vineri, 23 ianuarie 2015

Masajul facial si beneficiile sale


Masajul facial este solutia ideala si cea mai simpla pentru a preveni imbatranirea prematura a tenului. Intarzie procesul de imbatranire deoarece stimuleaza productia de colagen, ceea ce face ca pielea sa devina mai ferma si mai supla.
Aceasta forma de terapie (pe care ne-o putem aplica si singuri in intimitatea casei noastre) functioneaza prin a relaxa muschii faciali si tesuturile care ii unesc. Aplicat cu regularitate, reduce semnificativ ridurile, ajuta la eliminarea acneei provocata de toxine, lumineaza tenul si zona din jurul ochilor. Masajul stimuleaza semnificativ circulatia sangelui si sistemul limfatic (care este raspunzator de eliminarea impuritatilor din piele).
Ne putem face masaj folosindu-ne degetele sau ne putem achizitiona un dispozitiv pentru masaj facial * vezi aici
Primul lucru care trebuie sa-l facem este sa alegem un ulei in functie de tipul de ten pe care-l avem (cateva picaturi de ulei sunt suficiente pentru un masaj).
Pentru tenul foarte uscat/uscat/normal este cel mai indicat uleiul de masline. Pentru tenul mixt/gras este cel mai recomandat uleiul esential de bergamota sau cel de jojoba.
Dupa ce am ales uleiul in functie de tipul de ten, ne frecam palmele si incepem masajul. Nu trebuie sa ne bruscam tenul cu miscari dure, din contra, miscarile trebuie sa fie blande dar ferme.
Beneficiile acestui simplu si minunat masaj sunt multiple:
* faciliteaza eliminarea toxinelor prin stimularea vaselor limfatice si astfel detoxifiaza organismul
* tenul este tonifiat, luminos si devine vizibil mai tanar
* ajuta la relaxarea mentala, previne stresul
* calmeaza tensiunea acumulata si tonifica profund muschii de la baza fetei
* stimuleaza activitatea celulara, deci se produce colagen
Tot ce trebuie sa facem, fie ca suntem femei sau barbati, este sa ne facem timp cateva minute zilnic pentru acest minunat "ritual".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu