luni, 23 martie 2015

Magia plantelor asupra organismului

Natura ne poate veni in ajutor in absolut orice afectiune posibila - asta este o certitudine.
Mai jos, va ofer cateva remedii naturiste pentru unele dintre cele mai comune afectiuni cu care ne confruntam:
Anxietate
In cazul in care suferim de anxietate, o cana de ceai de flori de portocal sau de sulfina face adevarate minuni. Ne vom simti mai relaxati, disparand senzatia de opresiune psihica.
Caderea parului
Am cautat si am incercat diferite remedii pentru aceasta problema (de la masca cu miere si galbenus de ou pana la fiolele de ginseng, sampoane minune si lotiuni), pana cand am descoperit uleiul de ienupar. Folositi-l inainte sa va spalati parul: puneti o cantitate moderata de ulei in palme si masati energic radacinile timp de cateva minute. Asteptati 30 minute inainte sa va spalati parul.
Balonare
In acest caz, ceaiul de seminte de anason sau de cimbru sunt cele mai eficiente si rapide remedii. In plus, au un gust foarte placut.
Depresie
Pentru zilele sau momentele cand ne simtim deprimati, ceaiul din frunze de levantica sau de flori de portocal ne va ajuta sa ne echilibram si sa ne amelioram tonusul emotional.
Dureri de cap
Pentru a calma durerile de cap, ceaiul de tei sau de levantica este cel mai eficient. Beti suficiente lichide pe timpul zilei deoarece aceasta durere apare frecvent atunci cand nu ne hidratam corespunzator organismul.
Greata
Ceaiul din frunze de busuioc sau de sulfina sunt extrem de eficicente atunci cand suferim de stari de greata.
Ulcer, arsuri stomacale
Este indicat sa bem ceaiuri din seminte de fenicul, de roinita sau de coada soricelului (fara radacina) si sa se tina un regim alimentar echilibrat.
Infectii urinare
Una dintre cele mai eficente plante in aceasta afectiune este Iarba Neagra. Beti zilnic o cana sau maxim doua de ceai din aceasta planta si veti simti destul de rapid efectul.
Incercati sa ingerati cat mai putine pilule chimice si sa profitati mai mult de aceasta parte magica a naturii, plantele.
Sa va fie cu folos si o sanatate perfecta va doresc! :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu