miercuri, 14 ianuarie 2015

Cum sa ne transformam VISELE in REALITATE


Pentru a ne face vietile mai bune, mai frumoase, mai implinite, trebuie sa tinem cont de anumite "reguli de aur" si sa le includem in tiparul nostru zilnic:
1. Atitudinea este BAZA. Nu trebuie sa ne concentram pe cum sunt lucrurile in prezent. Ceea ce ne va ajuta sa facem o schimbare in bine este alegerea atitudinii care sa sprijine si sa exprime felul in care ne dorim sa fie de fapt lucrurile. Majoritatea (daca nu toti) tindem sa cadem in depresie, ne frustram, ne stresam atunci cand lucrurile nu merg asa cum ne-am dori. Toate aceste stari vin de fapt din felul in care reactionam, nu din cauza circumstantelor ("Esti ceea ce gandesti") Primul pas este sa ne ajustam atitudinea si sa avem grija sa fie intotdeauna sau pe cat se poate, pozitiva.
2. Ceea ce ni se intampla incepe cu perceptia. In aproape fiecare situatie, nimic nu ne opreste, nu ne retine decat propriile ganduri despre noi insine si despre cum percepem viata. Perceptia creeaza credinte, credintele creeaza comportamentul, iar comportamentul ne aduce anumite intamplari.
3. Optimismul. Nu toata lumea este optimista din fire. Pentru acele persoane carora li se pare destul de greu adesea sa-si pastreze optimismul si pentru cele care sunt pesimiste din fire, optimismul face minuni. Incercati sa nu fiti prea pesimisti deoarece veti atrage exact ceea ce nu va doriti. Gandurile nu se sfarsesc atunci cand incetam sa le avem, ele continua ca un ecou in vietile noastre. Trebuie sa alegem calea optimismului, a bucuriei, a creativitatii, daca ne dorim sa avem parte de lucrurile pe care le dorim.
4. Grijile sunt cel mai mare dusman al prezentului. Acest lucru nu face decat sa ne fure zambetul, bucuria si sa ne tina ocupati facand...nimic. Cand petrecem timp facandu-ne griji, ne folosim imaginatia pentru a creea lucruri pe care nu ni le dorim.
5. Schimbarea este o necesitate. Fiecare lucru se schimba, in fiecare secunda a vietii noastre. Oricat de buna sau rea ar fi situatia in prezent, ea se va aschimba; asadar, niciodata sa nu presupunem ca suntem "prinsi" in situatia actuala. Viata se schimba, la fel si noi ca persoane.
6. Lucrul corect si lucrul usor sunt rareori acelasi lucru. Trebuie sa facem ceea ce conteaza pentru noi, nu ceea ce este mai comod, trebuie sa facem ceea ce ne aduce implinire, nu ceea ce este mai usor. Sa alegem calea care ne intareste, sa alegem sa invatam, sa evoluam, sa alegem sa devenim ceea ce suntem cu adevarat.
7. Daca nu vom fi noi insine, nu vom putea scoate tot ce-i mai bun din noi. Pentru a fi eficienti in ceea ce ne dorim, trebuie sa fim autentici, sa ne exprimam cu adevarat sinele. Sa nu uitam niciodata cine suntem si care ne sunt visele, sa reflectam asupra ideilor si principiilor care au o semnificatie reala si de durata in vietile noastre. Acest lucru ne ajuta enorm in momentele mai dificile si ne fereste de ganduri negative, depresie.
8. Mereu sa fim in contact cu prioritatile noastre cele mai inalte. Daca suntem trasi in directii diferite de forte ce nu le putem controla, trebuie sa ne luam putin timp pentru a pune in contact cu ceea ce pretuim si ne dorim cel mai mult in viata. Fiecare decide ceea ce este important in viata sa, iar aceasta decizie creeaza ceea ce suntem.
9. Daca vom face un lucru, sa-l facem cu entuziasm si dedicare. In fiecare zi sa ne intrebam ce este cu adevarat important si sa avem curajul sa ne construim acea zi in jurul raspunsului nostru.
10. Intotdeauna putem face un mic pas in directia viselor noastre. Nimic nu ne poate impiedica se ne implinim visele, putin cate putin. Daca ne pastram optimismul, vointa, zambetul, atunci cu siguranta suntem mai aproape de ceea ce ne dorim.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu