vineri, 23 ianuarie 2015

Masajul facial si beneficiile sale


Masajul facial este solutia ideala si cea mai simpla pentru a preveni imbatranirea prematura a tenului. Intarzie procesul de imbatranire deoarece stimuleaza productia de colagen, ceea ce face ca pielea sa devina mai ferma si mai supla.
Aceasta forma de terapie (pe care ne-o putem aplica si singuri in intimitatea casei noastre) functioneaza prin a relaxa muschii faciali si tesuturile care ii unesc. Aplicat cu regularitate, reduce semnificativ ridurile, ajuta la eliminarea acneei provocata de toxine, lumineaza tenul si zona din jurul ochilor. Masajul stimuleaza semnificativ circulatia sangelui si sistemul limfatic (care este raspunzator de eliminarea impuritatilor din piele).
Ne putem face masaj folosindu-ne degetele sau ne putem achizitiona un dispozitiv pentru masaj facial * vezi aici
Primul lucru care trebuie sa-l facem este sa alegem un ulei in functie de tipul de ten pe care-l avem (cateva picaturi de ulei sunt suficiente pentru un masaj).
Pentru tenul foarte uscat/uscat/normal este cel mai indicat uleiul de masline. Pentru tenul mixt/gras este cel mai recomandat uleiul esential de bergamota sau cel de jojoba.
Dupa ce am ales uleiul in functie de tipul de ten, ne frecam palmele si incepem masajul. Nu trebuie sa ne bruscam tenul cu miscari dure, din contra, miscarile trebuie sa fie blande dar ferme.
Beneficiile acestui simplu si minunat masaj sunt multiple:
* faciliteaza eliminarea toxinelor prin stimularea vaselor limfatice si astfel detoxifiaza organismul
* tenul este tonifiat, luminos si devine vizibil mai tanar
* ajuta la relaxarea mentala, previne stresul
* calmeaza tensiunea acumulata si tonifica profund muschii de la baza fetei
* stimuleaza activitatea celulara, deci se produce colagen
Tot ce trebuie sa facem, fie ca suntem femei sau barbati, este sa ne facem timp cateva minute zilnic pentru acest minunat "ritual".


miercuri, 14 ianuarie 2015

Cum sa ne transformam VISELE in REALITATE


Pentru a ne face vietile mai bune, mai frumoase, mai implinite, trebuie sa tinem cont de anumite "reguli de aur" si sa le includem in tiparul nostru zilnic:
1. Atitudinea este BAZA. Nu trebuie sa ne concentram pe cum sunt lucrurile in prezent. Ceea ce ne va ajuta sa facem o schimbare in bine este alegerea atitudinii care sa sprijine si sa exprime felul in care ne dorim sa fie de fapt lucrurile. Majoritatea (daca nu toti) tindem sa cadem in depresie, ne frustram, ne stresam atunci cand lucrurile nu merg asa cum ne-am dori. Toate aceste stari vin de fapt din felul in care reactionam, nu din cauza circumstantelor ("Esti ceea ce gandesti") Primul pas este sa ne ajustam atitudinea si sa avem grija sa fie intotdeauna sau pe cat se poate, pozitiva.
2. Ceea ce ni se intampla incepe cu perceptia. In aproape fiecare situatie, nimic nu ne opreste, nu ne retine decat propriile ganduri despre noi insine si despre cum percepem viata. Perceptia creeaza credinte, credintele creeaza comportamentul, iar comportamentul ne aduce anumite intamplari.
3. Optimismul. Nu toata lumea este optimista din fire. Pentru acele persoane carora li se pare destul de greu adesea sa-si pastreze optimismul si pentru cele care sunt pesimiste din fire, optimismul face minuni. Incercati sa nu fiti prea pesimisti deoarece veti atrage exact ceea ce nu va doriti. Gandurile nu se sfarsesc atunci cand incetam sa le avem, ele continua ca un ecou in vietile noastre. Trebuie sa alegem calea optimismului, a bucuriei, a creativitatii, daca ne dorim sa avem parte de lucrurile pe care le dorim.
4. Grijile sunt cel mai mare dusman al prezentului. Acest lucru nu face decat sa ne fure zambetul, bucuria si sa ne tina ocupati facand...nimic. Cand petrecem timp facandu-ne griji, ne folosim imaginatia pentru a creea lucruri pe care nu ni le dorim.
5. Schimbarea este o necesitate. Fiecare lucru se schimba, in fiecare secunda a vietii noastre. Oricat de buna sau rea ar fi situatia in prezent, ea se va aschimba; asadar, niciodata sa nu presupunem ca suntem "prinsi" in situatia actuala. Viata se schimba, la fel si noi ca persoane.
6. Lucrul corect si lucrul usor sunt rareori acelasi lucru. Trebuie sa facem ceea ce conteaza pentru noi, nu ceea ce este mai comod, trebuie sa facem ceea ce ne aduce implinire, nu ceea ce este mai usor. Sa alegem calea care ne intareste, sa alegem sa invatam, sa evoluam, sa alegem sa devenim ceea ce suntem cu adevarat.
7. Daca nu vom fi noi insine, nu vom putea scoate tot ce-i mai bun din noi. Pentru a fi eficienti in ceea ce ne dorim, trebuie sa fim autentici, sa ne exprimam cu adevarat sinele. Sa nu uitam niciodata cine suntem si care ne sunt visele, sa reflectam asupra ideilor si principiilor care au o semnificatie reala si de durata in vietile noastre. Acest lucru ne ajuta enorm in momentele mai dificile si ne fereste de ganduri negative, depresie.
8. Mereu sa fim in contact cu prioritatile noastre cele mai inalte. Daca suntem trasi in directii diferite de forte ce nu le putem controla, trebuie sa ne luam putin timp pentru a pune in contact cu ceea ce pretuim si ne dorim cel mai mult in viata. Fiecare decide ceea ce este important in viata sa, iar aceasta decizie creeaza ceea ce suntem.
9. Daca vom face un lucru, sa-l facem cu entuziasm si dedicare. In fiecare zi sa ne intrebam ce este cu adevarat important si sa avem curajul sa ne construim acea zi in jurul raspunsului nostru.
10. Intotdeauna putem face un mic pas in directia viselor noastre. Nimic nu ne poate impiedica se ne implinim visele, putin cate putin. Daca ne pastram optimismul, vointa, zambetul, atunci cu siguranta suntem mai aproape de ceea ce ne dorim.


duminică, 11 ianuarie 2015

Cristalele potrivite in functie de zodie


Cristalele reprezinta unul dintre cele mai puternice instrumente folosite in astrologie. Fiecarei zodii ii corespund anumite cristale, care se spune ca sunt aducatoare de noroc si pace, prosperitate si ajuta foarte mult tonusul fiecaruia. Acestea sunt doar cateva dintre efectele pe care cristalele potrivite le pot avea asupra noastra. Sa vedem care sunt cristalele specifice fiecarei zodii
BERBEC - Jasp rosu - Are o actiune puternica de a stimula starile spirituale inalte, mareste/mentine forta vitala si stimuleaza fluxul energetic pozitiv. Are calitati puternice de vindecare, ajuta si in afectiuni ale ficatului, in detoxifiere. Este si foarte benefic in imbunatatirea creativitatii.
TAUR - Smarald - Ajuta la imbunatatirea intuitiei, memoriei si a puterii mentale. Se spune ca smaraldul este foarte benefic pentru cei ce au o cariera ca scriitori, jurnalisti si pentru cei care lucreaza in comert. Este de un real folos in afectiuni ale ochilor, nasului, sistemului nervos, sistemului digestiv.
GEMENI - Peridot - Acest cristal protejeaza de atacurile psihice si aduce spiritualitate in persoana care-l foloseste. Se spune ca tine la departare neintelegerile, confuziile si certurile. Umple personalitatea purtatorului de caldura si intelegere.
RAC - Piatra Lunii- Aducatoare de noroc, ofera protectie atat pe uscat cat si pe apa. Ajuta la inspiratia personala. Are mari puteri vindecatoare si poate preveni constipatia, problemele cardiace, afectiuni ale ochilor, tumorile, astmul, cancerul si afectiunile ce tin de sistemul reproducator si cel nervos.
LEU - Rubin - Imbunatateste prosperitatea si aduce bogatie in viata purtatorului. Protejeaza de energiile negative. Rubinul semnifica putere, demnitate, respect si autoritate. Sporeste si abilitatea de conducere si amelioreaza relatiile purtatorului.
FECIOARA - Ametist - Este foarte util in ameliorarea durerilor de cap, indigestiilor (poate vindeca durerile puternice de stomac), poate ameliora afectiuni ale plamanilor si poate fi folosit si pentru tratarea sistemului nervos central. Poate fi foarte util si in eliminarea anxietatii.
BALANTA - Opal - Acest cristal este aducator de noroc si adauga un farmec special in personalitatea purtatorului. Ajuta in cariera, in chestiuni financiare, in relatiile cu copiii si are puterea de a rezolva probleme ce tin de oricare aspect al vietii. Sporeste puterea memoriei si echilibreaza energiile purtatorului.
SCORPION - Hematit - Protejeaza de energiile negative si aduce sentimentul de siguranta. Sporeste curajul, puterea, toleranta si vitalitatea purtatorului. Mai stimuleaza si puterea de concentrare, imbunatatind memoria si gandirea originala. Focalizeaza energia si emotiile pentru echilibrul dintre corp, minte, spirit.
SAGETATOR - Turcoaz - Ajuta la imbunatatirea statutului si respectului in societate, imbunatateste mentalitatea si comunicarea. Ofera spirit de inovatie, protejeaza de atacurile psihice si ajuta la ameliorarea tuturor afectiunilor purtatorului, datorita marii puteri de vindecare. Imbunatateste si tonusul muscular si increderea in sine.
CAPRICORN - Onix - Atrage energia pozitiva si o respinge pe cea negativa, aduce optimism si putere de a depasi cele mai mari obstacole. Sporeste curajul si mareste puterea de concentrare. Este foarte util si pentru sporirea increderii in sine.
VARSATOR - Fluorit - Este un cristal ce ofera protectie si stabilitate, foarte folositor in armonizarea energiei spirituale. Sporeste abilitatile intuitive si functiile mentale, mareste puterea de concentrare. Amelioreaza durerile legate de dinti si oase.
PESTI - Citrin - Este foarte folositor in tratarea supra anxietatii, indeparteaza energiile negative din mediul inconjurator si ajuta la calmarea stresului. Este foarte utila si in vindecarea indigestiilor si in afectiuni ale ficatului.


joi, 8 ianuarie 2015

Trasaturi native in functie de luna in care ne-am nascut


Pe langa importanta si semnificatia zilei de nastere, si luna in care ne-am nascut ne inzestreaza cu anumite trasaturi, dupa cum urmeaza:
- IANUARIE -
* Ambitie maxima si seriozitate
* Le place sa invete si sa fie invatati la randul lor
* Intotdeauna observa defectele si slabiciunile celorlalti
* Adesea se folosesc de critica
* Firi foarte muncitoare si constructive
* Inteligente si organizate
* Sensibile, cu o gandire profunda
* Stiu cum sa-i faca fericiti pe ceilalti
* In general destul de tacute, exceptie facand atunci cand sunt tensionate sau entuziasmate
* Rezervate, dar foarte atente
* Predispuse la raceli, dar rezistente la boli
* Firi romantice, dar adesea cu dificultati in a-si exprima iubirea
* Iubesc copiii
* Foarte loiale, dar devin geloase cu usurinta
- FEBRUARIE -
* Ganduri abstracte
* Iubesc realitatea si abstractul in aceeasi masura
* Foarte istete
* Personalitate schimbatoare
* Sincere si loiale
* Iubesc libertatea
* Rebele oricand se simt constranse
* Sensibile, pot fi ranite cu usurinta
* Le place sa-si faca prieteni, dar rareori arata acest lucru
* Ambitie in a-si realiza visele si sperantele
* Iubesc lucrurile si activitatile distractive
* Romantice pe dinauntru, nu si pe dinafara
* Cheltuiesc foarte usor
* Firi idealiste, profund umanitare
- MARTIE -
* Timide si rezervate
* Sincere, generoase
* Le place sa-i ajute pe ceilalti
* Apreciaza bunatatea si raspund cu aceeasi masura
* Le place sa viseze
* Au imaginatia bogata
* Le face deosebita placere sa calatoreasca
* Adesea au talente muzicale
* Iau decizii pripite in a-si alege partenerii
* Le place sa-si decoreze caminul
* Nu se supara cu usurinta
* Deosebit de sensibile
* Empatice
* Pline de compasiune si intelegere
- APRILIE -
* Active si dinamice
* Hotarate si pripite dar tind sa aiba regrete
* Atractive si pline de afectiune
* Mentalitate puternica
* Adora sa li se dea atentie
* Prietenoase
* Le place sa ajute in rezolvarea problemelor celorlalti
* Curajoase si netematoare adesea
* Memorie buna
* Emotionale, agresive si pripite
* Aventuroase
* Devin geloase cu usurinta
* Protectoare, iubitoare, dar si razbunatoare cand e cazul
* Plini de motivatie (ii pot motiva si pe cei din jur cu mare usurinta)
- MAI -
* Vointa puternica si motivatie mare
* Se supara cu usurinta
* Pot fi consolate cu usurinta
* Talente in dezbateri
* Intelegatoare
* Foarte muncitoare
* Sentimente profunde
* Uneori se lasa usor influentate
* Le place literatura, arta
* Le plac calatoriile lungi
* Predispuse la afectiuni ale gatului si urechilor
* Le place sa viseze
* Au imaginatie destul de puternica
* Gandire ascutita
- IUNIE -
* Minte activa, vizionara
* Politicoase, sensibile
* Punctualitatea nu e punctul lor forte
* Viseaza cu ochii deschisi adesea
* Prietenoase, sociabile
* Au un deosebit simt al umorului
* Vorbarete, agitate
* Se plictisesc cu usurinta
* Stiu cum sa-si faca prieteni
* Pot fi ranite cu usurinta, dar nu prea isi arata emotiile
* Predispuse la raceli
* Talent in dezbateri
* Convingatoare
* Pline de idei, dar cam ezitante
- IULIE -
* Dificil adesea pentru ceilalti sa le inteleaga
* Pot fi consolate cu usurinta
* Le pasa cu adevarat de sentimentele celorlalti
* Foarte sentimentale
* Pot fi ranite cu usurinta, dar dureaza mult timp pana iarta/uita
* Sunt agresive doar daca sunt provocate
* Le place linistea
* Foarte protectoare
* Isi fac prea multe griji
* Foarte iubitoare si empatice
* Intotdeauna isi amintesc trecutul in cele mai mici detalii
* Sunt firi mai tacute, rezervate, cu toane adesea
* Pline de compasiune, hipersensibile adesea
* Foarte loiale
- AUGUST -
* Foarte curajoase
* Nu renunta niciodata la ceea ce-si doresc
* Gandesc rapid
* Sensibile, nu hipersensibile
* Foarte mandre de ceea ce sunt
* Devin geloase cu usurinta
* Iubitoare si protectoare
* Adesea romantice
* Ii atrag pe ceilalti fara efort
* Adesea oscileaza egoism si generozitate
* Posesive
* Adesea grabite
* Stiu cum sa-i consoleze pe ceilalti
* Talente in a face bani si stofa de lideri
- SEPTEMBRIE -
* Prudente si atente
* Organizate
* Adesea se folosesc de critica
* Loiale, sincere
* Sensibile, ganditoare
* Memorie buna
* Le place sa caute informatie
* Intelegatoare
* Capabile de compromisuri
* Dau atentie detaliilor
* Firi mai tacute, rezervate
* Pline de motivatie
* Adesea secretoase
* Dificultate in a se relaxa
- OCTOMBRIE -
* Le plac calatoriile, arta
* Adesea viseaza cu ochii deschisi
* Iubitoare, protectoare
* Le place sa comunice
* Ajuta doar daca sunt rugati
* Empatice, dar uneori cam egoiste
* Foarte romantice
* Isi pierd increderea in sine cu usurinta
* Corecte, juste
* Pot fi ranite cu usurinta, dar isi revin repede
* Isi fac prieteni cu usurinta
* Se ingrijoreaza repede
* Le plac foarte mult socializarile, iesirile
* Loiale, dar cu o mare nevoie de libertate
- NOIEMBRIE -
* Gandire ascutita, plina de idei
* Curajoase si generoase
* Hotarate, nu renunta la nimic cu usurinta
* Nu prea le plac laudele
* Dragoste si emotii profunde
* Romantice, rabdatoare, dar si foarte secretoase
* Personalitate dinamica
* Nu se infurie cu usurinta
* Le plac momentele cand sunt singure
* Incapatanate
* Intuitie foarte puternica
* Le place sa stea in intimitatea caminului lor
* Prietenoase, dar nu prea vorbarete
* Muncitoare
- DECEMBRIE -
* Loiale si generoase
* Le plac foarte mult glumele
* Urasc restrictiile
* Le place sa primeasca atentie
* Le plac laudele
* Sociabile, isi fac prieteni cu usurinta
* Detin un conturat simt al umorului
* Adesea destul de egoiste
* Adesea sunt foarte directe
* Iubitoare, romantice
* Sincere si dinamice
* Nerabdatoare, adesea grabite
* Talente organizationale
* Le plac foarte mult distractiile, calatoriile





marți, 6 ianuarie 2015

Initiala prenumelui si personalitatea

- A - : Aceste persoane nu sunt prea romantice, dar sunt interesate de actiune si au fler pentru afaceri. Nu prea sunt interesate de flirturi care sa nu duca la relatii serioase si nu au rabdare cu persoane care se straduiesc sa fie prea dragute. Le plac oamenii care au un comportament natural, fiind ei insisi. Sunt in general persoane directe. Isi doresc sa fie atrasi de mentalitatea partenerului si este important pentru ei sa fie stimulati mental. Sunt foarte iubitoare, alintate (dar le place sa alinte in aceeasi masura), care isi vor face partenerul sa se simta apreciat pentru ceea ce este. Tind sa fie mai mult practice decat emotionale, dar de obicei stiu cum sa echilibreze aceste trasaturi. Dovezile de iubire in public nu sunt pe gustul lor, desi sunt extrem de pasionale. Ca defecte, uneori dau dovada de un egoism zdravan.

- B - : Cei cu aceasta initiala a prenumelui emana o anumita masura de senzualitate, adora sa fie curtate si sa primeasca daruri ca dovada a afectiunii ce le este purtata. Le place sa fie rasfatate si sa rasfete la randul lor. Isi pot controla sentimentele cu naturalete . Le plac senzatiile noi, sa experimenteze si de obicei au spiritul aventurii foarte dezvoltat. Sunt persoane foarte comunicative, le plac socializarile si isi fac prieteni cu usurinta.

- C - : Pentru aceste persoane este foarte important in primul rand sa fie intr-o relatie amoroasa; au mare nevoie de apropiere si de sentimentul de "impreuna". Isi doresc si au nevoie ca obiectul afectiunii lor sa fie acceptat social de catre cei apropiati (prieteni, amici, colegi, familie). Sunt persoane foarte senzuale si isi doresc ca perechea lor sa ii iubeasca pana la veneratie, dar daca nu primesc asta, isi retin orice dovada de afectiune pana o primesc. Sunt experti in a-si controla dorintele si sunt deosebit de perseverenti in orice isi propun.

- D - : Daca aceste persoane se decid ca isi doresc alaturi pe cineva anume, isi pun toate energia in acest scop si nu renunta cu usurinta. Sunt grijulii, protectoare si foarte sensibile la problemele altora. Sunt persoane loiale, pasionale, dar si geloase adesea. Detin un simt al umorului destul de ascutit. Le plac lucrurile excentrice, neobisnuite si au o atitudine deschisa de tot ce tine de viata. De obicei sunt foarte sociabile, au destul de multa incredere in oameni in general.

- E - : Cea mai mare nevoie a acestor persoane este sa comunice. Pentru ca o relatie afectiva sa functioneaze, partenerul lor trebuie neaparat sa fie un bun ascultator si sa le stimuleze mental, altfel nu vor ajunge mai departe. Aceste persoane urasc dizarmonia, pentru ele este foarte important sa vada si un prieten in perechea lor. Le place sa flirteze si o fac destul de des, dar din momentul in care se indragostesc, devin foarte loiali. Sunt persoane destul de extrovertite si pot lega prietenii cu usurinta.

- F - : Acesti oameni sunt romantici, idealisti, avand puternica tendinta de a pune persoana iubita pe un piedestal, supraidealizand-o. Le place flirtul destul de mult, dar daca isi iau angajamentul intr-o relatie, devin foarte loiali si nu mai au ochi decat pentru persoana iubita. In public, au tendinta de a fi extravaganti. Sunt romantici innascuti si sunt foarte generosi fata de perechea lor. Scenariile dramatice de amor sunt fantezia lor favorita adesea.

- G - : Cei cu aceasta initiala a prenumelui sunt firi pretentioase, dificile, cautand perfectiunea atat la ei insisi cat si la perechea lor. Persoana iubita trebuie sa aiba un intelect egal (sau superior) cu al lor si sa ii afecteze pozitiv statutul. Sunt persoane senzuale care adesea sunt percepute drept neobosite. Dau importanta in primul rand datoriei si responsabilitatii. Le poate fi de-a dreptul dificil sa se apropie emotional de ceilalti.

- H - : Cei din jur pot conta mereu pe cei ce au aceasta initiala la prenume. Sunt firi protectoare, pline de compasiune si intelegatoare. Sunt persoane visatoare (dar neinfluentabile) pasionate de viata. Acesti oameni cauta parteneri care sa le mentina pofta de distractie, amuzament si vor fi foarte generosi din momentul in care se vor angaja intr-o relatie. Sunt firi afectuoase, puternice, rabdatoare care vor investi totul in perechea lor. Adesea sunt perfectionisti si au credinte personale foarte puternice.

- I - : Au o mare nevoie de a se simti iubiti, chiar adulati. Au o mare placere in ceea ce priveste raportul sexual, sunt persoane senzuale, adora sa atinga si sa fie atinsi. Cauta un partener care stie ce face, sigur de sine. Sunt dispusi sa experimenteze si sa incerce noi metode de (s)expresie. Se plictisesc repede, au nevoie de schimbare si aventura, dar totusi sunt mai mult firi senzuale decat sexuale. Loialitatea nu este punctul lor forte (cel putin pana nu se vor angaja intr-o relatie stabila).

- J - : Aceste persoane sunt inzestrate cu o considerabila resursa de energie fizica; de exemplu ar putea dansa toata noaptea fara sa simta nici un strop de oboseala. Sunt persoane idealiste care au nevoie sa creada in dragoste. Pot tine relatii la distanta cu multa usurinta. Sunt firi romantice si adesea viseaza la mari povesti de dragoste. In general se entuziasmeaza cu usurinta in fata unei provocari ale vietii.

- K - : Aceste persoane sunt mai retinute, mai timide, dar sunt si destul de senzuale, pasionale. Isi iau foarte in serios relatiile. Au rabdarea necesara pentru a astepta sa apara persoana potrivita. Sunt firi foarte generoase, adesea altruiste. Dau dovada de loialitate, investesc mult in relatiile pe care le au si adesea se pun pe un plan secund pe ei insisi. Blandetea si dulceata personalitatii lor sunt foarte atragatoare pentru sexul opus.

- L - : Cei cu aceasta initiala a prenumelui pot fi foarte romantici, atasati de farmecul dragostei. Cel mai important lucru pentru ei este sa aiba o pereche. Iubesc liber, fara retineri, sunt dispusi sa-si asume riscuri. Au nevoie permanent de dovezi de iubire si nu prea accepta un refuz. Le place foarte mult sa fie stimulati mental, sa experimenteze lucruri noi si sa socializeze, fiind persoane destul de extrovertite.

- M - : Pot parea inocenti, modesti si timizi, dar cu totii stim ca aparentele sunt inselatoare. Pot fi destul de critici la adresa partenerului lor, dar asta pentru ca se pot indragosti doar de persoane care le indeplinesc standardele. Pot avea dificultati in a-si exprima emotiile si a se apropia de cei iubiti. Uneori dau dovada de egoism si nu prea cedeaza cand vine vorba de certuri. Adesea traiesc prezentul cu mare bucurie, dar mereu cu planuri pentru viitorul apropiat.

- N - : Sunt persoane foarte emotionale care se implica cu toata fiinta, fara limite atunci cand este vorba de relatii. Nu se vor multumi niciodata cu un partener care sa nu le fie asemanator, dar cred si in libertatea totala. Detin o mare rezerva nativa de energie si sunt persoane foarte deschise. Le place foarte mult sa-si rasfete si sa-si ocroteasca perechea. Sunt foarte plini de imaginatie si adesea viseaza la mari povesti de dragoste (cel putin pana si-o vor intalni pe a lor).

- O - : Cei cu aceasta initiala a prenumelui sunt foarte interesati de activitatile distractive, dar totusi destul de timizi si secretosi in legatura cu dorintele lor. Isi pot canaliza energia in scopul de a face bani sau a-si cauta perechea potrivita. Sunt firi pline de compasiune, pasionale care isi doresc acelasi lucru de la celalalt. Iau dragostea in serios desi au nevoie de diversitate. Uneori pasiunea lor devine posesivitate, lucru care trebuie tinut sub control.

- P - : Aceste persoane sunt foarte constiente de mediul social si nu ar face niciodata un lucru care sa le dauneze reputatiei lor, imaginii. Pentru ei, aparentele conteaza. Sunt persoane comunicative, senzuale, le face placere sa flirteze si au nevoie de o mare doza de satisfactie fizica. Sunt dispusi sa incerce noi moduri de a face lucruri sau de a incerca lucruri noi. Leaga prietenii cu usurinta, dar uneori se pot compara prea mult cu cei din jur.

- Q - : Au nevoie foarte mult de activitate si stimulare constanta deoarece au o cantitate nativa uriasa de energie fizica. Nu este deloc usor pentru cineva sa tina pasul cu aceste persoane. Sunt plini de entuziasm si tind sa fie atrasi de alti oameni datorita grupurilor etnice din care fac parte. Au nevoie de romantism si de conversatii care sa-i stimuleze deoarece sunt foarte sociabili si simt mai mereu nevoia sa comunice.

- R - : Sunt persoane directe, care tind sa fie foarte mult orientate spre actiune. Au nevoie de un partener care sa poata tine pasul cu ele si care sa le fie un egal in ceea ce priveste intelectul; cu cat e mai inteligent partenerul, cu atat mai bine. Sunt incitate mai degraba de o persoana cu o minte sclipitoare decat de un fizic grozav. Sunt persoane deschise, romantice si au nevoie in permanenta de feedback din partea partenerului.

- S, Ş - : Pentru aceste persoane, adesea placerea se afla inaintea ocupatiei, activitatii. Sunt niste idealisti romantici, plini de senzualitate, dar nu prea isi pierd controlul asupra emotiilor. De indata ce se angajeaza intr-o relatie serioasa, se implica total si raman loiali aceleiasi persoane. Sunt foarte protectori, sensibili, dar uneori pasivi si de obicei sunt foarte gelosi si posesivi. Tind sa fie cam egoisti, dar compenseaza prin bunatatea si toleranta lor nativa. Pot astepta oricat pentru a intalni persoana potrivita, iar cand aceasta va aparea, nu se vor juca nici o clipa si vor da dovada de seriozitate maxima.

- T, Ţ - : Sunt persoane foarte sensibile si uneori foarte pasive. Isi doresc un partener care sa ia initiativa. Viseaza mult la dragoste si se pot indragosti cu usurinta. Firi romantice, le face mare placere sa li se stimuleze simturile si sentimentele. De indata ce isi propun ceva, reusesc sa-si indeplineasca scopul. Nu prea sunt adeptii schimbarilor. Ar fi indicat sa asculte si sfaturile celor din jur in momente mai dificile si sa fie mai putin incapatanate.

- U - : Cand sunt indragostite, aceste persoane sunt cele mai entuziaste si cele mai fericite. Atunci cand nu sunt indragostite de o persoana, sunt indragostite de iubire si se afla aproape in permanenta in cautarea unei persoane care sa o adore. Adesea privesc dragostea ca pe o provocare, au nevoie de aventura si de libertate totala. Adora sa faca daruri si sunt dispuse sa puna sentimentele celuilalt mai presus de ale lor.

- V - : Individualiste, cu o mare nevoie de libertate, spatiu si emotii pozitive puternice, aceste persoane vor astepta pana vor isi vor cunoaste destul de bine partenerul pentru a se angaja intr-o relatie de lunga durata. Sunt atrase de persoane excentrice si au credinta ca varsta nu trebuie sa fie o bariera intre doua persoane. Sunt persoane sociabile si deschise.

- W - : Sunt persoane mandre, determinate, care nu prea accepta un refuz atunci cand este vorba de dragoste. Romantice, idealiste, dar uneori nu isi vad partenerul cum este cu adevarat. Au sentimente puternice si adesea isi rasfata foarte mult perechea, dar egourile lor pe cat de puternice sunt, pe atat de sensibile. Sunt foarte usor de ranit.

- X - : Aceste persoane au o nevoie constanta de stimulare deoarece se plictisesc foarte repede. Pot face mai multe lucruri deodata, dar se si pot relaxa cu mare usurinta. Sunt persoane foarte talentate adesea, dar din pacate tind sa fie cam infidele, neloiale. Pot tine cu mare usurinta mai mult de o relatie in acelasi timp.

- Y - :Cei cu aceasta initiala a prenumelui sunt persoane senzuale si foarte independente. Sunt romantice, deschise, dar adesea isi doresc ca toate lucrurile sa fie cum doresc ele. Au o tendinta de a-si controla partenerul, lucru care aduce neplaceri din ambele parti. Sunt persoane stimulante, cu un fin simt al umorului.

- Z - : De obicei aceste persoane sunt foarte romantice, dar adesea au ideea ca atunci cand iubesti, vine si suferinta, negresit. Isi doresc intotdeauna sa-si salveze perechea de problemele mai neobisnuite sau spontane si le face placere sa fie acolo, la nevoie. Sunt empatice si pline de compasiune, prietenoase.