de a fi mentinuta in echilibru. Dupa ce prima se invarte, atunci trecem la urmatoarea. Inainte sa incepem sa o invartim pe a treia, curand va trebui sa o reinvartim pe prima, pentru a o pastra rasucindu-se si in echilibru. Apoi suntem pregatiti sa trecem la a treia. Dupa ce o rasucim, trebuie sa ne intoarcem rapid si sa le reinvartim pe prima si pe a doua. In acest fel, intr-un final vom avea 9 farfurii invartindu-se.
Pentru a mentine acest echilibru, trebuie sa continuam prin a ne misca inainte-inapoi printre ele.
Acest act de echilibrare este provocarea careia toti trebuie sa-i facem fata. Mentinandu-le pe toate invartindu-se, ne inzestram cu procesul fundamental de a crea minuni practice, concrete, in relatiile si in sanatatea noastra.
Desi fiecare are aceleasi 9 farfurii, trebuie sa fim constienti ca fiecare persoana este unica si are farfurii de marimi diferite. O persoana poate solicita mai multa dragoste si intimitate, in timp ce alta poate avea nevoie de mai multa distractie. Combinatiile si posibilitatile sunt nenumarate. Pentru ca fiecare sa experimenteze succesul si implinirea in viata, nu exista niciodata doar un raspuns sau o solutie. Constientizarea diverselor noastre nevoi prezinta o harta ampla pentru a ne ajuta sa descoperim ceea ce este mai bun pentru noi insine.
Intelegerea naturii adevaratelor noastre nevoi nu este mereu deschisa si evidenta. Multe persoane au avut experienta de a dori, de a tanji dupa ceva anume, ca apoi, dupa ce au obtinut, au descoperit/au simtit ca era insuficient sau ca nu aveau nevoie de acel lucru. Adesea credem ca stim ce este bine pentru noi, dar apoi constatam ca nu suntem satisfacuti si fericiti.
De exemplu, mancarea este o nevoie valida, dar daca nu ne implinim celelalte nevoi, am putea incepe sa depindem de mancare pentru a ne satisface pofta mai mult decat avem nevoie cu adevarat. In acest caz, putem simti nevoia compulsiva de a ne supra alimenta.
De foarte multe ori suferim in viata deoarece tindem doar spre o nevoie, nu si spre restul. Este dificil sa oprim o dorinta nesanatoasa daca nu suntem constienti de ceea ce avem nevoie cu adevarat, dar aceeasi sarcina dificila poate deveni miraculos de simpla atunci cand realizam cu claritate in mintea noastra ca ceea ce vrem nu este bun pentru noi si apoi, tot cu aceeasi claritate, sa stim de ce anume avem nevoie cu adevarat.
Exista 4 semne evidente care ne arata ca noi cautam in directia gresita ceea ce avem nevoie.
1. Suntem stresati mental, ne simtim goi pe dinauntru, presionati, plictisiti, disperati, coplesiti, nervosi, nelinistiti.
2. Suntem suparati emotional, simtim tristete, teama, regrete, frustrare, dezamagire, griji, furie, panica.
3. Suntem blocati din a simti pace, bucurie, incredere, dragoste, rabdare, optimism, implinire, inspiratie, curaj, inocenta. Aceste calitati ale adevaratului nostru sine interior sunt adesea blocate cand infruntam si dam frau resentimentelor, depresiei, confuziei, indiferentei, indeciziei, anxietatii, autocompatimirii.
4. Cand suntem bolnavi, experimentam durere cronica, oboseala cronica.
Trebuie sa realizam ca avem nevoie sa ne schimbam concentrarea atentiei catre ceea ce avem nevoie cu adevarat.
Oricand cerem mai mult decat putem obtine, ne desconsideram de obicei celelalte nevoi.
Intotdeauna trebuie sa tinem cont de faptul ca fiecare poseda grade diferite ale fiecarei nevoi din cele 9. O persoana poate avea o nevoie substantiala de afectiune neconditionata si intimitate, dar o nevoie mai mica pentru munca si realizari. Alta persoana poate avea o nevoie mai mare pentru spiritualitate si o nevoie mai mica pentru intimitate. In acest fel, fiecare are diferite grade ale fiecarei nevoi. Hranindu-ne o nevoie mai intens si alta mai putin, vom fi mai impliniti.
Desi simplu, acest concept poate fi interpretat gresit cu usurinta. Oamenii care au probleme implinindu-si o nevoie particulara sau care se simt neputinciosi in a obtine ceea ce au nevoie, cauta sprijin in directii gresite. Ei cred in mod eronat ca mai mult de o nevoie ii vor face mai fericiti, cand ceea ce au nevoie cu adevarat este altceva. Promisiunea ca "mai mult e mai bine" este o mare iluzie. Cautand mai mult din ceea ce nu ai nevoie cu adevarat, este cauza-radacina a tuturor nefericirilor. Daca vom cauta ceea ce avem nevoie cu adevarat, devenim fericiti, in acest minunat proces.

sâmbătă, 18 octombrie 2014

Sternomantia - Forma Sanilor si Personalitatea


Aceasta forma de divinatie a luat nastere in Spania, in urma cu doua secole. Majoritatea barbatilor au creat intotdeauna o legatura intre tipurile de sani si personalitatea feminina. Poate ca si acesta este unul din motivele pentru care fiecare barbat va dori sa vada sanii unei femei.
Sa descoperim tipurile de sani si trasaturile de personalitate corelate:


Sanii rotunzi
Femeile cu sani rotunzi sunt de obicei foarte ingenioase in pat si vor dori sa incerce diferite posturi pentru a ajunge la climax. Sunt femei senzitive, cu o intuitie bine dezvoltata, meditative. Se ataseaza mai dificil de oameni, dar cand o fac, au tendinta sa devina dependente emotional de fiintele iubite. Sunt firi analitice, emotionale si responsabile.


Sanii in forma de para
Aceste femei au tendinta sa-si domine partenerul. Sunt independente, au o minte puternica si o determinare pe masura. Le place sa aiba mereu ultimul cuvant intr-o disputa si sunt deosebit de ambitioase. Despre aceste femei se spune ca sunt extrem de bune in pat.


Sanii triunghiulari
Aceasta tipologie indica o fire liberala care traieste dincolo de obisnuit. Aceste femei au talente actoricesti si nu duc lipsa de pretendenti. Sunt sociabile, comunicative si adaptabile. In schimb, nu sunt foarte organizate si uneori pot da dovada de superficialitate. In pat fac totul cu un minimum de efort deoarece sunt foarte deschise.


Sanii conici
Femeile ale caror sani au forma conica, se bucura foarte mult de viata. La fel ca cele cu sanii in forma de para, au tendinta puternica sa-si domine partenerul. Sunt energice, pasionale si fac fata oricarei situatii dificile, fara efort. Uneori pot da dovada de impulsivitate. Sunt foarte sigure pe ele si au o incredere de nezdruncinat in fortele proprii.


Sanii curbati
Aceste femei sunt spontane, imprevizibile si dinamice. Sunt foarte muncitoare si perseverente. Intotdeauna vor sa fie cele mai bune in ceea ce fac. In pat le place sa fie spontane. Se spune ca sunt sotii excelente.


Sanii cu sfarcuri "erecte"
Femeile cu acest tip de sani sunt de regula foarte dominatoare. In pat le plac jocurile erotice si adora sa fie deasupra in timpul sexului. Sunt foarte generoase, calde, sociabile si leaga prietenii cu usurinta.


Sanii cu sfarcuri mici/retractati
Aceste femei sunt foarte calculate si intotdeauna lucreaza la urmatoarea miscare. Spun foarte rar ceea ce au in minte sau la ce se gandesc. Sunt firi carora le place sa ajute. In pat pot indeplini toate fanteziile sexuale.





joi, 9 octombrie 2014

Carti motivationale, dezvoltare personala






Osho - Aici si Acum.pdf --> DOWNLOAD
Allan Pease - De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda.pdf --> DOWNLOAD
Anthony Robbins - Putere Nemarginita.pdf --> DOWNLOAD
Peter Collett - Cartea Gesturilor.pdf --> DOWNLOAD
Dale Carnegie - Arta de a reusi in viata.pdf --> DOWNLOAD
Deepak Chopra - Cele 7 legi spirituale ale succesului.pdf --> DOWNLOAD
Elena Nita Ibrian - Bucataria fara foc.pdf --> DOWNLOAD
Allen Carr - In sfarsit nefumator.pdf --> DOWNLOAD
Emil Strainu - Razboiul Ingerilor.pdf --> DOWNLOAD
Emil Strainu - Spionajul psihotronic si campul de lupta mental.pdf --> DOWNLOAD
Emil Strainu - Dinamici sociale.pdf --> DOWNLOAD
Lucian Stratan - Omul, sistem energetic.pdf --> DOWNLOAD
Osho - Citate.pdf --> DOWNLOAD
Osho - Meditatia, calea perfecta.pdf --> DOWNLOAD
Osho - Emotiile.pdf --> DOWNLOAD
Napoleon Hill - Gandeste si devii bogat.pdf --> DOWNLOAD
Robin Norwood - Femeia care iubeste prea mult.pdf --> DOWNLOAD
Ramtha - Cartea Alba.pdf --> DOWNLOAD
Prentice Mulford - In Zarea Nemuririi.pdf --> DOWNLOAD
James Redfield - Profetiile de la Celestine.pdf --> DOWNLOAD
J. Donald Walters - Meditatia pentru incepator.pdf --> DOWNLOAD
Lise Bourbeau - Asculta-ti corpul, prietenul tau cel mai bun.pdf --> DOWNLOAD
Bruce Lipton - Biologia Credintei.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Yoga Nutritiei.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - O filozofie a universalului.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Forta Sexuala.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Alchimia sau cautarea perfectiunii.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Un viitor pentru tineret.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Calea Tacerii.pdf --> DOWNLOAD
Omraan Mikhael Aivanhov - Natura umana si natura divina.pdf --> DOWNLOAD

Descopera si alte carti aici
sau aici